Pienoismallit.net

T-55, Army of Ethiopia

1980´s, after "Ogaden War"

Tamiyan melko tuore 1:48 skaalan T-55A varustettuna pienillä lisämuutoksilla. Lisättynä marssivalot muovilevystä ja kuparilangasta, sekä lokasuojan polttoainejärjestelmän letkut kuparilangasta.

Idea tähän esikuvaan lähti Miniartin 1:35 sarjasta No. 37018, jossa löytyy siirtokuvat tällaiseen yksilöön. Toki ne oli helppo maalata tässä 1/48 skaalassa, kun kyse oli vain keltaisista ympyröistä.

Mallista on julkaistu artikkeli Mallix lehdessä 2/2020.

- Waltter Holm

Kommentit

Hieno vaunu - ei uskoisi 1/48 -mittakaavaiseksi! Punaiset lisäsäiliöt ovat hauska yksityiskohta.
Kyllä nyt on aavikon kuuman auringon alla hienosti rähjääntynyt vaunu. Ja vielä 1/48-skaalassa. Todella taitavaa jälkeä sekä rakennusjäljen että säistämisen suhteen. Tällaista katselee ilokseen ja opikseen.
PhantomII 23.9.2020 09:17 Vastaa lainauksella
Hienosti onnistunut malli, jossa Itä-Afrikan kuumat tuulet ja aurinko + huoltamattomuus ovat tehneet tehtävänsä. Tuo lokasuojien puuttuminen on oiva tehokeino luoda elävyyttä malliin, maalipinnasta ja muusta säistämisestä puhumattakaan. Tunnukset ovat tyylikkäästi kulahtaneet ja sulautuneet maalipintaan. Hieno!

Tarkastelin tässä juuri ennen lähikuvaa syyrialaisesta T-54:sta Libanonissa. Vaunu oli lähes pakasta vedetyn oloinen, esim. pakoputken suojapelti ei näytä kuvassa kärsineeltä, joka on yksi T-54-55-mallien tehokeinoista tehdä vaunusta käytetyn oloinen. Toki vaunun pinta oli pölyssä ym. mutta muuten oikein hyväkuntoinen. Kuva oli otettu lähteen mukaan 1970-80-luvulla, eli Libanonin sisällisodan aikaan.

Tämä vain jälleen osoituksena siitä, mistä esikuvasta malli on tehty tai myös siitä, mitä mallari haluaa mallillaan kertoa.