Pienoismallit.net

Messerschmitt BF 109 G-6/R6

MT-452 Jorma "Jotte" Saarisen nimikko

Pitkän rakentelutauon jälkeen (edellinen lekomalli 90-luvulla) tuli innostus takaisin naapurin 50v synttäreiden johdosta. Selailin kirjoja sekä nettiä ja löysin Sisumodelsin sivuilta mielenkiintoisen siirtokuvasarjan 1:48 mittakaavassa suomalaisiin mersuihin. Siellä oli sopivasti Jotte Saarisen MT-452:een siirtokuvat ja Eduardin 109 G-6 profipack sarja sekä Quickboostin aftermarket resiini tropiikkisuodatin joten ne tarttuivat matkaan.
Näin sai alkunsa syntymäpäivälahjan valmistus. Naapuri, kun on kovin isänmaallinen niin tämä osuu kuin nenä päähän.

Edellisellä viikolla olin käynyt ostamassa bilturmasta kompuran ja kynäruiskun. Maalit oli pääosin hommattu jo aikasiemmin. Nyt oltiinkin aivan tuntemattoman edessä sillä en ollut maalannut yhtään mallia ennen kynäruiskulla enkä käyttänyt fotoetsattuja osia. Wanha pensselisetä sai siis oppia paljon uutta yrityksen ja erehdyksen kautta. Onneksi takana oli kuitenkin muutaman tunnin tutustumiskurssi kynäruiskuun ja materiaaleihin parin vuoden takaa ja siitä muistiinpanot. Kiitokset tästä Combat Modelsiin Kellikselle. Niin eikä sovi unohtaa tämän sivuston mainoita neuvoja sekä ohjeita joita olen ahminut.

Maalaamisen kanssa olikin odotetusti ongelmia. Olisi pitänyt pesun lisäksi ilmeisesti vähän käyttää karhunkieltä mallin pinnassa koska pinta- ja pohjaväri irtosi muutamasta paikasta maskiteipin mukana. Paikkaus onnistui kuitenkin suhteellisen hyvin. Lakkauksessa tuli tunaroitua panel linerin kanssa ja sitä korjailtiin myös.

Itse malli oli mukava rakentaa ja kittiä tarvittiin vain muutamaan paikkaan ja niihinkin vähän. Laskutelinekuilut olivat liian korkeat jolloin siiven puoliskot eivät istuneet joten niitä piti hioa matalemmiksi. Valmiit maskiteipit ohjaamon kuomuun olivat iloinen yllätys. Ei voi muuta kuin todeta, että kehitys on edennyt 90-luvulta!

Maaleina ja litkuina AK Interactive, Tamiya, Humbrol ja Revell. Yksi Humbrol oli 60-luvulta :)

Laitoin kuville arvostelun päälle joten kaikki palaute on enemmän kuin tervetullutta. Eläkkeelle on vielä
muutama vuosi ja malleja odottelee hyllyssä toistakymmentä joten ajattelin saada eväitä vanhan harrastuksen elvytykseen.

Terveisin Åke

Kommentit

Hei!
Todella hyvän näköinen Mersu! Uskon, että lahjan vastaanottaja on ollut mielissään!! Väritys (eli harmaiden suhde toisiinsa) näyttää todella hyvältä. Pakokaasujäljet näyttävät myös aidoilta.

Kuvat ei ehkä kerro koko totuutta, mutta näyttäisi, että kansallisuustunnuksien tausta olisi valkoinen, eikä himmennetty niin kuin pitäisi… Onko näin? Samoin siipien kansallisuustunnukset näyttävät ”ehjiltä”, vaikka ne kulkevatkin siivekerajojen yli.
Moi,

Siirtokuvat ovat Kuivalaisen arkilta ja näyttivät minunkin silmiini vähän liian valkoisilta, mutta en alkanut kyseenalaistamaan niitä. Ihan yhtä valkoisia eivät kuitenkaan ole kuin miljoonalaatikosta vertailuun kaivamani Suomen Lennokin vanhat kansallisuustunnukset.

Siiven vasemmanpuoleinen yläpinnalla oleva kansallisuustunnus on tosiaankin unohtunut leikata. Muut ovat ok. Hyvä huomio ja kiitos palautteesta :)
Tässä vielä pari kuvaa lopputuloksesta juuri ennen lahjan luovutusta.

Linkki
Noin pahasti pieeen valotetuista kuvista melkeen turha mennä valittamaan vääränvärisistä siirtokuvista. Noista kun korjaa valkotasapainoa ja valotusta (sen mitä näistä webbikuvista saa korjattua), niin noi pohjat on kyllä selvästi siniset.

Mutta hei, eihän täällä kuvia arvostella, vaan mallia!