Pienoismallit.net

Yamaha YZF-R1

1999

Yamahan vastine avoimen luokan (yli 750 cm³) kilpailuun asiakkaista 1990-luvun lopulla. Edeltäjä YZF1000 Thunder Ace oli kovan luokan tykki mutta rasitteena alkoi jo iän myötä olla fyysinen koko ja massa.

YZF-R1 vaatimukset suunnittelupuolella olivat haasteelliset. Aloitetaan tyhjältä pöydältä. Luodaan lähes kompromissiton katupyörä jollaista ei osattu kuvitellakaan muiden toimesta. Yamaha onnistuikin saamaan kasaan onnistuneen kokonaisuuden että muilla japanilaisilla ei ollut tuolloin (1998) mitään vastaavaa tarjolla yli 750 cm³ luokassa. Joustava, tehokas moottori, agressiivinen runkogeometria ja hyvät jarrut sekä alusta.

Kilpailijoista Kawasaki ZX-9R uudistui roimasti vuodeksi 1998 joka olikin lähin YZF-R1 haastaja mutta siltä puuttui viimeinen uutuuden viehätys ja asiantuntijoiden mukaan jäi muutenkin taka-alalle vertailuissa.

YZF-R1 on ollut yhtä menestystarinaa Yamahalle - se on edelleen tuotannossa ja yleisö on aina ottanut uudet mallit hyvin vastaan.

Tamiya julkaisi YZF-R1 rakennussarjan vuonna 1999. Rakensin mallin vuoden 1999 kuosiin. Eroaa 1998 mallivuodesta teippauksin jotka vuosimallissa 1999 ovat visuaalisesti levollisemmat.

Kommentit

On kyllä helevatun siististi tehty R1. Kiiltoa, metallia eri muodoissa ja siirtokuvat taidokkaasti laitettu.
Olen päässyt aikoinaan - olikohan 2002 - kokeilemaan R1:stä Motoparkissa ja kyllä täytyy sanoa, että kylmät väreet tuli kun mutkasta suoralle pääsi vääntämään kahvaa. Nautinto ajaa, mutta tehot tulivat oikein räjähtämällä esiin. Aluksi hieman jopa piti arkailla kaasun käytössä. Mutkissa käyttäytyi kuin olisi RR kapinetta taittanut.
Huikea malli huikeasta raaserista.
Mitään virheellisyyksiä en löydä oikeaan pyörään nähden ja pojot sen mukaiset.
Hyvä on näköjään tämä rykkösen hilitympikin väritys! Ja hienosti saatu mallikin kasaan, onko noi jarrulevyt Tamiyan omat/auki poratut, vaiko etseiksi vahdettuja? Kateruuveja myöden virheetö, metalliosissa simää miellyttävän realistiset värivaihtelut .
Kiitos kommenteista hyvät herrat.

Timo, kyllä, radalla laite on kuin kotonaan.

Tervo, jarrulevyt ovat Tamiyan omat. Tein ensiksi niille aukiporaukset ja sen jälkeen ohensin niitä sopivasti.
Se on nätti. Ei siitä ympäri pääse. Ainoa mistä voisi mainita niin noita tamiyan kasaamiseen käyttämiä ruuveja ja niiden kantoja voisi yrittää peittää jollakin. Muuten siitä ei löydä kuin positiivista sanottavaa etsimälläkään.
Salmiset puhuu asiaa, mutta en löydä niissä isoja poikkeamia, jos löydän ollenkaan Mutta molemmat Salmiset ovatkin näiden kaksipyöräisten erikoismiehiä.
Moi Markus, kiitos kommenteista.
Ruuvit, tiedostettu juttu kyllä. Foliokopio autenttisesta ruuvinkannasta voisi olla yksi vaihtoehto. On ollut harkinnassa. Sopiva photoetsikin voisi toimia jos tasomaisuus ei ole este tai tarvittaessa lisätään ainetta etsin alle niin saadaan syvyyttä.
Onnea tittelistä.
Onnea Viikon Mallista!
Kiitos Timo ja Juha.

Kiitos kaikille malliharrastajille sekä arvostelupisteitä antaneille. Jatketaan mallailua!