Pienoismallit.net

Tupolev TB-3

Tuntematon yksikkö, Talvisota

Tupolev TB-3 (ANT-6) oli neuvostoliittolainen, 1930-luvulla valmistettu raskas strateginen pommikone. Andrei Tupolevin suunnitteleman nelimoottorisen koneen ensilento tapahtui 22. joulukuuta 1930. Sitä valmistettiin 819 kappaletta 1930-luvun jälkipuoliskolle saakka. Tyyppiä käytettiin pommittajana vuoteen 1943 saakka, jonka jälkeen kuljetuskoneena. Tyypillä ANT-6A lennettiin pohjoisnavan yli. Kone oli myös Aeroflotin käytössä.
Rintamapalveluksessa pommittajana kone oli muun muassa Neuvostoliiton ja Japanin välisessä konfliktissa 1930-luvun jälkipuoliskolla Mongoliassa, talvisodassa 1939–1940 ja toisen maailmansodan aikana 1941–1943. Kone osallistui lähes kaikkiin suuriin taisteluihin vuoteen 1943 asti, mukaan lukien Smolenskin, Moskovan, Stalingradin ja Kurskin taisteluihin, sekä Leningradin piiritykseen. Sitä käytettiin myös laskuvarjojoukkojen ja panssarivaunujen kuljetuksiin. Kone toimi myös nk. parasiittikoneiden emäaluksena (hävittäjä laukaistiin lentävästä koneesta).
1930-luvun loppupuolella koneita luovutettiin Kiinan ilmavoimille taisteluun japanilaisia vastaan.
Tämä oli suoraan Wikipediasta.
Yksi TB-3 teki pakkolaskun Kuhmon Saunajärven jäälle Talvisodan viimehetkillä. Luelahden valtaamattomasta motista vetäytyvät neuvostojoukot räjäyttivät sen rauhanteon jälkeen, joten sitä ei sotasaaliiksi saatu. Liekkö koneen vartiointi jätetty retuperälle? Tietäisikö joku tästä asiasta lisää?

Mallista:
Mallisarja on varhaisempaa ICM-tuotantoa. Siinä on sekä hyvää, että huonoa. Hyvää on erityisesti useat yksityiskohtaosat. Huonoa osien sopivuus ja joidenkin osien mitoitus. Erityisesti laskutelineitä tuli säätää. Aloitin mallisarjan tekemisen ihan vuosituhannen alussa tai jopa viime vuosituhannen puolella. Tarkka aloitusaika ei ole muistissa. Senaikainen työnjälki ei ihan vastaa nykyistä tasoani, joten tämä ei ole parhaimpia mallejani. Päätin silloin laittaa mukaan myös miehistön jäsenet käyttäen vanhoja Airfix ja Italaeri ukkeleita. Niiden asennus osoittautui yllättävän hankalaksi hommaksi. Lisäksi oli tarkoitus tehdä tästä Saunajärven jäälle pakkolaskun tehnyt yksilö, mutta en saanut selville sen pyrstönumeroa. Näistä seikoista johtuen malli jäi pitkälle tauolle. Lopulta tein tämän ilman pyrstönumeroa, koska sitä ei välttämättä edes ollut. En myöskään tajunnut silloin porata valmiiksi reikiä pyrstön takilointilankoja varten. Niiden poraaminen oikeille kohdille jo lähes valmiiseen malliin ei oikein onnistunut. Siirtokuvatkin jäivät osittain hopeoimaan. Hommasin Eduardin fotoetsit vasta pääkomponenttien rakentamisen jälkeen lähinnä pinnapyöriä varten, joten montaa fotoetsiä ei ole käytetty. Näistä jutuista johtuen pisteytys jää nyt pois. Kaikki sanallinen palaute hyvin tervettullutta.

Neljäs mallini tähän ryhmikseen ja todennäköisesti tämä ei olisi valmistunut ilman sitä, joten kiitos ryhmiksestä!

Kommentit

Heikki 30.7.2020 19:14 Vastaa lainauksella
Tässä pari nettilähdettä, jotka koskevat Kemijärven suunnassa talvisodassa alasammuttua TB-3:sta:
kalevimikkonen27.blogspot.com/2018/12/naarmankairaan-kesalla-vuonna1941.html
digitaltmuseum.se/search/?q=Tb-3&aq=owner%3F%3A%22S-KF%22

Jos vaikka joku ei näitä olisi huomannut.

Ai niin, kivan näköinen malli mielenkiintoisesta konetyypistä. Fotoetsivanteet tuovat lisää näyttävyyttä.
Heikki kirjoitti:
Tässä pari nettilähdettä, jotka koskevat Kemijärven suunnassa talvisodassa alasammuttua TB-3:sta:
Kiitos Heikki mielenkiintoisista lähteistä ja kommentista.
Näyttävä malli varsin erikoisesta lentolaitteesta. Harvinaisempi malli ihan yleisestikin ottaen. Lopputulos on minusta varsin onnistunut. Jossain ModelExpossa tai vastaavassa muistelen nhäneeni vastaavn mallin rakennettuna. Ei ollut ihan pienimmästä päästä.

Tuli hyytävä mielikuva, yli 20 astetta pakkasta ja avoimet miehistötilat. Ei tainnut olla ergonomisesti paras ratkaisu.

Minulla on muistikuva että tätä olisi käyttty myös laskuvarjojoukojen pudottamiseen. Ukkelit lojuivat siiven päälä ja irrottautuivat pudotusalueella. Neuvostoajan nerokkuutta, muta saatan muistaa väärinkin.

E-P
"Luelahden valtaamattomasta motista vetäytyvät neuvostojoukot räjäyttivät sen rauhanteon jälkeen, joten sitä ei sotasaaliiksi saatu. Liekkö koneen vartiointi jätetty retuperälle? Tietäisikö joku tästä asiasta lisää?"

Muistan lukeneeni että Venäläiset olisivat tuhonneet koneen kranaatinheittimellä joten ehkä lienee parempi että vartijoita ei jätetty?

Tuosta Saunajärven koneesta on maininta myös Red Stars 7, Talvisota ilmassa kirjassa. Siinä maininta että omakonetunnuksella "1" varustettu kone olisi sarjanumeroltaan 22527 ja kuuluisi 2. eskadrilliin ja nuo kaikki TB-3 koneethan kuuluivat Raskaaseen pommituslentorykmenttiin ( 3 TBAP ).

Kirjassa myös paljon tapahtumia muista onnettomuuksista joita koneille sattui, oli kiitotieltä suistumisia, alas ampumisia ja oli myös tapahtuma jossa kaksi TB-3:sta törmäsivät toisiinsa. Konehan oli kaiketi melko kömpelö ja alitehoinen koneen suuren koonkin takia, lisäksi ilmeisesti aika hankalasti hallittavissa kun noita nousu ja lasku onnettomuuksiakin oli runsaasti. Koneita pudotettiin jopa kivääreillä kun joutuivat tavaran pudotus reissuillaan lentämään todella alhaalla 50-100 metrissä. Suomen rintamilla koneet olivatkin juuri lähinnä sotatarvikkeiden pudotustehtävissä ( esim. motit ) eikä niinkään pommikoneina.

Konehan ei ulkoiselta habitukseltaan niitä maailman kauneimpia ole, rungon etuosa muistuttaa hieman ilmalaivan ohjaamoa. Suurihan tuo kone oli sen ajan mittapuulla ja suuri on tuo sinun 1/72 mallisikin. Kaikin puolin siistiä työnjälkeä ja onnittelut siitä että sait kaiken pysymään kasassa mallailun ajan. Hyvä lisä nuo etsipyörät, sellaiset pinnapyörät kun näyttävät olevan esikuvassakin.
Markku Rinne kirjoitti:
Muistan lukeneeni että Venäläiset olisivat tuhonneet koneen kranaatinheittimellä joten ehkä lienee parempi että vartijoita ei jätetty?
Kiitos E-P ja Markku!

Tai sitten tuli vartijoille pupu pöksyyn ja kiire pois kranusateen alta?

Hitsi, kun en hoksannut tuota kirjaa hommata käsiini. Saattaisi jopa löytyä lähikaupungin kirjastosta.
Hieno malli varhaisesta Andrei Nikolajevitšin koneesta.
Kiitos A. L.
Tyylikäs malli, ja sen tarina sopii loistavasti ryhmiksen luonteeseen. Tuon kokoisesta mallista kertynee jo jonkin verran rasitusta fotoetsivanteille, mutta hyvin näyttävät kestävän.
Kiitos Timo-Matti!

Hyvin fotoetsit kestävät. Painohan jakaantuu kahdeksalle etsille.