Pienoismallit.net

Spitfire Mk Vc

Operaatio Bowery

Koronaprojekti Maltan Spitfire.

Piti olla nopea projekti koneesta, joka osallistui operaatio Boweryyn, mutta maalausvaiheessa tökkäsi oikean maalauskaavion etsimiseen. Maltaa puolustaneissa koneissa oli mitä erilaisempia kaavioita. Standardia ja sinisellä ovimaalilla yli maalattua sun muuta.

Jostain ulkomaalaisesta foorumista löysin tietoa, että operaatio Boweryn spitit olisivat olleet pakastavedettyjä standardi aavikko maalauksessa olevia. Azure / middlestone / dark earth. Koneet olisi tulialuksella ylimaalattu laimennetulla azurella. Päätin tehdä tämän maalauksen. Voi olla what if tai jotain muuta.

Malli on Kp modelsin Mk Vc spitti. Avasin kuomun ja kyljen luukun sekä lisäsin Eduardin istuinvyöt. Siirtokuvat Printscalen arkilta. Printscale antaa maalausohjeeksi ylimaalatun extra dark sea greyn. Tätä maalia ilmeisesti sudittiin koneiden pintaan Maltalla.

Pohjassa on lisäpolttoainesäiliö, joka tarvittiin Maltan saavuttamiseksi. Kone kuului 249 laivueeseen, tukikohtanaan Ta Kali. Pilotteina RCAF lentäjät G. F. "Buff" Beurling ja John McElroy.

Beurling saavutti 31,5 ilmavoittoa sodassa ja niistä 27 Maltalla. Hänet ammuttiin alas 4 kertaa ja oli yksi harvoista selviytyneistä Gibraltarilla, kun B-24 jonka kyydissä oli lentäjiä matkalla Englantiin teki pakkolaskun mereen. 1948 Beurling värväytyi P-51 lentäjäksi Israeliin, mutta kuoli lento-onnetomuudessa Roomassa matkalla Israeliin.

John McElroy selvisi sodasta hengissä ja saavutti 9 omaa ja 3 jaettua ilmavoittoa. McEllroy liittyi Israelin ilmavoimiin ja lensi siellä Avia S-199 ja Spitfireä. McElroy saavutti muutamia ilmavoittoja palvellessaan Israelissa.

Kommentit

Ihan hieno toteutus. Nuo Maltan Spittien suojamaalaukset ovat todellakin herättäneet kovaa keskustelua ja spekulointia. Todellista totuutta saattaa olla hankala saada?
Miten tuo KP:n sarja meni kasaan? Minulla ei ole mitään kokemusta näistä uusista KP:sta. Onko siinä siiven alapuolen ja runkoliitoksen paikkeilla se lokkisiipiefekti oikein?
Koska avasit kuomun ja teit ehostusta ohjaamosektorille, niin lähikuva ohjaamosta olisi kiva.
Moi.

Ensimmäinen KP malli itsellenikin. Odotin jotain MPM/RS models luokkaa, mutta olikin parempi. Osat suoria ja ilman purskeita. Meni kasaan aika kivuttomasti. Jopa ohjaamo istui sisään ensimmäisellä kerralla ilman vuolemista. Kittiä joutui laittamaan toki saumoihin.

Tohon siiven lokki asetelmaan en osaa sanoa, kun en tiedä mimmoinen sen pitäisi olla. Sanoisin että tuommoista AZ models tasoa, paikoin parempi. Ainakin tämä sarja.

Jussi
Hieno Malta-malli, tosin selkä olisi saanut olla myöskin merensininen. Se yläpuolihan nimenomaan suihkuteltiin välimerelliseksi…no jos auringon paahtaamaa kulumaa, niin sitten:) Beurling tunnettiin mediassakin jo silloin lempinimellä Screwball. Posititiivisessa mielessä kenties. Ruotsin Kanadalaisia. Vanhempansa muuttivat luonnollisesti sukunimensä englantilaiseen muotoon. Björling-Beurling. Screwball oli tulossa myös Talvisotaan Suomen ilmavoimiin, mutta pääsy evättiin.
Lentokentät olivat Ta-Qali, Luqa ja Hal Far. Tuossa maltankielessä ei q-kirjainta lausuta/äännetä. Britit käänsivät sen lähimmäksi, eli k-kirjaimeksi. Paikallisesti lausuvat Ta-ali ja Lua. Menikö jo off-topic?
Hieno sekä siisti rakennettu Spitfire. Samaa mieltä, että myös selkäpuolen olisi voinut maalata siniharmaalla. Mutta ei haittaa kokonaisuutta. Tuo lisäpolttoainesäiliö rajaa aikajanan melko tarkasti. Sehän oli käytössä vain välillä tukialus - Malta.

Maltan konetäydennysten väreistä riittää spekuloitavaa varmaan vielä joksikin aikaa. Pari kirjaa aiheesta olen lukenut ja se tuntuu olevan fakta, että lähtiessään koneet olivat pääsääntöisesti ns normaalissa aavikkokaaviossa. Mitä sitten tapahtui väreille matkan aikana ja Maltalla onkin kokonaan toinen juttu.

t: E-P
Moi.

Kiitos palautteesta. Yläpuoli jäi maalaamatta Printscalen ohjeiden takia. Oli ihan siistin näköinen siinä, joten tein samanlaisen. Koska muutenkaan mitään täyttä varmuutta ei tullut mikä on oikea maalaus tuolle siirtolennolle tukialukselta Maltalle, niin menee taiteellisen ilmaisun piikkiin.

Slippery säiliö on tosiaan vaan tuota siirtolentoa varten.

Jussi