Pienoismallit.net

Heia Safari

Pohjois-Afrikan rintama 1942. Saksalainen tulenjohtoryhmä on siirtymässä uusiin asemiin Tobrukiin johtavan maantien varrella. Nälkä ehtii kuitenkin yllättää joten päätetään pitää ruokatauko tien varressa olevien roomalaisaikaisten raunioiden katveessa.

Dioraamasta on pidempi tarina Mallix-lehdessä 3/2020. Kübelwagen on Hasegawan/Begon vanha malli, figuurit Dragonin valmistetta Hornetin päillä tuunattuina. Raunio-rakennelma on yhdistelmä vaahtolevyä, kipsisiä laattoja ja 3D-tulostetun masterin perusteella kipsistä itse valettuja pylväitä.

Projekti valmistui alkuvuoden 2020 aikana yllättävän nopeasti, suuret kiitokset avusta Mika Heikkilälle sparrauksesta ja Tuomo Mäenpäälle sekä Petri Kovaselle figuuriguru-esikuvina toimimisesta. Tämä on teidän vastuullanne jos jotain kamalaa tapahtuu ;)

Kommentit

Muuten hieno kokonaisuus, mutta omaan silmään tästä puuttuu se jokin joka toisi enemmän autenttisuutta skenaarioon, jollain tapaa muistuttaa museomaista paikallaan olevaa asetelmaa, liekö se sitten tuo laatoitus, kun siinä ei ole renkaanjälkiä/muita jälkiä vaikka tuskin oikeastikaan kuivassa pölyilmassa hirveesti jälkiä jäisi. Todella silmiä hämäävä! Mutta kokonaisuutena hieno ja vaihtelua tuova dio.
Jean Forsberg kirjoitti:
Liekö se sitten tuo laatoitus, kun siinä ei ole renkaanjälkiä/muita jälkiä vaikka tuskin oikeastikaan kuivassa pölyilmassa hirveesti jälkiä jäisi. Todella silmiä hämäävä! Mutta kokonaisuutena hieno ja vaihtelua tuova dio.
Kiitos palautteesta :) Kiveys on kiveys ja vaikka se onkin liki 2.000 vuotta vanha niin se on hyvässä kunnossa ja Kübelwagen ei ole niin järeä että tekisi siihen kovin isoa kuoppaa. Auton takana on pieni hiekkakasa jossa on renkaiden jäljet; ehkä kärry voisi olla keskemmällä ja jälkiä sen mukaan enemmän. Pidetään mielessä seuraavaa Afrikka-projektia ajatellen ;)
Nyt kun Jean asiasta mainitsi, niin ehkä tuo tekijä on se, että kiveys on ikään kuin lakaistun näköinen. Hiekkaa on siististi muutamassa kohdassa, muualla ei lainkaan. Odottaisi, että kiveys olisi kauttaaltaan enemmän tai vähemmän hiekkapölyn peitossa, etenkin kivien välistä. Toki tuuli kasaa hiekkaa, minkä takia tulos on laikukas, mutta ehkei se kiviä ihan noin puhtaiksi puhaltaisi.

Mallixin kuvista tuli myös joku kommentti mieleen, mutta enpä enää muista mihin se liittyi… Ihan pätevä dioraama joka tapauksessa ja aiheena oikein mielenkiintoinen.
Kalle Rantanen kirjoitti:
Nyt kun Jean asiasta mainitsi, niin ehkä tuo tekijä on se, että kiveys on ikään kuin lakaistun näköinen. Hiekkaa on siististi muutamassa kohdassa, muualla ei lainkaan. Odottaisi, että kiveys olisi kauttaaltaan enemmän tai vähemmän hiekkapölyn peitossa, etenkin kivien välistä.
Totta; tuon voisi vielä pienellä vaivalla saada korjattua. Kivien väliin vielä vähän ruohopuskaa yms. AK:n hiekkamömmö on onneksi suht helppokäyttöistä ja injektioruiskulla sitä saa lisättyä käytännössä minne vain. Katsotaan jos ehdin säätää tuon vielä ennen Armor Challengea.
Minä en takertuisi tuohon hiekka hommaan. Osaa järvellä jääkin olla kovin laikukas kun tuuli lunta puhaltaa. Paha sanoa, noita kun on tottunut näkemään kuvissa ja ovat turistikohteita eli pidetään siistinä.
Onnea viikon mallista. Meni minulta ohi koko luomus, mutta pojotinpa nyt.
Timo Rissanen kirjoitti:
Onnea viikon mallista. Meni minulta ohi koko luomus, mutta pojotinpa nyt.
Kiitos :) Paistaa se päivä näköjään sunnuntaimallarin risukasaankin joskus. Tämä oli kiva projekti tehdä, ajatus lähti valokuvasta ja pikkuhiljaa eteni valmiiksi projektiksi. Tuli testattua 3D-tulosteet, silikonimuotin teko, märkäpaletti, vaahtolevyn muokkaaminen ja kaikenlaista muuta itselle uutta tekemistä.
Onnea Viikon Mallista!
Juha Savola kirjoitti:
Onnea Viikon Mallista!
Kiitos :) Seuraava Afrikka-projekti on jo mietintämyssyssä, hommaan tarvittaisiin vielä yksi kameli sekä riittävästi aikaa, molemmat hakusessa mutta katsotaan syksymmällä kun mökkitrafiikki tästä rauhoittuu.