Pienoismallit.net

1965 Ford F100

Flareside Pick-Up

Varsin hyvälaatuinen rakennussarja on tämä Mobius Modelsin uutukainen, ja ylimääräisiä osia oli paketissa melkoisesti. Yhteensopivuusongelmat keskittyivät moottoriin, jossa kytkinkopan, lohkon ja vaihdelaatikon kimppaan saattaminen vaati jumppaa. Itse moottorissa on Moebiuksen tapaan melko kattava detaljointi lähtökohdaksi haastamaan mallarin lisäämään syövyteosa ja johdotuksia jne. Tuulilasin sopivuudessa on myös huomauttamista - seikka, joka ei Moebiuksella ole ainutkertainen asia tämänkään sarjan kohdalla, valitettavasti.

Pieniä muutoksia "tehdasasetuksiin" piti tehdä, elikkäs muiden muassa sahata maskin ja jäähdyttimen välistä "peltiä" pois, kaivertaa FORD-tekstin kirjaimiin aukot ja kolot (konepellin alapuolella), rakentaa vaihdetanko ja suuntamerkin vipu uusiksi teräslangasta. Sama tekniikka toteutettiin polkimien suhteen, kun muovivalokset ovat aivan liian paksut. Pedaalit on alkuperäiset ja siis separoitu askarteluveitsellä poljintangoistaan.
Pegasuksen valikoimista löytyi 23" vanne/rengas-paketti sekä jarrulevyt ja -satulat. Eturipustuksen muoviset jousivalokset veisteltiin irti ja korvattiin oikeilla teräsjousilla. Veistelyhommia tehtiin myös hihnapyörien ja -rullien kanssa, ja saatiin rullat erilleen liian paksusta hihnasta, joka korvattiin mittakaava mukaisella scratch-valmisteella. Samalla piti laatia laturille kiinnikkeet. Rulliin tuli "etulevyt" syövyteosista.

Suuntamerkit edessä ja takana kokivat design-muutoksen: syövyteosat maalattiin kuultovärillä (keltainen/punainen), ja linssi valettiin Aralditin 2K-liimasta.
Vain kuskille tarjotaan mahdollisuus seurata taakse jäänyttä maantietä ilman pään kääntöä eli vänkärin puolelta jätettiin sivupeili pois. Cruisailu hoituu hyvin ilman sitäkin. Ja kun konekin on tehtaan vakiotehoissa, niin vauhdin hurmaa voi nauttia ilman turvavöitä.

Maali on Bilteman parannusmaali kynäruiskulla suihkutettuna ja ohennettuna (Tamiya X-20A), ja päällä on Mr. Paint 2K-lakkaa. Alustassa olevissa osissa on Humbrolin Metal Cote maaleja eri sävyillä, ja maalien kiillotus on tehty hammasharjalla. Sisustassa on Tamiyan XF-sarjan militaarivärejä, jotka näyttävät istuvan 60-luvun designiin ihan sellaisenaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!