Pienoismallit.net

Dodge Dart Swinger 1970

Legendaarinen Jari Panuman Swinger

AMT Dodge Dart, Richard Petty Nascar. Sehän tästä olisi pitänyt ohjeiden mukaisesti tehdä. Tilasin vanhaan sarjaan uudet no. 43 R. Petty dekaalitkin, muttei vaan innostanut alkaa rakennella. Sitten sain vinkin ja idean tehdä malli -90 luvulla alle 8 sekunnin varttimailiaikoja kirmanneen Jari Panuman keltaisesta Dodgesta. Nykyään auto on uudella omistajalla erinomaisesti uudistettuna.

Sain lukuisia valokuvia ja hyvän määrän sopivia osia originaalin auton hyvin tunteneelta kaverilta (Janne Räisänen), jolloin rakentelu alkoi sujua. Malli on tehty n. 1996-97 mukaiseen asuun. Moottorin lohkon 440 cid nappasin Plymouth Roadrunnerista, loput osat konehuoneeseen tein itse. Dana60 taka-akseli sai 4-link tuennan ja kierrejouset. Flippikeulan toteutin sahaamalla etulokarit irti korista, liimasin ne yhteen konepellin kanssa ja saranatkin piti kehitellä. Scoopin lisäsin konepellin päälle. Etumaski, ovipeili, turvakaaret, takaspoileri, kojelauta, penkkien selkänojat… siinä joitakin omatekemiä osia, konehuoneen lisäksi. Ja tietysti kaikki dekaalit piirsin itse Paint-ohjelmalla ja tulostin mustesuihkarilla. Keltainen maali on spray, viirut pensselillä pikkupurkeista.

Kommentit

Minä sitten niin tykkään flippikeuloista ja tässä sitä taas on tarjolla. Iskevästi keksitty idea varsin tarkkarajaisesta ajankohdasta Suomi-kiihdyttelyn menneisyydessä. Tämänkin on omalla tavallaan historian kirjoittamista muistiin.
Pari kuvaa alustasta ja sisusta olisi kiva nähdä, kun niihin on uhrattu vaivaa scratch-rakentelun muodossa.
Kiva pienoismalli kuitenkin.
Kiitti MM, sisuksesta ei taida olla yhtään kuvaa ja enää ei voi ottaa, kun koppaa ei voi irrottaa ja ikkunan läpi ei saa kuvattua. Laitan yhden kuvan taka-akselista, ennen sen maalausta sekin otettu.
Chevy II 5.1.2021 21:05 Vastaa lainauksella
Hieno malli legendaarisesta Panuman Swingeristä, jonka valmistumista oli mukavaa seurata FCMA:n puolella.