Pienoismallit.net

1948 Chevrolet Sedan Delivery

Galaxien 1/25 skaalan mallisarja (en löytänyt tuota valmistajan nimeä vaihtoehdoista joita tarjottiin).
Oli melko mukava rakkennettava - maalaukset tein perinteistäkin perinteisemmin siveltimillä käyttäen Revellin emalimaaleja.

Kommentit

Nyt on upeata sivellintyöskentelyä!!
Revellin maalit tuntien on täytynyt olla ohennus kohdillaan ja varmaan aika monta kerrosta?

Hieno lopputulos!
Mika Kauranen kirjoitti:
Revellin maalit tuntien on täytynyt olla ohennus kohdillaan ja varmaan aika monta kerrosta?
Noh tämä Galaxien sarja oli valkoista muovia ja se tarvitsi kaksi kerrosta maalia peittääkseen kunnolla - kriittisin hetki oli oikeastaan se aika ekan ja toisen maalikerroksen vetämisen välillä - siis ekan maalikerroksen jälkeen malli oli pahvilaatikossa kaksi vuorokautta ilmassa leijuvaa pölyä paossa. Tämä Revellin punainen emalimaali on muuten nro 34 "Ferrari Red" - peittää tosi hyvin valkoisenkin muovin ohennusuhteella n. 80 % maalia ja n. 20 % Revellin omaa ohennetta. Kauhea hajuhan noissa emaleissa ja ohenteessa on, mutta olen niitä 1960-luvulta asti nuuhkinut ja edelleen olen järjissäni … kai. :-)
Raimo Leino kirjoitti:
Tämä Revellin punainen emalimaali on muuten nro 34 "Ferrari Red" - peittää tosi hyvin valkoisenkin muovin ohennusuhteella n. 80 % maalia ja n. 20 % Revellin omaa ohennetta.
Kiitos vinkistä. Tuo ohentaminen on monasti tarkka paikka. Sellaista kokemusta on, että jos ohentaa liian vähän, niin jää sivellinraitoja ja jos liikaa, niin ei peitä ja maali valuu vaikka kuinka yrittää käännellä.
paavo p. 20.7.2020 21:34 Vastaa lainauksella
Upea malli ja vielä siveltimin :-) ! Joskus olen maalaillut noita Italo-formuloita Revellin nro. 31 " Fiery red"-emalimaalilla. Sillä saa vielä paremman pinnan siveltimellä kuin tuolla "Ferrari red":llä.
Ihan tässä jano tulee, kun helteellä Cokis-auton kuvia katselee. Ryhdikäs pienoismalli ja väri oikein sopiva. Kaipaamaan tässä jää kuvia sisustasta, moottorista ja alustasta, kun rakennussarja ne hyvinä tarjoilevat.
Täytyy vaan ihmetellä Raimon pensselitekniikkaa. Tällehän klapenee ruiskumaalauskin hyppien keikkuen.
Myös malli on kaunis ja nostalginen.

"Hep ammatimies, hep ammattimies…". Lauloi Pararisen Esa täältä savonmualta aikoinaan.
Miellyttää toista savolaisukkoa vitosella.
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Kaipaamaan tässä jää kuvia sisustasta, moottorista ja alustasta, kun rakennussarja ne hyvinä tarjoilevat.
Enpä ottanut yhtäkään kuvaa sisustasta, koska siellä ei ole juuri mitään - hyvin simppeli mittaritaulu ja sohvapenkki - auton lastausosa on täysin tyhjä -pelkkää harmaaksi maalattua lattiaa, seinää ja kattoa. Enkä kuvannut (maalaamatonta) moottoriakaan, koska sitä ei valmiissa mallissa kukaan näe (konepelti on liimattu kiinni) - ja auton alusta on kokonaan musta.
TP 27.7.2020 14:20 Vastaa lainauksella
Todella hieno malli.