Pienoismallit.net

Jagdpanther Sd.Kfz.173

Tamiyan Jagdpanther melko suoraan laatikosta pikku paranteluin. Värit Revell ja Humbrol. Säistämisessä käytetty sekalaista valikoimaa akryyleja, vesivärejä, Derwent kyniä, Tamiyan ja Ammo Migin tuotteita. Kelpo malli ja sen seurauksena sujuva rakennusprojekti.

Kommentit

Malli saattaa olla ihan kelpo malli, mutta miksi tuollaiset kuvat?
Niissä joku logo " JJS Electro?" joka on varmaan tavaramerkkisi vai mikä lieneekään, mutta kuvien perusteella ei tätä voi kyllä arvioida tai kommentoida mitenkään.
Poista nuo ja ja laita uudet kuvat rohkeasti tulemaan.

Vai onko kuvaajana ollut joku ammattilainen, jonka täytyy saada mainos itsestään tänne. Se ei taida olla edes sallittua.
Kovasti veikkaan, että tässä kohtaa on tehty, niin kuten iso osa kuvaajista eli vesileima on ns. Kopiosuoja, että kuvia ei voida ilman muokkaamista julkaista missään, tosin tämän sivun kuvat on jo itsessään tekijäoikeussuojattua materiaalia. Tätä vesileimasysteemiä tapaa aika useasti kansainvälisillä mallifoorumeilla. Itse en henk. kohtasesti nää mitään väärää siinä jos joku haluaa tuplasuojata kuviaan enkä myöskään nää väärää siinä jos haluaa laittaa omiin kuviin oman webbisivustonsa nimen tms. Eipä tuo keneltäkään ole pois.
Jean Forsberg kirjoitti:
Tätä vesileimasysteemiä tapaa aika useasti kansainvälisillä mallifoorumeilla. Eipä tuo keneltäkään ole pois.
KIITOS kommentista! Tosiaan, jaan kuviani aika moneen paikkaan ja logojen käyttö on tosiaan aika monella mallarilla tapana tuolla suuressa maailmassa… Ei asiasta kyllä muualla ole mitään negatiivista vastaan tullut ja kuviani on katsottu tuhansia kertoja… Teet muuten Jean varsin upeita malleja mitä olen katsellut.
Timo, Jean ja Joona. Itsekkin hieman karsastaisin tosi Wanhan ajan mallarina noita logoja kuvien yhteydessä. Jos on kuitenkin niin, että nykyisessä kansainvälisessä malliriyhteisössä ne ovat yleisesti käytettyjä suojautumiskeinoja kopiointia vastaan, niin kai ne on pakko hyväksyä.

Itse mallista: Hienolta näyttää. Koska en ole itse tankkimallari, niin en pysty kommentoimaan yksityiskohtia sen enempää. Toivottavasti kommenttini kuitenkin sallitaan sivustolla;)

yt.
MK
Minä taasen olen niin kauhian hämmästynyt miten 15v. ja alle vuoden mallailua harrastanut voi saada aikaiseksi noin komiaa jälkeä? Itse sain tuossa iässä ja tuolla kokemuksella aikaiseksi sellaisen muovi/liimaklöntin josta juuri ja juuri erotti mitä oltiin esittämässä!

Kaikin puolin siis upea malli ja alustakin passaa oikein hyvin. Ainoa asia mistä en pidä, on nuo itse kuvat. En oikein tiedä mistä on kyse kun asiasta ei ole harmainta haisuakaan, mutta aloituskuvaa lukuun ottamatta näyttäisi kuin kuvat olisivat voimakkaasti ylivalottuneet ja itse kohde on jotenkin epäluonnollisen värinen. Tuo valkoistakin valkoisempi tausta vielä korostaa ilmiötä. Liekö kuvankäsittelyllä ( vaikka sekin on ilmeisesti kielletty ) osuutta asian? Kuvaatko muuten itse mallisi?

Joka tapauksessa jatka ihmeessä harrastusta, kun olet näköjään mestari jo lähes syntyessäsi ;-).
Kiitos kommentista Mika. Kaikki ei tykkää kaikesta mutta mallihan ja itse harrastus on tärkeintä ja jokainen meistä toteuttaa sitä niin kuin parhaaksi näkee, ja mallikuvia julkaistessaan sivustojen sääntöjä noudattaen tietenkin. Surkeinta tavallaan Pienoismallit.net sivustolla on se että kuvien koko on varsin pieneksi rajattu jolloin laatu kärsii ihan sikana. Ymmärrettävää kuitenkin sekin… Jos mun malleja haluaa tarkastella paremmalla kuvanlaadulla niin Facessa se onnistuu. Siellä on vähän enemmänkin kuvia. Ja kaikki kommentit on tervetulleita, ei olla tiukkapipoja…
Markku Rinne kirjoitti:
Minä taasen olen niin kauhian hämmästynyt miten 15v. ja alle vuoden mallailua harrastanut voi saada aikaiseksi noin komiaa jälkeä? Itse sain tuossa iässä ja tuolla kokemuksella aikaiseksi sellaisen muovi/liimaklöntin josta juuri ja juuri erotti mitä oltiin esittämässä!

Kuvaatko muuten itse mallisi?

Joka tapauksessa jatka ihmeessä harrastusta, kun olet näköjään mestari jo lähes syntyessäsi ;-).
Samoja ajatuksia heräsi itsellänikin, mutta onhan se mahdollista, että 15 vuotias on jo mestaritasoa. Jos Joona viitsisit hieman valottaa taustaasi mallarina, niin jäisi nuo spekuloinnit pois;)
Markku ja Mika. Kuten olen tuolla muiden mallien kohdalla kommentoinut niin en ole mallailussa ihan niin märkäkorva kuin ikä ehkä sanoisi sillä perheestä löytyy tuota mallailutaitoa vuosikymmenien edestä ja sitä on tullut seurailtua vierestä ja oppia on tullut sekä osallistua on saanut ja ohjeistusta tulee omaan mallailuun varsin paljon, niin… Ja otan noi kuvat itse ja muuta käsittelyä niissä ei ole kuin taustan osalta siistimistä, kehykset ja logo. Näissä kyseisissä kuvissa ( ulkona otettu, kamera Samsung känny ) jostain syystä ei valotus ehkä ollut ihan täydellinen, mutta riittävä ainakin tänne… Luonnollinen se ainakin on koska ulkona otettu, ei keinovalo. Luonnollinen ei kyllä aina oo se paras… Tausta mallikuvissa on muuten vitivalkoista mdf levyä jos mietitte. Eiköhän tällä ole sitten kaikki taustat käsitelty… ;)
Kiitos Joona kun selvensit. Tuo valkoinen mdf levy saattaa tosiaan vaikuttaa kuviin niin että ikään kuin ei taustaa olisikaan, on ne silti aika jännän näköisiä…ikään kuin kirjan sivulta taiteilijan muokkaamina. No, sinä olet se taiteilija sitten ollut ja vieläpä kännykkäkameralla! Itselle tuo kuvaaminen on aina ollut aika moinenkin probleema, siksi hieman kyselinkin…taidanpa heittää järkkärin nurkkaan ja siirtyä itsekin kännykkään;-). Näköjään nykyajan nuoret taitaa nämäkin hommat paremmin!
Kiitos Joona hyvästä selvityksestä. Kiva olisi, että nähtäisiin sinut livenä jossakin tulevassa mallailutapahtumassa (jos niitä vaan saa järjestää), että tässä on nyt se 15 vuotias mestarimallari (tai sitten silloin hieman vanhempi). Sitä odotellessa.

yt.
MK
Joona Leino kirjoitti:
Teet muuten Jean varsin upeita malleja mitä olen katsellut.
Kiitos, samoin!
Ei helvetti…ja henkkarit matkaan että ei jää epäilyksiä :D :D :D
Hmm… Hiukan tässä on pistänyt mietityttämään että kumpi asia tällä sivustolla on pääasiassa, mallit ja niiden rakentaminen vai mallinrakentajat? Ei muilla foorumeilla meinaan tartte itestä haastella vaan pysytään siinä itse asiassa…
Joona Leino kirjoitti:
Hmm… Hiukan tässä on pistänyt mietityttämään että kumpi asia tällä sivustolla on pääasiassa, mallit ja niiden rakentaminen vai mallinrakentajat? Ei muilla foorumeilla meinaan tartte itestä haastella vaan pysytään siinä itse asiassa…
Tästä täysin samaa mieltä. Esim. Facen kansainvälisissä groupeissa ei kukaan tule kyseenalaistamaan toisten ikää tahi muutakaan henkilökohtasta vaan pysytään asiassa eli malleissa ja niiden rakentelussa, tosin aina löytyy se yksi niittien viilaaja mistä tahansa ryhmästä. Itse koen myös tämän sivuston käyttäjäkunnan nykyään suht hankalaksi, millon haastellaan tekijän ikää tai kokemusta ja millon liiallinen niittien viilaaminen. Yhtenä hyvänä esimerkkinä mainittakoon, että joku täältä kerran lyttäsi yhden Tiger II dioraaman ihan vaan koska "väärän värinen käynnistyskampi", hei nyt for real. Tämä on vain harrastus ja sen ei todellakaan aina tarvitse olla täysipäivästä "ei hymyillä"- ilmeellä tekemistä. Ei mulle ainakaan tästä tuntipalkkaa makseta, maksetaanko muille? Jotenka niin kauan tämä on myös mulle vaan vapaa-ajan sivuharrastus. Vähän meni offtopiciks maybe.
Jean Forsberg kirjoitti:
Joona Leino kirjoitti:
Hmm… Hiukan tässä on pistänyt mietityttämään että kumpi asia tällä sivustolla on pääasiassa, mallit ja niiden rakentaminen vai mallinrakentajat? Ei muilla foorumeilla meinaan tartte itestä haastella vaan pysytään siinä itse asiassa…
Tämä on vain harrastus ja sen ei todellakaan aina tarvitse olla täysipäivästä "ei hymyillä"- ilmeellä tekemistä. Ei mulle ainakaan tästä tuntipalkkaa makseta, maksetaanko muille? Jotenka niin kauan tämä on myös mulle vaan vapaa-ajan sivuharrastus. Vähän meni offtopiciks maybe.
Kiitos kommentista Jean! Niin, mallailun pitäisi olla rento mukava harrastus eikä itku ja hammastenkiristys. Kuka sellaisesta tykkää? Tai ainaisesta kilpailusta? Eri asia jos tätä työkseen tekisi ja tosiaan maksu olisi kiinni siitä onko joka niitti kohdallaan… Itse en ainakaan malleissani ota painetta siitä onko nyt realismi kohdillaan, vaan tärkeintä on se että näyttää hyvältä ja olisi niin hyvin tehty kuin mihin taidot riittää… Omiin kokoelmiin kuitenkin menevät.
Näyttävä malli. Pidän erityisesti maalauskaaviosta ja hillitystä vanhentamisesta,joka sopii hyvin sodan lopun saksalaiskalustoon. Mukava nähdä,että harrastus ei ole täysin meidän vanhojen ukkojen varassa ja taitoakin löytyy. :)
Olen aiheuttanut kuhinaa kommentoijille ja se ei ollut tarkoitukseni ainakaan kun kyse ei ollut itse mallista, vaan kuvista. Anteeksi siitä, vaikka kommentit ovat aina tervetulleita varsinkin nuorelle mallarille.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Leinon suvussa on mallareita…onko Raimo??
Kirjoitin aloituskommentin siksi, että en osannut arvioida mallia noiden kuvien perusteella. Esim. se kuva (4), jossa on yhdistetty kolme kuvaa yhteen. Takaa otettu näyttäisi siltä, että se on otettu jollain kalansilmäobjektiivilla ja vääristää kuvanäkymää. Muutkin yhdistetyt kuvat ovat niin pieniä, että niistä on vaikea vetää tällaisen puusilmän johtopäätöksiä.

Malli näyttää kokonaisuudessaan hyvin tehdyltä, mutta muutama lähikuva olisi kuitenkin antanut lisäarvoa mallin arvioimiseen, niin miksi niitä liitellä yhteen?
Joo, Olen liitellyt kuvia yhteen kun on lähinnä tullut ajateltua että sillä säästää palvelimelta tilaa… Tiedä sitten… No, lisäsin uusia kuvia, isommassa koossa ja liittelemättä jos nyt sitten olis parempi… Ja se kuva peräpäästä ei ole kalansilmäefektillä vaan vain tosi läheltä.
Jean Forsberg kirjoitti:
Yhtenä hyvänä esimerkkinä mainittakoon, että joku täältä kerran lyttäsi yhden Tiger II dioraaman ihan vaan koska "väärän värinen käynnistyskampi", hei nyt for real.
Olen huomannut myös sellaisen ilmiön, että ihan viattomat kommentitkin tulkitaan kovin herkästi lyttäämiseksi, mikäli ne eivät satu vastaamaan omaa käsitystä siitä mikä malleissa on olennaista. Saatetaan jumittua yhteen lauseeseen huomioimatta kommenttia kokonaisuutena.
Oli pakko ihan uteliaisuudesta etsiä tätä kampikommenttia. En ole varma löysinkö oikeaa, koska niitä löytyi kaksi, toinen E-10:lle ja toinen Tiger I:lle, mutta ainakaan noissa ei lytätty mitään, vaikka kammen väriin otettiinkin kantaa. Toisessa arviona oli "Hieno malli." ja toisessa "Hienoa työtä!"
Ymmärrän toki, että kovin pitkälle menevä niittien viilaaminen ei monille ole harrastuksen pointtina, eikä se ole minullekaan. Mutta joillekin se on, eivätkä he todennäköisesti tarjoa näitä kommentteja ilkeilyn tai lyttäämisen takia, vaan koska ne ovat asioita joihin heidän huomionsa kiinnittyy. Jos kommentteja ei pidä omalta kannaltaan relevantteina, niin ne voi jättää huomiotta. Toki omaa lähestymistapaansa voi myös koittaa viestiä etukäteen, jolloin kommentoijat ehkä miettivät mikä on rakentajan kannalta olennaista.

Sen sijaan olisi suotavaa kohdistaa kommentointi malliin eikä rakentajaan. Ihan hyväähän sillä tarkoitetaan kun ihmetellään miten nuori kaveri saa aikaan hienoa jälkeä, mutta keskustelu harhautuu helposti pois siitä olennaisesta eli mallista. Tässäkin jutut lähtivät vähän laukalle, aivan kuin 15-vuotias mallari olisi jonkinlainen nähtävyys.

Mitä kuviin tulee, niin useamman kuvan yhdistämisestä ei ole ainakaan mitään käytännön haittaa mikäli sen takia kuvia ei tarvitse pienentää. Esimerkiksi tässä mallissa kaksi sivukuvaa mahtuu päällekkäin. Toki vielä parempi vaihtoehto voisi olla perinteinen etu- tai takaviistosta otettu kuva, jolloin pääsee lähemmäksi ja koko malli mahtuu silti kuvaan. Sen sijaan kaikki pienentäminen on pahasta kun kuvakoko on täällä muutenkin varsin pieni.
UGH, puhut todella asiaa.
Tosiaan Kalle, pelkkää asiaa puhut ja olen kommenttiesi kanssa täysin samaa mieltä. Itse tuohon ikään puutuin, mutta mielestäni pelkästään positiivisessa mielessä ja ennen kaikkea ihmettelevään sävyyn hieman Tuntemattoman Hietasta mukaillen. Olisi varmaan pitänyt laittaa hymiö perään?

Itse olen juuri tällainen ehkä liikaakin yksityiskohtiin ja esikuvanmukaisuuksiin puuttuva, mutta minkäs teet, ne on itselle tärkeitä asioita omassa mallailussakin niin siksi niihin kiinnittää myös huomionsa ja suunsa aukaisee. Välillä tulee toisaalta tunne että kritiikkiä ei saa esittää, pitää vain kehua tai sitten olla sanomatta mitään?

Minusta keskustelua ei pitäisi alkaa liikakaan suitsimaan sillä silloinhan se loppuu lähes kokonaan. Ei täällä nykyisin kovin pontevia keskusteluja edes synny kun väkimäärä ( tai keskusteluhalukkuus ) on vähentynyt. Itse kyllä kestän omiin malleihini kohdistuvan kritiikin ja joskus jopa toivoisin sitä enemmänkin. Tähän ikään sitä paitsi on jo aika paksunahkainenkin ;-).
Kalle Rantanen kirjoitti:
Sen sijaan kaikki pienentäminen on pahasta kun kuvakoko on täällä muutenkin varsin pieni.
Minimi kuvankokoahan kasvatettiin (alkuvuodesta?), silti sivustolla näytetään edelleen sitä vanhan kuvakoon (744 pikseliä leveys) mukaista kuvaa.
Kalle Rantanen kirjoitti:
Oli pakko ihan uteliaisuudesta etsiä tätä kampikommenttia. En ole varma löysinkö oikeaa, koska niitä löytyi kaksi, toinen E-10:lle ja toinen Tiger I:lle, mutta ainakaan noissa ei lytätty mitään, vaikka kammen väriin otettiinkin kantaa. Toisessa arviona oli "Hieno malli." ja toisessa "Hienoa työtä!"
Ei kumpikaan niistä, sillä se työ on jo ajat sitten poistettu tältä sivustolta. Ilmeisesti meni sen verran tunteisiin rakentajalla, että deletoi kuvat palvelusta.
Meneepäs kommentit ohi aiheen. Kuvissakaan en näe mitään ongelmaa, selkeitä ja tarkkoja ja malli tulee hyvin esille.

Maalaus on onnistunut erinomaisesti, värit näyttävät skarpeilta ja vanhennus luo juuri sopivasti "siellä olemisen" tunnetta. Ei mennyt överiksi mutta kuitenkin tarpeeksi että se luo syvyttä malliin. Esimerkiksi vaaleassa sävyssä näkyvät valumajäljet ovat hyvin onnistuneet. Komeuden kruunaa näyttävä ja taidolla tehty alusta joka tekee mallista hienon kokonaisuuden. Hienoa!
Eero Reiniaho kirjoitti:
Meneepäs kommentit ohi aiheen. Kuvissakaan en näe mitään ongelmaa, selkeitä ja tarkkoja ja malli tulee hyvin esille.

Maalaus on onnistunut erinomaisesti, värit näyttävät skarpeilta ja vanhennus luo juuri sopivasti "siellä olemisen" tunnetta. Ei mennyt överiksi mutta kuitenkin tarpeeksi että se luo syvyttä malliin. Esimerkiksi vaaleassa sävyssä näkyvät valumajäljet ovat hyvin onnistuneet. Komeuden kruunaa näyttävä ja taidolla tehty alusta joka tekee mallista hienon kokonaisuuden. Hienoa!
Alkuperäisiin kommentteihin jos vetoat kirjoituksessasi, niin mallari Joona on lisännyt kuvia ja malli näyttää nyt todella hienolta.
PhantomII 11.11.2020 08:58 Vastaa lainauksella
Sama off-topic keskustelu jatkuu vaan mallien kohdalla vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen tällä sivustolla. Keskustelu käännetään heti useimmiten valokuvaustekniikan puolelle tai johonkin muuhun epäolennaiseen ja malli jää keskustelussa tai niin sanotussa arvioinnissa statistiksi, vain osaksi valokuvakokonaisuutta. Edelleenkään kaikilla mallareilla ei ole valokuvaustudio-olosuhteita käytettävissään, vaikka takavuosina sitäkin joku täällä ehdotti yhdeksi julkaisukriteeriksi.

Minuakin harmittaa, että nuoremmat mallarit saavat parempia malleja aikaan nuoremmalla iällä, kuin itse saan tai olen saanut. Se johtuu a) siitä että he ovat parempia mallareita kuin minä ja b) siitä, että mallit, välineet ja viitseliäisyys ovat valovuosien päässä 70-luvun alkupuolen mallaustouhuistani, nykyisiäkään unohtamatta. Lisäksi, en ole koskaan onnistunut näkemään täällä mallia, jonka kuvat ovat niin yli- tai alivalottuneita etten saa selvää siitä, mitä ko. valokuva esittää. Puhumattakaan siitä, että valokuvassa oleva logo tai leima estäisi mallin katseluni.

Tämä malli näyttää silmissäni oikein kivalta Jagdpantherilta, näppärine pikkualustoineen. Viimeistely näyttää onnistuneelta - ainakin siinä suhteessa johon rakentaja lienee kokonaisuudessa pyrkineen. Kuten rakentaja itse toteaa: "Kelpo malli ja sen seurauksena sujuva rakennusprojekti" ja tällaista jälkeä sellaisia osa-alueita yhdistelemällä joillakin vaan syntyy.