Pienoismallit.net

Interflug Ilyushin IL-62M

Neuvostokoneiden parhaimmistoa

Ilyushin Il-62 oli ensimmäinen neuvostovalmisteinen mannertenvälisten reittien matkustajakonetyyppi (potkurikäyttöisen Tu-114;n jälkeen). Kone oli varustettu neljällä rungon takaosaan sijoitetulla suihkumoottorilla, ja sen toimintasäde oli 10.000 km. Matkustajia koneeseen mahtui 186. Koneen ensilento tapahtui 2. tammikuuta 1963.

Il-62:ia valmistettiin yhteensä 292 kappaletta, ja niiden suurin käyttäjä oli Aeroflot. Konetyyppi oli myös laajalti käytössä Itä-Euroopan ja muiden neuvostoblokkiin kuuluvien maiden lentoyhtiöissä. Niillä lennettiin aina 2000-luvun alkupuolelle asti, mutta melurajoitusten tiukennuttua ja uusien, taloudellisempien konetyyppien tultua markkinoille Il-62 poistui liikenteestä lähes kokonaan. Kaupallista matkustajaliikennettä koneella lentää enää vain Pohjois-Korean lentoyhtiö, Air Koryo, joka kuljettaa sillä turisteja pelkästään maan sisällä.

Mallasin Il-62M.n Zvezdan rakennussarjasta Itä-Saksan lentoyhtiön, Interflugin väreihin. Zvezdan rakennussarja oli erittäin korkealaatuinen. Se oli hyvin yksityiskohtainen ja osien yhteensopivuus huippuluokkaa. Ainoa asia, joka minua aina harmittaa niin Zvezdan, Revellin ja Airfixin liikennekonemalleissa on se, että matkustamon ja ohjaamon ikkunat ovat järjestään läpinäkyviä osia. Koska haluan käyttää näihin kohtiin siirtokuvia, tarkoittaa se aina ikkunareikien kittaamista ja hiomista.

Siirtokuvat tilasin BOA:n valikoimasta ja pikkuosiin käytin Extratechin fotoetsisarjaa. Rungon valkoiset osat ruiskutin Tamiyan valkoisella Fine Surface primerilla, jonka lopuksi käsittelin Tamiyan kirkkaalla lakalla. Siipien maalaukseen käytin Xtracolorin väriä X137 Light Gull Grey. Lisäksi käytin yksityiskohtiin Vallejon ja Humbrolin värejä.

Kommentit

Taas todella hieno "takatuuppari", edesmenneeltä DDR-ajalta.

Itsellä talvea odottelemassa TU-154M ;-)
Moitteetonta rakennus- ja maalausjälkeä jälleen kerran!
Tally-ho 1.7.2020 14:53 Vastaa lainauksella
Kiitos Tervo ja Juha!
Todella upeasti toteutettu malli. Ammattimiehen työtä. Kuvia katsellessa tuli nostalginen olo, sillä lensin juuri tälläisellä Interflugin IL-62:lla suomilomalle Namibiasta syyskuussa 1989. Ei tullut silloin painettua tunnusta muistiin. Tiedä vaikka olisi ollut tämä SEM. Hyvä oli kyyti.
Tally-ho 1.7.2020 19:07 Vastaa lainauksella
Kiitos Kauko! Il-62 oli hyvin suosittu ja turvallinen kone. Varmasti kyytisi oli oikein hyvää :)
Helppo olla samaa mieltä edellisten kanssa, mainio esitys Sergei Vladimirovitšin piirtämästä liikennekoneesta. Zvezdan matkustajakonesarjat ovat hyviä, ja sen mitä olen omasta kaapista löytyvää vastaavaa sarjaa hypistellyt, tämä ei tee poikkeusta. Näihin kun on tosiaan vielä saatavilla itäblokin siirtokuviakin; Malevin, Taromin, CSA:n tai vaikkapa Cubanan värit antaa lisämaustetta jos punalippu pyrstössä tuntuu liian arkipäiväiseltä.
Tally-ho 2.7.2020 08:53 Vastaa lainauksella
A Lappalainen kirjoitti:
Helppo olla samaa mieltä edellisten kanssa, mainio esitys Sergei Vladimirovitšin piirtämästä liikennekoneesta.
Terve,

Kiitos kehuista ja tähdistä. Mihin liveryyn aiot tehdä oman TU-154M:n?

T. Tally-ho
Tu-154 on tehty jo CSA:n väreihin. Iljušinista en ole vielä päätöstä tehnyt.