Pienoismallit.net

BAE Systems Hawk Mk 66

HW-374

Hawk on Brittiläisen BAE Systems yhtiön valmistama harjoitushävittäjä jota on valmistettu yli 900 kpl, varsin suosittu harjoitushävittäjä siis. Suomen Ilmavoimat hankki vuosina 1980-85 yhteensä 50 kpl Mk 51-konetta joista 46 koottiin Suomessa. Vuosina 1993-94 hankittiin vielä 7 kpl lisää, tällä kertaa Mk 51A versiota jossa oli mm. parannettu siipi.

Vuonna 2008 Suomi hankki Sveitsistä 18 kpl käytettyä, hieman uudempaa Hawk-konetta tyyppimerkinnältään Mk 66. Lentosotakoululle koneet luovutettiin vasta vuosina 2011-13, sillä koneisiin tehtiin melko runsaasti modernisointia etenkin ohjaamon ja avioniikan osalta. Koneet olivat vähän lennettyjä, mutta pitkään seisoneet varastossa, siksi niihin tehtiin myös perusteelliset huoltotoimenpiteet.

Hawk koneiden vientiversioiden tyyppimerkinnät on numeroitu erikoisesti ostajamaan mukaan, joten tyyppimerkinnästä on helppo päätellä minkä maan koneesta on kysymys ( esim. Kuwaitissa Mk 64-koneita ). Tässä tapauksessa Suomi tosin sai Sveitsille valmistetut Mk 66-koneet Mk 51-koneiden lisäksi.

Hawk koneita on tuhoutunut onnettomuuksissa 9 konetta ( kaksi näistä Mk 66 ) ja näissä onnettomuuksissa on menehtynyt 5 pilottia. Vanhempia Mk 51 koneita on myös jo luovutettu museoille ja pystytetty muistomerkiksi. Mielenkiintoista muuten että tämän HX-hankkeen varjoon on jäänyt kokonaan näiden Hawkíen korvaaminen, siitä ei ole puhuttu juuri mitään vaikka niiden elinkaari ( näiden päivitettyjenkään ) ei paljoa Hornetteja pidemmälle kestä? Päivitettyjä koneita on Perhon 2013 onnettomuuden jälkeen jäljellä yhteensä 24 kpl.

Tamiyan mallisarja Sveitsin Mk 66-koneesta on Italerin mallisarjan uudelleen paketointi ja valitettavasti siinä ei Mk 66-koneesta ollut muuta kuin laatikon kaunis kansikuva. Olisi luullut että kun tällainen uudelleen paketointi tehdään niin siihen lisättäisiin tarvittavat muutososat myös…tässä tapauksessa niin ei oltu tehty vaan kone edusti vanhempaa Hawk-kalustoa.

Suurempiin muutostöihin en lähtenyt, rajakerrosaidat siipiin tosin oli pakko tehdä 0,5mm:n styreenilevystä koska ovat kuitenkin niin tunnusomaiset ja näkyvät tähän konetyyppiin. Antenneita tuli myös fiksattua ja lisättyä ne mitkä puuttuivat. Ohjaamon muutostöihin en lähtenyt, eikä näihin Suomessa tehtyihin päivityksiin ( monitoiminäytöt ym. ) etsiosia olisi edes saatavilla. Muuten sarja oli kaiketi tyypillistä Italeria, ei mikään huippu, mutta ei täysin surkeakaan.

Siirtokuvat hankin erikseen ja ovat Avalonin valmistamat, siinä oli Suomitunnukset aiemmille Mk 51 versioille kuin myös tälle uudemmalle Mk 66-koneelle. Tunnukset olivat HW-374 koneelle, joka oli ensimmäinen Lentosotakoululle luovutetuista ( toukokuu 2011 ) muutostöiden jälkeen. Siirtokuvat olivat hyvälaatuiset, mutta kovin niukat, pikkutekstejä ei juurikaan ollut, joten osan merkinnöistä tein maalaamalla, etsimällä omista kätköistä ja käyttämällä sarjan mukana tulleesta arkista muutaman.

Alapuolen varustuksena on tykkipodi ( 30mm:n Aden ) ja ripustimet lisäpolttoainesäiliöille. Säistämisen jätin maltilliseksi koska valokuvienkin perusteella näiden Mk 66-koneiden maalipinnat vaikuttavat hyvinkin siisteiltä.

Tässä vielä kuva aidosta yksilöstä: www.airplane-pictures.net…/photo/142655/hw-374-finland-air-force-british-aerospace-hawk-51/

Kommentit

Hieno taustoitus ja hienosti toteutettu malli taaskin Markulta. Mitä tässä nyt uskaltaisi muuta sanoa?
Kiitos Mika!
Eipä tuo häviä esikuvalleen juuri missään kohti.
Maalaukset tosi tarkkoja, kuomu kirkas ja rajat täysi kymppi.
Plussaa noista itse tehdyistä kerrosraidoista ja huh, maalaamalla tehdyistä siirtokuvankorvikkeista. En erota missä niitä on, mutta täytyy olla tarkkaa työtä.
Passaa esitellä jälleen kerran.

Olisiko esikuvalle saanut vielä näyttävyyttä jos olisit tehnyt nuo moottorien suojat nauhoineen?
Kiitos Timo kommenteista! En ajatellut imukanavien suojien laittoa kun tässä tapauksessa ovat nuo pilotit ohjaamossa ja kone joko tulossa tai lähdössä. Hyvin tyypillistähän on että suojat ja erilaiset varmistussokat lippuineen laitetaan hyvinkin nopeasti paikoilleen koneen tullessa platalle joten siinä mielessä paikallaan oikeastaan kaikille hävittäjille. Nuo maalaamalla tehdyt merkinnät ovat koneen rungon keskivaiheilla.
Hyvä malli Hawkista. Värityksenkin puolesta erottuu tylsän harmaasta sotilaskonerivistöstä.
On hienosti tehty malli.
Kiitos Marko!