Iso homma yhden ampumon kanssa, mutta parantaa heti mallin olemusta.
Siististi tehty muutenkin.
Jää ihmetyttämän tuo camo? Pieniä sinisiä laikkuja hyvin vähän. Mulla ei ole tietoa kuuluuko se olla noin, mutta jotenkin ei sovi koneen ilmeeseen. Erottuvat oudosti.
Näin se varmaan sitten kuuluu ollakin, kun olet perehtynyt koneeseen.
Alapuoli ja miksei myös yläpuolelta olisin toivonut hieman paneeliurien korostamista, mutta ei liikaa. Antaisi ilmettä lisää, mutta kyllä tätä passaa näytellä ja katsella.
Douglas C-47
Punatähtönen

Neuvostoliitto osti eri kanavien kautta vuosien 1936 ja 1939 välillä 21 Douglas DC-3 konetta. Ainakin kaksi näistä toimitettiin osina jotka toimivat malleina lisenssivalmistusta varten. Vladimir Myasischev aloitti vetäjänä tiimissä joka valmisteli lisessivalmistusta. Myasischevin jouduttua vankilaan työtä jatkoi Boris Lisunov, joka vietti kaksi vuotta Santa Monicassa tutustuen Douglasin valmistusmenetelmiin ja toimi vetäjänä kun kyseisiä menetelmiä muokattiin Li-2 valmistukseen sopiviksi. Vuoteen 1945 mennessä Li-2 koneita oli valmistunut 2258 kappaletta. Kun valmistun päättyi 1954 koneita oli tehty 4937 kappaletta. Vuonna 2001 Unkarissa oli yksi lentokelpoinen LI-2..
Alaskan kautta Neuvostoliittoon toimitettiin noin 700 Lend-Lease C-47 koneitta. Tiettävästi alkuperäiset sarjanumerot säilyivät koneissa.
Mallista oli alunperin tarkoitus tulla Lisunov Li-2, mutta kun vaadittavien muutosten määrä selvisi tyydyin tekemään tarvikesiirtokuva-arkilla esitetyn C-47A version johon on lisätty yläampumo. VUC-1 tyyppisen kk-tornin aseena oli joko 12.7mm UBT tai 7,62mm SHYAS konekivääri. Kyseistä varustusta ei lisätty kaikkiin C-47 koneisiin.
Tietolähteenä oli kirja DC-1,-2,-3, The First Seventy Years (An Air-Britain Publication)
Konekivääritornin olin hankkinut erikseen. Oli kyllä melkoinen kasaaminen 1/72skaalssa. Hartsia ja pikkuriikkisiää photo-osia. Kun vielä onnistuin hukkaamaan pari etsiosaa, niin sen jälkeen alkoi improvisointi ja jätin suosiolla loput pikkuriikkisistä etseistä pois. Olivat vaan turhan pienninä käsiteltäväksi. Maalaus on tehty käsivaralla ja perustuu tarvikesiirtokuvien maalausohjeeseen. Torni on maalattu ulkoapäin AMT-4 sävyä kuvaaavalla värillä joka siirtokuvavalmistajan mukaan on Hu150. Sisäväri on tumman harmaa. Mokoma pieni osakokoonpano oli varsinainen Via Dolorosa.
Asemoin tykkitornin kuviin perustuen likimääräisesti kolmannen sivuikkunan etureunan mukaan. . Kun olin poraanut reikäjonot aukkoa varten tein varmistusmittauksen. No, liian suurihan siitä reiästä oli tulossa. Piti kehitellä vaihtoehtoinen asennustapa aiempaan suunnitelmaan. Pyöräytin lopulta muovinpalasta kauluksen, jonka istutin runkoon tekemääni reikään ja tulppasin kauluksen muovilevyllä, joka tomi samalla stopparina, ettei tykkitorni putoa rungon sisään. Ei kovin elegantti ratkaisu mutta saa kelvata.
Osia ei ollut kovin montaa eikä rakennusvauheesta ole mitää erikoisempaa kerrottavaa. Liitosten kanssa saa tosin olla tarkkana jottta irvistäviä saumoja ei jää. Ilmeisesti en onnistunut liimaamaan joitakin rungon alapuolias osia täysin oikeille paikoillee koska jouduin täyttämään rungon ja siiven välistä liitosta ohuella muovilevyllä.
Olen lukenut, että Revell paketoisi Italerin muoveja laatikoihinsa. Kun vertasin Revellin DC-3 Swissair/KLM paketointia Italerin C-47 pakeitn sisältöön, niin aivan sataprosenttisesti samanlaisia ne eivät olleet sillä joitakin yksityiskohtia oli toteutettu eri tavalla.
Väreinä pääasiassa Hatakan Dark Olive Drab yläpinnoilla ja Neutral Gery pohjasssa. Vihreät laikut siiven reunoissa on saman valmistajan Medium Greeniä. Siivekkeiden yläpinnat on maalattu LifeColorin Kahden Olive Drabin blandingilla. Paikkamaalaukset punatähtien allaa ovat ohjeen mukaan AMT-4 (Hu150) ja AMT-7 (Oma sekoitus).
Mallissa on muutaman vastoinkäymiseen jäljiltä joitakin kohtia, joihin en ole täysin tyytyväinen, joten se on niin valmis kuin nykyisellä inspiraatiolla energriaa piisasi. Ja seuraavaa tekeille.
E-P
Kommentit
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja
Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta palveluun, rekisteröidy käyttäjäksi.