Pienoismallit.net

Purjehduskauden päättyessä

Viikinkisoturi noin vuoden 1000 paikkeilta.

Pitkän jahkailun jälkeen sain lopultakin kuvattua tämän figuurin.
Kuten normaalia, niin kuvista löytyi taas iso kasa virheitä, mitkä olisi pakko korjata, mutta nyt saa olla. Parannetaan seuraaviin toivon mukaan.
Minulla on yleisenä ongelmana, etteivät figuurit valmistu koskaan, sillä aina kun otan niistä kuvia, niin paljain silmin katsottuna ihan ok figuurit muuttuvat hirviöiksi.

Tämän esille laittoon minua innosti P. Lankisen hieno viikinkisoturi.
Halusin näyttää miten erilaisia lopputuloksia saa aikaan, vaikka aihepiiri on sama.

Viikinkien historiasta lienee turha kovin paljoa kirjoitella.
Kypäriä on kyllä luultavasti ollut käytössä paljon vähemmän, kuin mitä figuurit ja taiteilijat antavat ymmärtää, mutta on niitä joka tapauksessa käytetty.
Tällä figuurilla on itse asiassa hyvin uskottava 900 luvun loppupuolella yleistynyt malli, jossa kypärää ei enää tehty osista kokoamalla, vaan sen kupu oli tehty yhdestä metallipalasta.

Kirveeseen maalasin hopeakoristelua, joskin kirves on muuten taistelujen patinoima.
Muutenkin tavoitteeni oli luoda kovissa olosuhteissa aikaansa kuluttanut kokenut soturi, sen sijaan että olisin lähtenyt hakemaan kiiltäviä varusteita ja komeita asuja.

Viikinkimiekkakin on hyvin uskottava esitys, ja sen maalaukseen olen käyttänyt mallina löytyneitä miekkojen kahvoja ja ponsia - kopioimatta kuitenkaan suoraan mitään tiettyä miekkayksilöä.

Kilven maalaus on lainattu lupaa kysymättä Gogstadin laivasta löydetyistä kilvistä. Väreistä olen melko varma, ja kuviokin on luultavasti oikein.

Figuuri oli laadukas, mutta pään kohdalla oli suuria sovittamisongelmia, samoin kypärän osalta.

Timo

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!