Pienoismallit.net

Suomi-Sturmi

Sturmegeschutz 40 Ausf. G

Pikkuskaalan Suomi-Sturmi Unimodelin sarjasta rakennettuna. Ei isoja ongelmia rakentamisessa. Telat ovat osittain paloista koostuvat, ja vaativat hiukan kärsivällisyyttä kasatessa. Sarjassa tulee mukana pieni etsiarkki, joka olikin ihan mukava lisä. Värityksen kanssa tyydyin käyttämään niitä maaleja mitä varastoistani löytyi. Pohjalle vihreä Tamiyan spraypurkista, ja kuviot pensselillä, Tamiyan ruskea ja Mr. Hobby Colorin harmaa. Sarjassa on syystä tai toisesta siniset ristit, joten korvasin ne mustilla Star-decalsin arkilta. Loppusilaus AK:n öljyväreillä ja Tamiyan pölyillä.

Kaivelin referenssiksi netistä jotain kuvia Suomi-Sturmeista, ja maalauskaavio on Andreas Lärkan sivuston mukaan. Ihmetystä aiheutti jokunen asia, mm. luukut. Jossain kuvalähteissä näytti luukut olevan erilailla saranoitu kuin mallissa. Mutta en jäänyt siihen jumiin, niillä mentiin mitä sarjassa oli. Tiedä sitä sitten kuinka lähellä "totuutta" lopputulos on, mutta enpä sillä suuremmin päätäni vaivannut. Suomi-mallien rakentaminen tuntuu ainakin omalla kohdalla olevan aina "suossa tarpomista", kun olen aika laiska kaivelemaan referenssejä.

Kommentit

Mittakaavan huomioiden, ja muutenkin, todella hienoa työtä.
Ai julmetus, kun oli nättiä jälkeä. Minä luulin tuota aluksi 1/35-skaalan malliksi. Hyvin olet onnistunut maalauksessa. Varsin yksityiskohtainen 1/72-malliksi. Mallit voi toki koota tunnontarkasti referenssien mukaisesti, mutta se ei saa tuhota mallailun iloa. Jos kaikki ei ole aina niin orjallisesti lähdekuvien mukaisesti, ei se tee mallista yhtään huonompaa.
Mitä käytit tiepohjana? Näyttää aika vaalealta, vaan lieneekö valotuksen tekemä kepponen?
Tally-ho 9.9.2021 11:17 Vastaa lainauksella
Hei, todella hienosti onnistunut Sturmi 1/72 skaalassa. Voitko vielä kertoa tarkemmin, mitkä olivat käyttämiesi maalien numerot ja koodit.