Pienoismallit.net

Datsun 240Z

Safari-rallin voittaja, 1971

Safari-rallin voittaja vuodelta 1971.

Malli on pääsosin hyvä rakennettava. Esimerkiksi kirkkaan osat ja kori sopivat paikoilleen hienosti. Ongelmakohtia on oikeastaan kolme. Osa merkinnöistä on mallissa foliotarroina ja niiden laittaminen paikoilleen on vaikeaa. Jos ei mene kerrallaan oikein, niin tarraa ei oikein pysty siirtämään, koska liima menettää irrottamisessa tehonsa. Puskurin alla olevat vilkut/huomiovalot eivät oikein sovi hyvin paikoilleen ja jääähdyttimen eteen tulevan suojaverkon leikkaamisessa kannattaa olla tarkkana. Jos sen leikkaa jäähdyttimen reunoja pitkin, niin siitä tulee liian pieni. Mutta ongelmista huolimatta ostaisin uudestaan, jos haluaisin rakentaa toisen 240Z:n.

Rakentamisesta sen verran, että ohjaamoon on lisätty tarvikevyöt (Eduardin Sabeltit). Näistä olisi pitänyt oikeasti peittää logot, koska Sabelt perustettiin 1972. Maalaus Tamiyan spray-maaleilla, ikkunoiden raamit Bare Metal Foililla. Säistäminen puuttuu, ja pitää vielä opetella erityisti mallin saamista oikean auton näköiseksi. Nyt näyttää edelleen pienoismallilta.

Kommentit

Hyvännäköinen malli. Maalaus ja kasaus onnistuneet mainiosti. Plussaa myös turvavöistä, vaikka logot jäikin näkyviin.

Tuosta säistämisestä olen samaa mieltä.
Kävin aikoinaan Saksassa BMW:n ns. kovan ajon kurssilla ( BMW Fahrer Training ) Ingolstadissa Naton lentokentällä, jota veti rallilegenda Rauno Aaltonen ja F1 legenda Terry Boutsen.
He kertoivat paljon Safariralista ja näytillä oli jopa Aaltosen auto safarista. Olihan Paris-Dakar Aaltosen suosikkiralli, vaikka kertaakaan hän ei voittanut. Shektar Mehta vei kerran häneltä varman voiton kun piti saada voitto kotimaan kuskille.
Se oli kyllä nähtävyys. Pölyä, pölyä ja taas pölyä. Kaikki punaisen ruskeaa ja sitä oli tunkeutunut joka paikkaan.
Kuljettajan ja kartturin kapyysi oli suojattu pölyltä mitä ihmeelisimmin keinoin ja kuumuudesta johtuen - kun ilmastointeja ei ollut - oli molemmille kaksi ilmastointiputkea, jotka työnsivät raitista ilmaa suoraan kasvoihin ja niissä oli hyvin tiukat suodattimet, ettei punainen hienojakoinen pöly tullut kuskin kasvoille.

Itse ajoin tuota samaa rallipolkua aikoinaan Kilimanjaron juurelle ihan tavallisella pakulla ja täytyy sanoa, että ensinnäkin hirvittävä oli kuiva "tie", tai polku ja välillä kuivissa joen pohjissa mentiin hiljaa vaikka koetettiin ajaa välillä kovaakin. Toinen oli se pöly. Kun päästiin Amboselin kansallispuiston läpi Tansanian rajalle, niin auto ja kaikki hyvin pakatut ja teipatut kassit oli sisältä aivan pölyn peitossa. Uskomattoman hienojakoista ja sotkevaa.
No nyt taisi lipsua jo aiheesta, mutta varmaan netistä löytyy kuvia auton säistykselle juuri kyseiselle rallille.
Kiitos, ja varsinkin kiinnostavasta taustoituksesta.
Paris-Dakar ralli ja Safari ralli ovat täysin erikilpailut, ei mitään tekemistä toistensa kanssa.
Kari Pesonen kirjoitti:
Paris-Dakar ralli ja Safari ralli ovat täysin erikilpailut, ei mitään tekemistä toistensa kanssa.
No niinpäs olikin.