Pienoismallit.net

Mark IV Male

Tervehdys,

Takomin Mark IV Male "Lodestar" rakennettuna suoraan laatikosta. Ainoastaan rungon katolla olevaa tähystysasemaa parantelin hiukan. Maalaus on tehty ruiskulla ja Tamiyan maaleilla. Kuraus yms. efektit on tehty Dry Mudin tuotteilla, Tamiya pohjaisilla litkuilla sekä pastellijauheilla. Dry Mudin kurat olivat kuivahtaneet purkkeihinsa ja niitä joutui herättelemään henkiin miedolla astianpesu aineen ja veden seoksella.

Brittiläisiä Mark I vaunuja käytettiin jo Sommen taistelussa 1916. Parannellun Mark IV:n tuotanto aloitettiin keväällä 1917 ja kokonaistilauksen ollessa 1400 vaunua. Lopulta vaunuja valmistui 1221 kpl. Mark IV vaunussa oli Mark I vaunuun verrattuna edessä hieman paksumpi panssarointi eli 12 mm. Vaihteisto oli kaksiosainen, ohjausjärjestelmä edelleen sama ja monimutkainen kuin Mark I, II ja III malleissa ja se vaati neljän miehen yhteistyötä. Ensimmmäisen Mark IV vaunut toimitettiin Ranskaan kesän 1917 alussa. Messines Ridgen hyökkäyksessä kesäkuussa 1917 jalkaväen tukemiseen osallistui 62 kpl Mark IV vaunuja. Marraskuussa 1917 Cambrain taisteluun Hindenburg linjalla osallistui suunnilleen 460 kpl Mark IV vaunua ja niiden massakäyttö läpimurron saavuttamiseksi osoittautui onnistuneeksi. Keväällä 1918 käydyt panssarivaunu vastaan panssarivaunu taistelut osoittivat kuitenkin vain konekivääreillä varustettujen vaunujen haavoittuvuuden ja niinpä vaunuja varustettiin seka-aseistuksessa, eli toinen kasemateista oli varustettu tykillä ja toinen konekivääreillä. Näitä vaunuja kutsuttiin Hermafrodite -nimellä. Aikaisemmissa vaunuissa Mark I, II ja III kasematit piti rautatiekuljetusten ajaksi irrottaa, mikä oli hankalaa ja otti oman aikansa. Mark IV vaunuissa kasematit olivat pienempiä ja ne pystyi kuljetusten ajaksi työntämään vaunun sisälle. Mark IV urosvaunu eli tykkivaunu painoi 28,4 tonnia ja naarasvaunu eli kk-vaunu 27,4 tonnia. Tykkivaunun aseistuksena oli kummassakin kasematissa yksi 57 mm tykki ja yksi 7.62 mm:n Lewis konekivääri. Yhteensä konekiväärejä oli 4 kpl. Vaunun pituus oli 8 m, leveys 4,11 m (tykkivaunu) ja korkeus 2,43 m. Nopeus oli 5,95 km/h.
Lähde: Mika Vuolle, Ensimmäisen maailmansodan Panssarivaunut, Apali, ISBN 978-952-5877-16-8.
Kirja on suomenkielinen ja erinomainen kokonaispaketti I. maailmansodan panssareista.

Mk IV Male "Lodestar III" on museoituna Belgian sotahistoriallisessa museossa Brysselissä. Kyseisen museioidun vaunun kerrotaan kuuluneen Royal Tank Corpsin 12. pataljoonaan.

t. Jake

Kommentit

Komea malli, komea vaunu ja hyvä historiikki. Lähteen maininnasta lisäarvostusta.

En tunne näitä vaunuja, joten oikeellisuudesta en osaa sanoa mitään, mutta näyttää uskottavalta, yksityiskohtia mukavasti. Tukit näyttävät tukeilta ja kypärä päällä kiva lisä.

Kuraaminen on mielestäni juuri, eikä melkein tällaiseen malliin.
Länsirintaman rikki ammutulla maaperällä tuskin paljon puhtaita vaunuja näki toiminnan aikana.
Hei Timo & kiitos,

t. Jake
Onnistunut ja tasapainoinen lopputulos. Oliko tässä paketoinnissa mukana jo Takomin "klik-klak" telat,vai 5 osaa/telakenkä?
Hei Veli-Matti,

Kiitokset. Tässä oli "klik-klak" telat. Oliko noita 5-osaisia näissä Mark I ja IV yms. vaunuissa? Tuossa on pintakäsittelyä vaille myös Mark IV Female ja myös siinä on nuo "klik-Klak" telat. Telat oli helppo kasata, koska telakenkä antoi sen verran periksi, että ne pystyi helposti "klikkaamaan" toisiinsa. Ainoa asia, mikä arvelutti oli se, että kun telat ovat vaunun päällä ja telojen päät pitää liittää toisiinsa, niin miten tuo onnistuu. Teloissa on kuitenkin juuri sen verran "löysää", että päiden liittäminen meni ongelmitta.

Eikös siinä Takomin st.Chamond vaunussa ole ne 5 osaa/telakenkä telat? Hobby Bossin vastaavassa on käsittääkseni 1-osaiset telakengät. Tai ainakin helpommat kuin Takomin versiossa?

Onko tietoa siitä, kumman valmistajan St.Chamond on parempi?

t. Jake
Moro Jake,

Ilmeisesti Takom luopui melko pian noista viidestä osasta koostuvista telakengistä. Omassa paketoinnissani ne olivat,mutta ostin Takomin irtopaketointina myyntiin tulleet "klik-klak" telat. Piti ihan kaivella tuo Takomin varhaisempi St.Chamond kaapista ja vilkaista sen ohjeita. Telakenkä koostuu siinäkin viidestä osasta,mutta telakenkiä menee 36 kappaletta/puoli. Nuo jaksanee vielä joskus kasata,kunhan St.Chamond joskus päätyy työpöydälle. Hobby Bossin ja Takomin sarjojen paremmuudesta en tiedä. Ainakin Takom näyttää laatikossa hyvältä. Lisäksi kaikki tähän asti rakentamani Takomin mallit (Mark IV,Spähpanzer 2 Luchs A2 ja G6 Rhino) ovat menneet hyvin kasaan ja kittiä on tarvinnut todella vähän. Kaikista Hobby Bossin malleista ei ole samanlaisia kokemuksia…
Moi Veli-Matti,

Kiitos vastauksesta. Tuo St.Chamond on mielenkiintoinen ja siihen voi vielä tehdä näyttävän maalauksenkin.
Tosin brittiläisiin MK I vaunuihinkin saa monivärisen maalauksen kuten myös saksalaisiin vaunuihin (AV7 ja kaapatut brittivaunut saksalaisilla tunnuksilla).

t. Jake