Pienoismallit.net

Trabant 601S Universal

Farkku-Trabi

Trabant 601 ei autona varmasti esittelyjä kaipaa. Alun perin 601-mallia piti valmistaa vain n. vuoteen 1971 asti ja sitten korvata uudemmilla malleilla, joita itäsaksalaiset insinöörit suunnittelivatkin prototyypiksi asti. DDR:n kansantalouden kompurointi ja raaka-aineiden heikko saatavuus lopulta johti siihen, että 601 säilyi tuotannossa 80/90-luvun taitteeseen asti eikä VW Polon 1.1-litraisella koneella varustettu uudistettu ja roimasti edeltäjäänsä kalliimpi ja ulkoisesti lähes identtinen versio ollut moneltakaan osin paljon kummempi. Se, että Trabantia valmistettiin lähes muuttumattomana noinkin kauan teki siitä omanlaisensa legendan ja mainetta kasvatti se että itäsaksalaiset joutuivat jonottamaan autojaan jopa 15 vuotta. Suomessakin tuttu Wartburg oli kallis auto ja enimmäkseen puolue-eliitin ja virkakoneiston käytössä ja vientituotteena kallisarvoista valuuttaa tuomaan, vaikkakin jonkin verran niitäkin taisi perus-derkkujenkin käyttöön tulla palkkojen ajan mittaan hieman parannuttua.

Revell on kunnioittanut kotimaansa historiaa ja tehnyt rakennussarjoja tästä itäpuolen kansanautosta. Konttiperäistestä Trabista (Trabant 601S Limousine) on ollut useampikin siirtokuvamuutoksin versio tarjolla (viimeisin 2019 Berliinin muurin murtumisen juhlavuoden kunniaksi), mutta farmarimallisesta tilaihmeestä (Universal) vain yksi. Farkku-Trabi näyttää olevan mallirakentelijoidenkin käsissä jäänyt vähän harvinaisemmaksi. Revellin mallit esittävät siis S-versiota (Sonderwunsch), jossa oli pieniä extroja tavalliseen 601-malliin verrattuna, kuten sumuvalot ja peruutusvalo. Valkokattoisista "ylellisistä" De Luxe -versiosta ei ole rakennussarjoja tehty. Harvinaisemmista korimalleista, sotilasmalli Kübelista ja sen siviiliversiosta Trampista, ei valitettavasti ole tehty rakennussarjaa.

Revellin sarja on mielestäni melko laadukkaan oloinen. Muovin laatu on kivan pehmoista, joka helpottaa käsittelyä melkoisesti. Valupurskeita kyllä oli joidenkin pikkuosien riesana. Kaikkineen tämä malli on suunniteltu kivaksi ja loogiseksi rakennettavaksi ilman hankalia ansoja ja rakentajalle aiheutuvaa päänvaivaa. Olennaisin poikkeus tästä oli kromatut listat auton kylkien päällä. En meinannut saada niitä oikein mitenkään nätiksi - enkä saanutkaan. Valukehikon saumakohdat tietenkin osien näkyvällä puolella ja ohkaiset osat oli vaikea saada siistittyä. Kromi paljastaa armotta kaikki virheet. Molotowin kromimaalin kiinnipysyvyys ei myöskään ole ihan loistelias. Lopulta päädyin käärimään listat krominvärisellä bare metal foililla. Lopputulos ei näinkään ollut kovin nätti, mutta tyydyin siihen. Listat olivat myös hankala saada oikein päin paikalleen ja pysymään paikoillaan, jouduin liimaamaan monet listat jopa useaan kertaan uusiksi, kun eivät pysyneet paikallaan. Realistista kaksivärimaalausta en lopulta enää yrittänytkään saada siihen. Hiukkasen oli myös hankaluuksia saada erilaiset korin tilpehöörit pysymään paikallaan, mikä oli oman liimaustekniikkani puutteiden syytä. Mutta mukava urakka oli tehdä kuitenkin.

Revellin näkemys Trabantin antennista oli sellainen lyhyt tökö. Varmaan sellaisiakin on ollut käytössä, mutta ei oikein vastaa minun mielikuvaani tuon aikakauden auton antennista. Rakentelin itse tuollaisen hieman pidemmän piiskan antenniksi.

Auton maalasin Tamiyan aircraft spray -sarjan insignia whitella, jonka toivoin muistuttavan suunnilleen Trabantin värikartan pastellweiss-väriä ja mielestäni aika hyvin muistuttaakin. Sarja opastaa maalaamaan beigellä, joka sekin oli Trabanteissa käytetty väri, mutta ei ollut enää värivalikoimassa 1980-luvulla, jonka itse olin ottanut ajatukselliseksi lähtökohdaksi rakenteluun. Joitakin 1.1-mallisia beigejä kyllä on, joten voi olla että väri palasi takaisin siihen malliin. Sisätilojen värit noudattelevat Revellin linjoja ja viitteellisesti muistuttavat Trabeissa aika tyypillistä sisustuksen väritystä. Auton rekisteröin Puolalaisiin kilpiin. En lähtenyt vielä tämän auton kanssa opiskelemaan säistämis- ja vanhentamistekniikoita. Tosin, luulisin muutenkin, että kallisarvoinen omistusauto on yritettykin pitää Itä-Euroopassa siistissä ja hyvässä kunnossa, kun autoja ei niin vain saatu. Itä-Saksassa käytetty Trabant oli jopa uutta kalliimpi, koska uusien jonotusaika oli pitkä. Tuskin Puolassakaan oli varaa laiminlyödä auton kunnossa pitämistä.

Täällä galleriassakin aiemmin esiin nostettu historiallinen epätarkkuus/virhe vaivasti myös tätä Universal-rakennussarjaa. Takajousitus on mallinnettu erillisjousituksen mukaiseksi, mikä ei ole realistista, koska vasta 1.1-mallissa oli takana macpherson-tyyppinen erillisjousitus. Varsin erikoinen juttu, että Revell on munannut tämän asian.

Tämä oli harrastukseen junnuvuosien jälkeen palaamisen jälkeen nyt kolmas pienoismallini. Peterbiltin ja Trabin välissä tein Tamiyan sarjasta 1:48 Mosquiton, kun piti keksiä jotain tekemistä aloiteltavaksi Trabantin saapumista odotellessa. Sotavehkeitä en ollut ajatellut tekeväni, kun olin ollut aikoinani kovastikin kiinnostunut sotahistoriasta, mutta leipiintynyt aiheeseen. Mutta kun lähipiiristä ehdotettiin, että jospa tekisin jotain toiseen maailmansotaan liittyvää, niin Mosquito siitä syntyi. Ja se oli tikkuinen urakka. Valmista tuli ja ihan siedettävällä lopputuloksella, mutta tuskaista silti. Mutta se on oma tarinan aiheensa. Trabin jälkeen sitten joku automalli työn alle. Täytyy etsiä joku käppäisestä perusautosta oleva, Fefet ja Lambot sun muut korkealentoiset superautot kun eivät ole oikein oma juttuni. Kansanautot kiinnostavat enemmän, niillähän maailma oikeasti kulkee ja on kulkenut. Harmi kun tarjontaa on siinä lajissa vähänlaisesti, mutta enköhän vuodeksi tai pariksi eteenpäin saa urakkaa tehtäväkseni.

Kommentit

AnttiS 26.8.2020 19:17 Vastaa lainauksella
Olisi ollut kiva kuvata nyt vähän paremmin, mutta en muistanut hankkia sopivaa taustakartonkia enkä saanut aikaiseksi rakentaa kunnon kuvausboxia monisalamaratkaisuineen järjestelmäkameralla kunnolla kuvaamista varten. Kännykamerakuvilla mentiin vielä tämän mallin kanssa. :)
Perustekniikat näyttää olevan hyvin hallussa. Huonompiakin kuvia on nähty vaan kyllähän näistä selvää saa. Hanki silti se yksivärinen taustapahvi kuvausta varten vaikka intoa riittääkin, kuvat vain paranee entisestään.

Maalasitko takavalot läpikuultavalla värillä? Jos maalasit, vedä vielä sitä molotowin kromia joko siihen valon syvennykseen tai sitten siihen valon takapintaan, saat aikaan heijastinpinnan ja syvyyttä valoihin. Pieni ja nopea juttu, mutta muuttaa jälleen paljon luonnetta.

Ahdasta (ja varmaan kuumaa) siellä on kyllä ollut sisällä ajella pitkin Puolaa…
AnttiS 27.8.2020 18:19 Vastaa lainauksella
Läpikuultavaa maalia oli, punaista tuli varsin paksulti. Aika hankalasti käyttäytyvä jotenkin oli tuo Revellin läpikuultava punainen emalimaali. Muihin valoihin laitoin kromia taustalle, mutta auton korissa oleviin takavaloihin en jostain syystä ymmärtänyt niin tehdä. Hyvä pointti, kiitos!

Kromi toimi aika kivasti peileihinkin. Nyttemmin opin, että sitä ilmeisesti kannattaisi pumpata tussista hieman maalattavaan pintaan ja levittää siveltimellä.
AnttiS kirjoitti:
Läpikuultavaa maalia oli, punaista tuli varsin paksulti. Aika hankalasti käyttäytyvä jotenkin oli tuo Revellin läpikuultava punainen emalimaali.
Tamiyan akryylimaali X-27 on sata kertaa parempaa tähän tarkoitukseen. Kuivuu nopeasti. Jos maalia on liimauskohdassa, käy köpelösti, mutta sen voi välttää limaamalla alumiiniteippiä tai bare Metal Foilin siivun lasiosaosan takapintaan ja sitten liimaksi 2K-Araldit tms.

Nätti pienoismalli, jos Trabia voi nätiksi sanoa. Farkkumalli on ollut varsin harvinainen näky Suomen teillä.

Antenni on hieman paksu esitys. Teräslangasta saa realistisemman version.
AnttiS 13.9.2020 14:26 Vastaa lainauksella
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
AnttiS kirjoitti:
Läpikuultavaa maalia oli, punaista tuli varsin paksulti. Aika hankalasti käyttäytyvä jotenkin oli tuo Revellin läpikuultava punainen emalimaali.
Tamiyan akryylimaali X-27 on sata kertaa parempaa tähän tarkoitukseen. Kuivuu nopeasti. Jos maalia on liimauskohdassa, käy köpelösti, mutta sen voi välttää limaamalla alumiiniteippiä tai bare Metal Foilin siivun lasiosaosan takapintaan ja sitten liimaksi 2K-Araldit tms.

Nätti pienoismalli, jos Trabia voi nätiksi sanoa. Farkkumalli on ollut varsin harvinainen näky Suomen teillä.

Antenni on hieman paksu esitys. Teräslangasta saa realistisemman version.
Kiitos palautteesta ja vinkeistä.

Täytyy seuraavaa mallia varten hankkia Tamiyan kirkasta punasta ja oranssia. Ja aikanaan myös erilaisia rautalankoja ja siimoja.