Pienoismallit.net

Tornado IDS, Norm 76

TTTE Tornado G-23

Tornado IDS, TTTE unit Cottesmore

TTTE Trinational Tornado Traininig Establishment osaston voi kastoa aloittaneen toimintansa Heinäkuussa 1980 Cottesmoressa, Englannissa kun osasto sai ensimmäisen britti Tornadonsa. Osaston antoi peruskoulutuksen Ison-Britannian, Italian ja Saksan ilmavoimien Tornado lentäjille. Saksalaiset tulivat mukaan Tammikuussa 1981 ja italialaiset Huhtikuussa 1982. Osasto muodostui kolmesta laivueesta ja käsitti parhaimmillaan 50 konetta (21 britti-, 22 saksalais- ja seitsemän italialaiskonetta). Valmistuneet miehistöt saivat peruskoulutuksen joka käsitti muodostelmalentoa, maastoseuranta tutkan mukaan lentämistä ja perusteita taktiikasta. Toiminta jatkui lähes 20 vuotta.

Malliksi päätyi Airfixin vanha Tornado IDS joka esittää sopivasti alkupään tuotantoyksilöä. Sarjan ikä ilmenee esimerkiksi olemattomista pyöräkuiluista ja vähäisestä pintadetaljoinnin tasosta. Ripustimet ja aseistus yleensäkin on varsin suurpiirteistä jälkeä. Onneksi kyseinen asia ei juuri haittaa koska ensimmäiset koulukoneet olivat pääasiassa aseistamattomia. Noin yleisesti sanoen malli on muutenkin hieman yksinkertaistettu esitys aiheesta.

Rakentelun kohde esittää Luftwaffen alkupää tuotannon Tornado IDS yksilöä G-24. Koulutuskäytössä olleet koneet lensivät pääsääntöisesti ilman ulkoista kuormaa, joten pylonit ja rungon alla olevat ripustimet on jätetty pois. Kuten myös ilmatankkauspuomi, jota valokuvien mukaan suurimmassa osassa koneita ei ollut.

Rakennusvaihe tuotti siinä mielessä yllätyksen että osat istuivat toisiinsa odotettua paremmin. Ilmanottoaukot sitten palauttivat maan pinnalle. Useamman käyttämättömäksi jääneen kohdistusreiän jouduin täyttämään. Valukanavien kohtia piti hioskella sileiksi. Runko oli jaettu yläpuoleen ja alapuoleen. Nokan sivuun jäi pykälä jota piti hioa. Kaikesta huolimatta kylkeen jäi pieni porras. Kapiinikaan ei mahtunut paikalleen vaan penkkien yläosia piti hioa raskaalla kädellä.

Vaikka paketissa on tunnukset sekä RAFn että Luftwafffen koneille niin osajako ja rakennusohje on lähinnä RAFn yksilölle. Tästä asiasta seurasi hiukan ylimääräistä työtä. Koneessa oli jo värit pinnassa kun huomasin, että saksalaiset eivät käytäkään sivuvakaajan sivuilla olevia antenneja, joten kolot kyseisille antenneille piti paklata ja hioa. Samalla rupeamalla laitoin pakkelia pariin muuhunkin paikkaan.

Suihkuputkia piti parista kohdasta hieman paikkailla maalilla kun paljas muovi jäi näkyville. Oli mielenkiintoinen homma kun yritin pienellä pensselillä maalata näkyvää muovia pienen raon kautta. Sainhan minä lopultakin paikat maalattua ilman suurempia töhryjä ympäristöön.

Maaleina on käytetty Revellin värejä. Re9, Re42 ja Re77. Ainoastaan pohjassa on Akanin vaaleanharmaata. Siivenkärkien ja korkeusvakaajien mustat alueet jätin maalamatta koska ModelDecalsin ohjeen mukaan ne alkoivat yleistyä 80-luvun puolenvälin paikkeilla ja malli kuvaa 80-luvun alkupuolen konetta. Ennen siirtokuvia malli on saanut pintaansa kerroksen Humbrolin Gloss Cotea.

Siirtokuvat oc pääasiassa Airfixin paketoinnin mukana tulleita. Model Deaclin arkilta on vain TTTE sekä G-23 tunnukset. Toisen G-kirjaimen kanssa onnistuin sähläämään sen verran, että kirjain piti asetella kohdalleen kahdesta palasesta. Tunnuksia jäi sen verran että saisin rakennettua vielä yhden MARINE gefligerin Tornadon. Pitääkin penkoa varastoa.

Yhteenvetona sanoisin, että kyllä tuosta Tornado pitäisi tunnistaa vaikkakin Airfix ei taida olla sarjojen parasta A-ryhmää. Italerin tai Revellin malli todennäköisesti tuottaisi näyttävämmän lopputuloksen.

E-P

Kommentit

Värisävyt vaikuttavat onnistuneesti valituilta ja puhtaus pukee koulutuslaivueen konetta.
Kiitos kommentista. Kuvat voisivat olla selkeämpiäkin. Ikkunasta tulevassa luonnonvalossa kuvaaminen on yllättävän haasteellista.

E-P