Pienoismallit.net

Mirage 2000D

3-XJ / 602

Mirage 2000D on kaksipaikkainen ranskalaisen Dassault Aviationin valmistama taktinen pommittaja.
Malli kuvaa konetta ranskan ilmavoimien käytössä 2014.

Malli oli tyypillistä revelliä, eli osat sopivat pääosin hyvin paikalleen, mutta oli veitselle ja kitillekin riittävästi töitä. Kuomua ei saanut sopimaan muuten kuin auki asentoon, muuten olisi silmä särkenyt millien rakojen takia.
(Jos jollain on kuomujen istuvuuden korjaukseen hyviä niksejä niin otan ne mielelläni vastaan)

Malli on maalattu Tamiyan XF82 + FX18 sekoituksella ja vihreä on XF61. Lisäksi paneelirajat litkuteltu Wilderin öjysekoituksella. Abtailung 502 öljyvärejä käytetty tuomaan eloa pintaan.

Referenssi kuvissa ei hirveästi koneissa kulumaa näkynyt joten vanhettu hyvin maltilla.

Kommentit

Huikea malli.
Silmä lepää ja moneen kertaan piti kuvia katsella. Pintakäsittely on osunut aivan näppiin ja tarkkaa kuomun rajausta yms.
Kerroit, että litkutit paneelirajat ja sehän näkyy, mutta mitä tarkoitit tuolla, että öljyväreillä yoit eloa pintaa? Tai paremminkin miten?
M.A. 16.8.2020 10:58 Vastaa lainauksella
Moi, kiitos kehuista!
Yksinkertaisesti teen niin että osan siniharmaista kohdista maalasin valkoisella öljymaalilla ja häivytin siveltimellä niin että tulee tasaisia sävyeroja. Vihreä taittuu eri sävyyn hyvin esimerkiksi keltaisella.
Taidokasta mallausta. Miraget ovat mielestäni tyylikkään näköisiä lentolaitteita. Omaan silmääni paneelirajat ovat turhankin korostetut.
Upeasti toteutettu pikkuskaalan Mirage, siistiä työtä kaikin puolin. Maalauksen sävyt mielestäni hyvinkin kohdallaan Ranskan Mirageen, ainoa seikka mikä täällä jo todettiinkin, on nuo paneelirajojen korostukset jotka pomppaavat esiin, ei mielestäni kovin realistiset etenkään nykykoneisiin vaikka tuovatkin pienoismalliin näyttävyyttä ja sitä monesti harrastetaan.

Kuomujen korjauksesta en osaa muuta sanoa kuin että useinhan ne on liian tiukat ja se ongelma on suhteellisen helppo korjata hiomalla. Se että jää rakoa, niin pienen raon toki pystyy kitillä täyttämään, mutta jos yli millin niin vaikea sanoa, siinä kun alkaa osittain kärsimään jo koneen autenttisuuskin. Hyvä valinta siis tuo kuomut auki.
Hienosti toteutettu Mirage ja pienessä skaalassa. Maalaus ja pinnan elävöittäminen on tehty hyvin. Erityisesti itseä miellyttää, että se on riittävän vaihteleva ja epäsymmetrinen niin, ettei synny "shakkilauta-efektiä", joka varjostuksissa joskus on ongelmana.

Tosi positiivistä, että saitilla näkyy taas enemmän modernia leko-kalustoa.
M.A. 20.8.2020 17:28 Vastaa lainauksella
Kiitos sanallisista arvioista! Itsellekin iski paneelirajojen tumma väri silmään vasta valokuvaus vaiheessa, toki paneelien sävy olisi voinut olla muutenkin paremmin mallin maalaukseen sopiva. Paljaalla silmällä eivät ole ihan niin hyökkäävät.
Tosiaan tuo kuomujen korjaus niin että saisi raot piloon olisi mukava oppia. Kokeilin yhteen jämä kuomuun kirkasta liimaa, mutta tuli siitä vähän liian härskin näköinen.
Olen Kallen kanssa samoilla linjoilla että on mukava kun sivustolle tulee vaihtelevien aiheiden malleja :)
M.A. kirjoitti:
Kokeilin yhteen jämä kuomuun kirkasta liimaa, mutta tuli siitä vähän liian härskin näköinen.
Olen Kallen kanssa samoilla linjoilla että on mukava kun sivustolle tulee vaihtelevien aiheiden malleja :)
Tästä mallien runsaudesta eri aihealueista ja eri aikakausista olen samaa mieltä. Nytkin sivustolla on uusia malleja jopa yli 2000 vuoden ajalta. Toivotaan näin jatkuvan. "Mersuja ei koskaan ole liikaa" on jo vanhentunut tokaisu.

Kuomusta ja sen kiinnityksestä löytyy paljon tietoa. Erikeeper on yksi aika hyvä, kun siitä tekee sopivan vesiseoksen.

Joskus kirjoitinkin tänne, olikohan niksipuolelle vai minne tapaukseni:
Kuomuun jäi paha rako, mutta se olisi ollut korjattavissa ja samalla kiinnitettävissä Erikeeperillä. Se minulta puuttui ja kittiä en edes ajatellut etten hio kuomua pilalle. Menin lähimarkettiin ostamaan Erikeepeeriä, mutta siellä ei ollut sitä. Viereisestä hyllystä pisti silmään tekohampaiden kiinnitystahna. En voinut olla kokeilematta ja sehän toimi ihan siltään. Sai tasaisen pinnan kun kasteli vedellä molemmat saumat ja pehmeänä sen sai muotoiltua nätiksi. Kuivumisesta ja kiinnityksestä ei ollut mitään tietoa. Odottelin yön yli ja kas.. pintaa ei tarvinnut hioa ja kuomu oli lujasti kiinni. Maali vaan päälle.

Mallarin maailma on täynnä keksimättömiä ideoita, kuten olen todennut monesti.
Olli J. 25.8.2020 15:30 Vastaa lainauksella
Tämä mennyt allekirjoittaneelta täysin ohi. Upea Mirage! Olen joskus aloittanut ko. mallin, mutta homma jäi kesken… Tämä taitaa olla itseasiassa alun perin Italerin vuonna 1992 julkaisema sarja, joka myös näkyy laadussa ja omat haasteensa sarjassa kyllä on. Nyky-Revell ja varmaan myös Italeri on jo eri laatua. Joka tapauksessa todella hienosti onnistuit rakennustyössä ja varsinkin maalauksessa. Silmä lepää! Öljyvärikäsittelykin hyvin onnistunut. Paneelirajat ovat minusta hyvät! Illuusiotahan tässä on tarkoitus luoda eikä monotonisia muovipalikoita!;) Kaiken kaikkiaan hienoa työtä!