Pienoismallit.net

Let Z-37T "Agro Turbo"

Maatalouslentokone

Tsekkoslovakiassa valmistettu maatalouslentokone, joka perustuu jo 1963 ensilentonsa lentäneeseen Zlin Z-37 Čmelák -koneeseen. Agro Turbo kehitettiin 80-luvulla lisäämällä wingletit ja 9-sylinterisen tähtimoottorin tilalle 740 hp potkuriturbiini. Mikäli oikein ymmärsin, niin Let Kunovice -yritys on suunnitellut koneen, mutta Zlin Aircraft on valmistanut sen. Koneyksilö OK-NRM on tsekkiläisen AgroAir-yrityksen omistuksessa ja sen kuva komeilee rakennussarjan laatikossa. Hieno kuva innosti rakentamaan kyseisen yksilön. Airliners.net -sivuston kuvien perusteella OK-NRM:ssä oli hainsuu-maalaus kevääseen 2010 saakka.

Halusin tehdä pienoismallin suoraan laatikosta valmiiden ohjeiden mukaan. Kuitenkin mukana tulleet siirtokuva-istuinvyöt korvasin teipinpalasilla, ja laskutelineisiin lisäsin yksityiskohtia kuparilangalla, tinalangalla ja muovilevyllä. tinalangasta sai myös mustat askeltuet, joita ei sarjassa ollut. Radioantenni on maalattua siimaa. Sivupeili tuli valurangasta. Laskutelineiden ja laskusiivekkeiden rakentamisessa auttoi Viron ilmailumuseossa olleesta vanhemmasta Čmelákista ottamani kuvat. Suosittelen kyseistä museota.

Haastavinta oli ehkä maalaus, vaikkei osien yhteensopivuudessakaan ollut kehumista. Keltainen väri peittää huonosti, minkä takia pohjamaalina piti käyttää valkoista. Hetken mielijohteesta keksin esivarjostaa paneeliurat mustalla, mutta keltainen ei pystynytkään niitä peittämään. Yritin korjata maalaamalla valkoista taas päälle ja sen päälle taas keltaista, mikä korjasi tilannetta vähäsen. Tämä on toinen pienoismallini, jota olen vanhentanut ja säestänyt. Referenssikuvissa kone on toisaalta hyvinkin siisti lukuunottamatta valkoisia torjunta-aineen tai lannoitteen jäämiä paneeliurissa. Päätökseni korostaa paneelilinjoja ja varsinkin aaltopellin muotoja mustalla Tamiyan panel line accent color -tuotteella kostautui, sillä se tekikin mallista ehkä liian sottaisen näköisen. Vanhennusta on tehty ehkä jo liiaksikin, niinpä seuraavassa mallissa sen kanssa pitää ollakin tarkka, tai sitten pitäisi siirtyä tekemään ruosteisia ja kärsineitä panssarivaunuja. Mainittakoon vielä, että otettuani lopulta maskit pois kirkasosista paljastui, että jokin muovipölyhiukkanen oli jäänyt ohjaamon sisälle ja tarttunut keskelle ikkunaa. En jaksanut irroittaa kuomua tuommoisen takia. Ei venytetä projektia liikaa.

Maalasin enimmäkseen akryylimaaleilla maaliruiskulla. Vanhentamisessa käytin öljyvärejä.

Kommentit

Minun mielestäni erinomainen lopputulos! Oikeaa taustaa vasten olisi vaikea erotttaa esikuvastaan… Vanhennus onnistunut todella hyvin👍
Matti M 28.9.2020 21:57 Vastaa lainauksella
Enpähän tiennyt että tällainenkin härveli on olemassa, joka päivä oppii jotain uutta :-)
Minun mielestä vanhennus/likaaminen ei ole mennyt överiksi, näyttää erittäin hyvälle.
Kiitoksia kommenteista! :) Kaipa se vanhennus on nyt hallussa.
Erilainen ja erikoinen malli.
Säistyksesi on aivan nappiin sattunut. Tietenkin jokainen omaa mieltymyksensä. Joihinkin koneisiin oikein kunnon säistys on kohdillaan, muuta miksi tähän? Keltainen likaantuu helposti ja ei kai näit aina puunattu kirkkaiksi. Ehkä myös laskutelineitä olisit voinut liata myös, koska varmasti nekin ovat likaantuneet.

Myös keltainen - joka on vaativa väri maalata - on upea. Siirtokuvat istuvat nätisti ja kaikki itse tekemäsi pikku korjaukset tuovat näyttävyyttä.

Ja haetannooko yks karvan pirulaenen mallin kokonaesuutta.

- Timppa
Tämähän on oikeinkin hyvin onnistunut malli. Rakennus- ja maalausjälki on siistiä ja laite näyttää esikuvaltaan. Minun silmääni koneen pölyisyys menee hienosti läpi. Tarkemmin tšekkiläistä maaseutukulttuuria tuntematta tällaisessa käytössä oleva kone voisi hyvinkin likaantua noin. Varsinkin alapuolen kuvassa taas paneelirajat tosin erottuvat mielestäni turhan selvästi.
Hieno kone. Tätä on käytetty myös purjekoneiden hinauskoneena. Onneksi en ole joutunut perään, lähtö on kuulemma kuin vintturista.

Säistys on makukysymys, on tämä minusta vähän överi… ei paha.

Slovakiassa maatalouskentät ovat pieniä päällystettyjä strippejä, tai nurmialueita. Niitä näkee laaksojen keskellä. Tieltä ei juuri lennetä. Yleensäkin Keski-Euroopassa ei ole sellaisia pölyisiä sorakenttiä kuin meillä Suomessa. Nurmi kasvaa paremmin. Niinpä koneetkaan eivät ole pahasti pölyssä tai kurassa. Maatalouskoneeseen toki tulee likaa kun tankataan ruiskutettavia aineita.