Pienoismallit.net

Sd.Kfz.222

8th WSS Cavalry Division "Florian Geyer"

Florian Geyer oli etnisistä saksalaisista kasattu ratsuväen divisioona, joka taisteli partisaaneja vastaan Venäjällä ja Balkanilla. Ajoneuvo tuhottiin Budabestissä alkuvuonna 1945.

Tämä on ensimmäisiä mallejani, joilla on selkeä esikuva. Tristarin malli menee hyvin kasaan. Tosin pääaseen, radion ja tornin yhteensovittaminen ei sujunut ilman ylimääräistä ähellystä. Tätä kelpo mallia tuottaa nykyään Hobby Boss.

Sarjaan kuuluu paljon sisäosia. Sivuseinillä on useita telineitä varusteille, mutta muun muassa 20mm:n pääaseen ja MG34 konekiväärin patruunakotelot puuttuvat. Lisäsin ajoneuvon sisäosiin pari laatikkoa, radion kaapelit ja kuulokkeet sekä parantelin ovien yksityiskohtia. Sisäosan lisäyksiä on vakeaa havaita nyt kun malli on valmis.

Lisäsin mallin ulkopuolelle kahvat, ämpärin ja polttoainekanisterin telineineen. Siirsin suuntamerkkit etulokasuojista vaunun eturunkoon ja tein niiden suojaraudat. Vaihdoin tykin putken. Rekisterikilvissä oli oma näpertelynsä, jokainen niistä on kasattu kuudesta siirtokuvasta.

Malli oli hieman elottoman näköinen, joten lisäsin siihen Black Dogin lisäosasarjasta lokasuojien päälle pari huopaa sekä varustelaatikon päälle varustehässäkän. Takaosan huopa on omasta varastosta.

Puualustan päällä on ohut muovilevy, johon tein jälkiä kaksoiskomponenttimassan avulla.

Hakaristi herättää monissa inhon tai ihailun tunteita. Ajattelin aluksi peittää sen figuurilla tai varustelaatikolla mutta lopulta päädyin koivun oksaan.

Mallailuiloja

Tuomo

Kommentit

Janne V 11.9.2020 22:17 Vastaa lainauksella
Todella hieno malli! Paljon yksityiskohtia ja kaikki on kyllä hyvin viimeistelty. Panssarinharmaa maalipinta näyttää hyvältä, kuin myös pölyt, kurat ja muut säistykset. Tälläinen malli kyllä kaipaa kaikenlaista rojua kyytiin.

Tekee itsekkin mieli aloittaa oma Hobby Bossin 222:n
Kiitos positiivisesta palautteesta, Janne.

Valokuvista käy ilmi, että mallin esikuva oli todella likainen. Käytin Vallejon ja Migin tuotteita sekä öljyvärejä sotkun tekemiseen.
Matti M 13.9.2020 19:08 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen malli, likaaminen todella hyvin onnistunut, varusteet hyvä lisä, ämpäri myös :-)
Simppeli alusta on samaa tasoa mallin kanssa, figuuria vähän jäin kaipailemaan tuohon viereen mutta menee hyvin noinkin.
Kuten aiemminkin olen todennut, panssarinharmaa maalipinta on oikein toteutettuna hieno eikä sitä ole mitenkään tarpeellista sävyttää kivipestyjen farkkujen väriseksi :)

Kaiken kaikkiaan hieno 222, kivasti pikku yksityiskohtia ihmeteltäväksi. Matkalukemisto tornissa hauska lisäys myös.

TriStar/HobbyBoss -malli on huomattava edistysaskel Tamiyan sinänsä ihan hyvään sarjaan josta nyt vain on aika ajanut ohi. Sisätilat, sirot yksityiskohdat yms ovat jotain mitä Tamiyassa ei ole.
Tämän näin Parolassa viime viikonloppuna, todella hieno malli! Figuuri torniin toisi täyet pisteet.
Kiitos Matti, Esko ja Hannu.

Yksivärinen ajoneuvo vaatiin jonkinlaista kolmiulotteisuuden korostamista. Olen syventänyt litkuilla sisäkulmia ja vaalentanut maalilla ulkokulmia. Mutta en kuitenkaan suosi ”modulaation” maalaamista. Se vaikuttaa mielestäni liikaa taiteelliselta.

Yhtä figuurit voisi harkita…
T.I.Mäenpää kirjoitti:
Yhtä figuurit voisi harkita…
Hemmo jolla on maastopusakka ja ratsastushousut? Mulla taitaa olla sopiva Verlindenin wanha figuuri jos tarvitset.
Esko, kiitos tarjouksesta, mutta minulla on jo sopiva kaveri.
Näyttävä esimerkki taidokkaasta mallailusta. Koivunoksa aatetunnuksen päällä oiva ja kekseliäs ratkaisu asetelmamielessä. Tunnus kuuluu WW2-aikaan ja eihän sitä historiankirjoissakaan ole sensuroitu, joten miksi pienoismalleissa pitäisi?! Kait se on eri asia kuitenkin, jos sellaista kantaisi farkkutakkinsa hihassa tms.

Vahtasin kuvia antaumuksella ja säistämisestäkin voi antaa isot aplodit.
Kiitos positiivisesta palautteesta.

Mallailuiloja
Tuomo

PS. Isokokoinen hakaristi oli pakko jotenkin saada peittettyä. Jotkut saattavat kuvitella, että se on siellä poliittisista syistä.