Pienoismallit.net

Porche 911 - Porsu -

Porsche ja Subaru ne yhteen soppii

Kaverilla on ollut monta vuotta säilöttynä vanha rata-Porsche 911, hylsynä hankittu levitetty laite. Siihen hän alkoi sitten istuttaa Subarun 6-mukista boxeria ym. alkuperäisestä poikkeavaa tekniikkaa. Teinpä siitä sitten mallin, johon koitin saada aikaiseksi samoja yksityiskohtia.

Lähtökohtana käytin Escin Jägermeister/ Vaillant Porsche Turbo 934 mallia, johon leivoin uusia levikkeitä, avasin etu- ja takaluukut, muokkasin etuvaloja, keulaa, etuspoileria, takahelmaa, kojelautaa ja penkkiä. Lisäilin uudet turvakaaret, ikkunoihin tuli venttiilit ja liukuluukku, yksi uusin lasinpyyhin yms. Kabiinin lattialta löytyy nyt uusi vaihdekeppi ja hydraulinen kässäri. Nokkapellin alle sijoitin bensatankin, bensapumpun painekerääjineen ja putkineen, jäähdyttimen ja paisuntasäiliön, pissapojan säiliön ja pumpun. Edessä ja takana on hinauslenkitkin. Etuvilkun laseja ei mallilaatikossa ollut, niinpä veistelin nekin.

Niin ja tuo moottorikin on omatekemä Evergreenin muovilevyistä kaikkinensa. Laturi lienee Moparin oma. Vanteet ja renkaat poimin varastosta. Sponssitekstit tulostin paperille ja lakalla kiinnittelin maalipintaan. Oikeassa Porshessa ne ovat paksua tarra-arkkia, ja juuri noin pinnasta koholla.

Maalaus Tamiya valkoinen spray ja sit joitain sekalaisia pikkupurkkeja.

Kommentit

Jaahas, taas Ismolta jotain uutta ja jännittävää. Sinnehän se sopi jaappanialainen vastaiskumoottori saksalaisen tilalle kuin sormi sian suuhun. Scratch-rakentelusta plussaa ja Suomi-autosta toinen. Jos tarrojen tuottamuksellista kohoasennusta ei olisi saatetekstissä mainittu, niin olisi tullut sanomista ;-).
Hinauslenkit ja rei'itetty etupuskuri luovat aitouden tuntua.