Pienoismallit.net

Spitfire Vb

Tässä muutama kuva valmiista Spitistä. Lisätty sälää Eduardin setistä sekä jotain myös scratchinä mm. ohjaamoon istuimen oikealle puolelle vipu sekä Sutton-vöiden vaijereita ym.

Kommentit

Oijoi kun on nätti! Kerroppa vähän vanhennuksista: väännä rautalangasta mitä kaikkea jippoja oot kokeillut tuossa. Esim miten tuo ohjaamon kävelyalueen kurat on vanhennettu?
Kiitos kiitos. Kannattaa lukea tuosta uusimmasta Mallix- lehdestä:) Tuosta säistyksestä, tässä tapauksessa ei vanhennuksesta…, niin homma tehtiin Vallejon filttereinä. Elikkä suhteessa 1:12 (väri:vesi) erilaisia maan sävyjä, pullojen numeroita en nyt tähän hätään muista. Aloitan yleensä tummemmasta (esim. S.S. Camo Black Brown on hyvä) vaaleampaan, jolloin tunnun saavan enempi kontrastia peleihin.
Tähän malliin oli hitosti apua Kuivalaiselta hankitusta kirjasta, jossa oli tosi hyviä VÄRIKUVIA kyseisestä koneyksilöstä. Vielä pitäisi tehdä pari Zumbachin Ankka-yksilöä…
mopo 14.10.2007 08:23 Vastaa lainauksella
just tullu puolustamasta englantia ju-88;lta ;>
EKo 14.10.2007 11:00 Vastaa lainauksella
Todella hieno Spitti , vanhennus erittäin onnistunut . . . kuten Anttikin , olisin kiinnostunut tietämään lisää tuosta vanhentamisprosessista .
Aivan mieletön Spitti. Varsinkin, kun tunnukset maalattu. Toivottavasti nähdään yhdistyksen kilpailussa tai Expossa.
Älyttömän hieno :O
Petri L 14.10.2007 12:17 Vastaa lainauksella
hirmu aidonnäiköinen kone:D
Tämä malli osoittaa, kuinka aidoilta maalatut tunnukset voivat näyttää(kun maalari osaa asiansa). Ohjaamo myös todella hienosti tehty. Omaan silmääni ottavat nuo paneelien saumat, jotka ovat(minun makuuni) hieman liian tummat. Hieno malli.
Rane 14.10.2007 12:32 Vastaa lainauksella
Syvä kumarrus!
Laitoin vielä hieman kuvia, joita ei julkaistu Mallixissa. Paan tähän myös lyhennelmän siitä miten oon tehnyt eri säistystekniikoita koneeseen. Konehan ei ole vanha…, joten en siksi puhu vanhennuksesta. Siihen voi muuten joku vääräleuka taas tarttua:)
Koneyksilö on toki ollut Englannin sateisilla ja pölyisillä ulkokentillä parkissa ja jonninverran lennellytkin, joten se on sitten myös sen näköinen. Erityisesti halusin saada malliin chippaukset, jotka ovat aiheutuneet kivien ym. maa-ainesten lennellessä koneen johtoreunoihin ja keulan alaosiin. Samaten halusin chippailla rungon ja siiven pintoja, joissa lentomekaanikot ovat steppailleet. Monesti jengi ei kiinnitä huomiota esim. siipikonekiväärien ammuslaatikoiden luukkujen tienoiden kulumiin. Nämä kulumat näkyy tosi hyvin tuossa Zumbach's Donalds-kirjan kuvissa.
Olen myös halunnut saada koneyksilön maalipintaan sopivaa epämääräisyyttä, joka näkyy hyvin tähän kirjoitukseen biifuugaamissani värikuvissa. En tyydy enää nykyään tekemään pelkillä filttereillä ja värikylvyillä psykedeelisen randomia maalipintaa, joka on sateessa ja pölyssä säistynyt, vaan teen jo peruscamoon ruiskulla tarpeeksi kontrastia. Kontrastia lisään vielä sopiviin paikkoihin ruiskulla maalatuilla highlaiteilla, joiden on myös syytä näkyä valmiissa mallissa filttereiden ja muiden jälkeenkin… Tuossa on koko homman juju. Miten saada pinta vastaamaan värikylläistä esikuvaansa.
hotrod 17.11.2007 12:33 Vastaa lainauksella
tosi onnistunut. mistä ostit?
Aaa, sori, että vastaus kesti! Huomasin vasta tänään tuon kysymyksen… Ostin aikanaan tän mallin Great Models.com- nettikaupasta Jenkeistä. Ei maksanut paljon mitään. Eduardin setit Kuivalaiselta. Kyllähän näitä saa nykyään Suomestakin jo tosi edullisesti. Kannattaa kysyä Kuivalaiselta tai Combat Modelsilta. Myös Tieto-Nikkarista kandee kysyä. Ovat vissiin suht' saman hintaisia jo kaikkialla Suomessa. Niin ja tuo kirjahan on Kuivalaiselta.
Kröhöm, kiitos kiitos, mun pitänee korjata pikkaisen noita termejä… Koneyksilö ei liene kovinkaan vanha, joten ei vissiin voida puhua "vanhennuksesta" vaan lähinnä "säistyksestä". Tällä on sikäli merkitystä, ettei tule väärinkäsityksiä. Nyt mallarit voi tehdä ihan luvallisesti lentokoneidensa ja panssareittensa maalipinnosta enempi mielenkiintoisia ja realistisempia vaikka ne eivät olleetkaan olleet niin pitkää käytössä.
muistinkin nähneeni tämän mallin lehdessä.Taitavasti olet loihtinut näköä tähän spittiin…en osaa muutakaan kommentoita
Kyllä kyllä se on niin aidon näköinen. Miten teit nuo lommo jaljen esim tuossa ohjaamon ikkunan pohajraamissa??????
Kiitos kiitos:) Nuo jäljet tein Vallejon akryyleillä ja vaahtomuovin palalla töpöttäen. Väreinä käytin ensin vaaleampaa vihreää sitten tummempaa osittain sen päälle ja lopuksi vielä Oily Steel sävyä. Jäsennellymmin noita tekniikoita käydään läpi Mallixin artikkeleissa. Huono muisti, kun on, niin sieltä ne parhaiten löytyy…
Moro Mika!
Hyviä kuvia hienosta mallista + jengille muutama hyvä referenssikuva vinkiksi! Niin että pesty ja puleerattu melko uusi kone … :) !! Ja eikun tähtöset peliin .. .

t.Hessu
No joops! Sairaan magee spitti.Taidokasta työskentelyä;)
Kiitos kommenteista. Toivottavasti porukat saa tästä osaltaan potkua rakentaa nuo tulevat Eduardin ja Tamiyan ysi-Spitit. Ovat varmaan aikamoisia malleja!
… *****…
Hiljaiseksi vetää
Kiva kuulla, että parin vuoden takainen mallikin vielä maistuu:-) Ei siinä mitään, kyllä nämä on ihan tehtävissä. Ei tää nyt niin rakettitiedettä ole. Hassua, mihinköhän muuten tuo edellä mainitsemani Eduardin Spitti oikein on unohtunut! Toivottavasti sentään vielä joskus ilmestyy!!
mika

oon missannut tuollaisen uutisen vuosien takaa että edulta tulis spitti. No. Ei taida ihan tänäkään vuonna tulla. Edu keskittyy nyt 48 mersuihin ja migeihin ja jotain kivaa uutta sieltä on tulossa myös. Kannattaa tsekata tammikuun edun info lehtinen ja sieltä editorin vuosikatsaus.