Pienoismallit.net

88 Flak Selbstfahrlafette

Hei,

Espanjan sisällissodassa saatujen kokemusten mukaan 88 Flak 18 osoittautui tehokkaaksi aseeksi sekä ilmamaaleja että maamaaleja vastaan kuten bunkkerit ja panssaroidut pesäkkeet. Vedettävän 88 mm:n tykin rinnalle tarve nopeasti liikkuvalle bunkkerin tuhoajalle oli kuitenkin olemassa. Näin syntyi yhdistelmä, jonka lavettina oli Sd.Kfz 8 (12 t) puolitela ja lavalla 88 mm:n tykki (88 Flak 18) eli 88 Flak Selbstfahrlafette. Ajoneuvon etuosa eli moottori ja ajajan tila oli kevyesti panssaroitu (14,5 mm). Painoa oli 20 tonnia, nopeus tiellä 51 km/h ja maastossa 21 km/h. Miehistöä oli 2 + tykin tarvitsema miehistö.

Krupp rakensi näitä ajoneuvoja yhteensä 10 kpl ja ne kaikki olivat käytössä syyskuussa 1939 kun Saksa hyökkäsi Puolaan. Ajoneuvot oli sijoitettu panssarintorjunta pataljoonan ensimmäiseen komppaniaan (Panzerjäger-Abteilung 8). Saksan hyökätessä Ranskaan, olivat nämä ajoneuvot arvokkaita, koska niillä pystyi tuhoamaan hyvin panssaroidut ranskalaisen Char B1:n ja brittien Matildan.

Myöhemmin jäljelle jääneet ajoneuvot oli sijoitettu Itä-rintamalle Panssarintorjunta komppanian 601:n vahvuuteen ja sen jälkeen Panssarintorjunta pataljoonan 559 vahvuuteen. Viimeisten kolmen raportoitiin tuhoutuneen keväällä 1943.

Lähde: en.wikipedia.org/wiki/8.8_cm_Flak_18_(Sfl.)_auf_schwere_Zugkraftwagen_12t_(Sd.Kfz_8)

Itse mallista sen verran, että se oli mukava rakentaa ja osien yhteensopivuus oli hyvä. Säädettävän johtopyörän takia myös telojen kireys on helppo säätää. Työkalujen kiinnikkeet olivat ainoat, jotka korvasin etsiosilla. Moottorin huoltoluukkujen lukitussalvat ovat Broncon. Maalaus on tehty ruiskulla ja Tamiyan maaleilla. Pintakäsittely on tehty itse sekoitetuilla Tamiya pohjaisilla litkuilla, Easy Mudin tuotteilla sekä Mig:n pastellijauheilla ja AK:n tuotteilla.

t. Jake

Kommentit

Hieno sotakone! Onkohan aito ollut miten kiikkerä?
Pidän panssarinharmaan maalipinnan toteutuksesta, se on kulunut ja likainen mutta ei kuitenkaan sinertävän valkoinen kuten välillä näkee toteutettavan.
Kiitos Esko,

On tuo ainakin ammuttaessa heilahtanut. Sen verran leveä tuo kuitenkin on ja paino alakerrassa ettei todennäköisesti ollut kovinkaan kiikkerä. Flak 36 painaa noin 7400 kg ja Flak 18 ilmeisesti lähelle tuota, joten alusta lienee ollut riittävän vakaa.

Jokunen prototyyppikin tehtiin, joten ovat varmastikin huomioineet ajoneuvon vakauden ajettaessa ja ammuttaessa.

t. Jake
Miten tamiyan maaleista tehty litku toimii, mitä käytit ohentimena?
Moi,

Litkut teen niihin isompiin Tamyan 23 ml:n lasipurkkeihin. Homma lähtee siitä, että kun lasinen maalipurkki on tyhjä, niin se pestään puhtaaksi. Jos kyseessä on vaikka sävy XF-52 eli Flat Earth tms, niin pesu ei ole tarpeellista. Pesuun käyvät ihan vesi ja asianpesuaine. Tarvittaessa purkit ja korkit voivat olla pari - kolme päivää likoamassa tuollaisessa vesi - astianpesu liuoksessa. Korkeissa oleva muovitiiviste kannattaa irrottaa, jotta myös korkki ja tiiviste saadaan puhtaaksi. Näitä puhtaita purkkeja on hyvä olla aluksia 3 – 4 kpl. Jatkossa kun maalipurkkeja tyhjenee, niin ne kannattaa pestä tulevaa käyttöä varten. Tietysti mikä tahansa lasipurkki käy, esim. Gunze. Muovipurkkiin en luottaisi. Lisäksi on eduksi, jos on käytössä injektioruiskuja. Esim. 20 ml ja 5 ml. Näitä saa apteekista, ainakin kun kertoon mihin niitä tarvitsee.

Itse litku muodostuu seuraavasti: Tamiayn maalia 1 – 5 ml (XF-52, musta, beige, punaruskea, Nato Brown, valkoinen, vaalean harmaa yms. maanläheiset sävyt) + vettä ja tippa asianpesuainetta + Lasolia ja / tai Tamiyan omaa ohennetta. Tarkkoja mitta suhteita on vaikeaa antaa, mutta lähde liikkeelle pienellä maalimäärällä. Voit sitten tarvittaessa lisätä maalia, samaa sävyä tai eri sävyjä saadaksesi aikaan erivärisiä ja eri paksuisia litkuja. Tarvittaessa lisäät Lasolia ja /tai ohennetta ja / tai vettä + asianpesuainetta.

Purkkeja on hyvä olla varalla, jotta voit jakaa jo tekemääsi litkua muihin purkkeihin. Oli se litku sitten liian paksua tai liian ohutta. 4 – 5 purkkiin saat jo hyvän valikoiman erisävyisiä ja erivärisiä litkuja. Nyt nuo litkut ovat ikään kuin leivän juuri. Jatkat niitä ja jaat uusiin purkkeihin, joihin taas voit laittaa enemmän tai vähemmän maalia, ohennetta jne. Itselläni on nyt noin 20 erisävyistä ja eripaksuista litkua. Paksuus on ehkä väärä sana, ohuus on oikeampi. Joihinkin litkuihin lisäsin hyvin vähän Easy Mudin kuraa, joihinkin Mig:n pastelleja, voit myös sekoittaa joihinkin litkuihin hyvin hienoa hiekkaa (ihan jotain hienoakin hienompaa rantahiekkaa tms.) tai jopa kukkamultaa. Kukkamulta tosin saattaa aiheuttaa jonkinlaisen käymisreaktion ja hieman tuoksua, mutta tuoksu haihtuu nopeasti. Näin saat aikaan myös kuraa. Noita litkuja on hyvä sekoitella silloin tällöin, että pysyvät kunnossa ja etenkin jos mallailee harvakseltaan. Sinänsä Tamiyan purkit ovat erinomaisia, eikä mistään kuivumisesta juurikaan tarvitse olla huolissaan.

Kokeilemalla ja testaamalla saat hyviä litkuja, eikä tarvitse aina ostaa ja juosta uusien kaupallisten tuotteiden perässä. Totuuden nimissä käytän myös AK:n tuotteita yms., mutta perusta ovat nuo omat sekoitukset.
Juuriksin siksi, koska osa ostamistani pintakäsittely tuotteista, nimeä mainitsematta, olivat osittain jo valmiiksi purkkiin kuivuneita.

Toivottavasti tästä oli apua. Kyllä ne litkut toimivat ainakin omasta mielestäni. Muuten en niitä tekisi.

t. Jake
Jarmo Lindgren kirjoitti:
Toivottavasti tästä oli apua. Kyllä ne litkut toimivat ainakin omasta mielestäni. Muuten en niitä tekisi.
Oli apua kiitos, käytän paljon tamiyan maaleja itsekin
Tästä ei voi kuin tykätä, mukavan erilainen.
Kiitos Tomi.

Santtu, kokeile niitä tekemiäsi litkuja ensin vaikka vaunun pohjaan tai johonkin vanhaan "hylättyyn" malliin.
Anna kuivua ja katso miltä näyttää. Tarpeen mukaan lisää ohennetta, vettä tai maalia.

T. Jake
Onnittelut viikon mallista, meni oikeaan osoitteeseen.
Jarmo Lindgren kirjoitti:
Santtu, kokeile niitä tekemiäsi litkuja ensin vaikka vaunun pohjaan tai johonkin vanhaan "hylättyyn" malliin.
Anna kuivua ja katso miltä näyttää. Tarpeen mukaan lisää ohennetta, vettä tai maalia.
Oletko käyttänyt kiiltävää lakkaa litkutusten alla vai suoraan mattapinnalle?
Niin ja onnea viikon mallista :)
Kiitos Tomi ja Esko,

Wanhan kaavan mukaan on yleensä menty eli maali, kiiltävä lakka, siirtokuvat, kiiltävä lakka, matta lakka ja lopuksi litkut.

Tosin jos käyttää kuivasiirtokuvia, niin silloin jäävät pois nuo kiiltävien lakkojen vaiheet.
Mattalakkana olen käyttänyt jo pitkän aikaa Revelin emali mattalakkaa oman ohentimensa kanssa. Kirkas lakka on useimmiten Gunze tai Revell. Revell tekee mattapinnan, eikä tule valkoista harsoa. Lisäksi kun litkut ovat vesiliukoisia ja lakka on emalipohjainen, niin liiallisen tai pieleenmennen litkutuksen voi korjata tai poistaa varovaisella vesipuhdistuksella.

t. Jake