Pienoismallit.net

Type B Omnibus "ole Bill"

Kaksikerrosbussi

Type B Omnibus "Ole Bill". Roden 1/72 v.2020.
B43, jonka rakensi AEC vuonna 1911. Ajoi Lontoon bussilinjoilla kunnes se palveli ensimmäisessä mailamansodassa Ranskassa ja Belgiassa vuoteen 1919. Kuningas George V tarkasti 14. helmikuuta 1920 B43 : n Buckinghamin palatsissa , ja siitä tuli ensimmäinen linja-auto, johon hallitsija oli koskaan noussut. 1920-luvun alkupuolella linja-autot poistettiin käytöstä ja museoitiin. Ole Bill esiintyyi edelleen muistoparaateissa, siirrettiin Englannin sotamuseoon huhtikuussa 1970. Käytetty joukkojen kuljetukseen ensimmäisessä maailmansodassa, ja kapasiteetti kuljettaa 24 täysin varustettua jalkaväkeä ja heidän laukkunsa. Sotatoimissa autopalveli Ranskassa ja Belgiassa vuonna 1914 . Englannin sotamuseo museoi B-tyypin.

Kommentit

Mistä Tuomo löytääkin aina uusia ulottuvuuksia mallailunsa?
Tämä näin pienessä koossa sykähdyttää ja on aika lailla hyvin saatu kasaan. Siirtikset ei hopeoi ja ovat kuin käsin maalatut.
Jos porukkaa on kuskattu eka isosta hässäkästä vaikka lomille tällaisella, niin varmasti turvallisempaa olisi ollut etulinjassa.
Malli ehkä kaipaisi säistystä enemmän, koska ei tällainen ihan kulumaton varmaan ollut. Ainakin noita saumoja pikku litkutuksella, niin antaisi eloa mallille.
Onhan tässä myös nykyaikaa; matalaprofiiliset renkaat.
Hyvä valinta Tuomolta.
Hieno malli ja erikoinen aihe! Tosi hyvin toteutettu maalaus ja merkinnät, piti katsoa kaksi kertaa että on todella 1/72 eikä 1/35 mittakaavaan.