Pienoismallit.net

Boeing EA-18G Growler

NJ-550

EA-18G Growler on elektroniseen sodankäyntiin optimoitu Super Hornetin velipuoli ( jos F/A-18 E/F Super Hornet on F/A-18 C/D Hornetin isoveli ) ja se on suunniteltu nimenomaan vastustajan sokaisemiseen. Eikä pelkästään Super Hornet lentueet, vaan myös Yhdysvaltojen F-35:tkin tarvitsevat Growlerien elso tukea, ainakin vielä toistaiseksi. Ensimmäiset Growlerit tulivat Yhdysvaltain merivoimien käyttöön vuonna 2008. Operatiivisen arvioinnin ne läpäisivät vuotta myöhemmin ja pääsivät heti seuraavana vuonna sotatoimiin Irakissa. Varsinainen Growlerien tulikaste oli kuitenkin Libyassa keväällä 2011. Mistään uudesta konetyypistä ei kuitenkaan ole kyse, onhan kone rakenteidensa puolesta 90 prosenttisesti Super Hornet.

Yhdysvaltojen lisäksi Growlereita on käytössä ainoastaan Australiassa ( 12 kpl ) ja nyt tarjottu myös Suomen tulevaksi hävittäjäksi Super Hornettien seuraksi, Growler on aina kaksipaikkainen ja niiden kokonaismäärä on n. 170 konetta. Kone vieraili Suomessa ensi kertaa vuoden 2018 Ilmavoimat-100 vuotta lentonäytöksessä Tikkakoskella. Koneen tyhjäpaino on 620kg suurempi kuin Super Hornetissa, vaikka siitä on riisuttu esim. 20mm:n Vulcan tykki pois. Ulkoisista eroista mainittakoon mm. siipien kärjissä olevat ALQ-218 (v2) -tutkavastaanottimet/häirintäsäiliöt, sekä rungon/siipien alle sijoitetut AN/ALQ-99 häirintäsäiliöt. Tosin jo uudet, entistä tehokkaammat AN/ALQ-249 häirintäsäiliöt on jo kehitteillä ja kenties päätyisivät myös Suomen koneisiin jos Boeingin tarjoamiin vaihtoehtoihin päädytään.

Growler tulee kokemaan saman muodonmuutoksen Block II päivityksen johdosta kuin Super Hornet Block III päivitys, eli CFT-lisäpolttoainesäiliöt tulevat rungon myötäisinä rungon/siiven tyveen koneen yläpuolelle. Valmistajan ilmoituksen mukaan tämä muutos vähentää polttoaineen kulutusta vaikka polttoainekuorma kasvaa.

Italerin sarja ei ihan parasta mahdollista tarjonnut ja oli tasoltaan pitkälti Revellin kaltainen, Hasegawa olisi varmaankin tarjonnut enempi yksityiskohtia ja tarkkuutta osien suhteen, toki tuplahinnalla verrattuna Italeri/Revelliin. Moni yksityiskohta jo itse rungon kasaamisessa oli toteutettu perin kummallisesti ja se tuottikin paljon ylimääräistä viilailua ja kittaamista. Imukanavien seutuhan näissä hävittäjissä monesti on se kinkkisin paikka, mutta tässä niitä oli vähän joka puolella. Näillä kuitenkin mentiin ja tämäkin malli kasaantui Eduardín etsiosilla höystettynä. Eniten tässä jäi kaipaamaan samaa asiaa kuin edellisessä Revellin Super Hornetissa, siivekkeiden/solakoiden asentoa ei pystynyt muuttamaan kun olivat yhteen valetut, tässä jopa pyrstön stabilaattorit olivat jo valmiiksi rungossa kiinni.

Koneyksilöksi valikoitui NJ-550 U.S. Navyn VAQ-129 "Vikings" laivueesta Whidbey Island tukikohdasta Washingtonin osavaltiosta ja kone on vuoden 2012 asussaan. Siirtokuvat tulivat sarjan mukana ja olivat sarjan tasoa laadultaan, osa merkinnöistä jäi hieman hopeoimaan vaikka pehmennintä käytinkin. Alapuolen varustukseksi valikoitui häirintäpodien ( matalan taajuusalueen AN/ALQ99F rungossa ja korkean taajuusalueen AN/ALQ99D siivissä ) lisäksi kaksi 1800 litran lisäpolttoainesäiliötä ja kaksi AMRAAM AIM-120 ohjusta.

Pintakäsittelyt Akanin, LifeColorin, Vallejon ja Migin tuotteilla.

Tässä vielä aito yksilö: www.jetphotos.com/photo/6396526

Tämä olikin viimeinen HX-hankkeeseen liittyvä kone ja malli. Mukava ja mielenkiintoinen projekti kaiken kaikkiaan, vaikka alussa hieman yllättikin se että mallien löytäminen lisätarvikkeineen etenkin tähän 1/48 skaalaan oli hieman hankalaa. Suomen nettikaupoista löytyi ainoastaan yksi ja muut hankittu ympäri Eurooppaa eri myyjiltä. Ilmeisesti vanhempi lekokalusto kiinnostaa laajassa mitassa enempi mallareita kuin nämä uudemmat?

Kommentit

Mielestäni näyttää erehdyttävästi referenssikuvaltaan ja hyvin rakennettuna mallina miellyttää myös katselijan silmää. EA-18 on ilmeisesti varsin pystyvä häiritsijä ja edeltäjäänsä pitemmälle automatisoitu, kun miehistön on voinut tiputtaa puoleen EA-6B Prowlerin vaatimasta henkilöstöstä. Komea rivistö on tuossa viimeisessä kuvassa, jossa poseeraavat Hornet ja kaikki sen seuraajaehdokkaat. Vaikka henkilökohtaisesti pidänkin enemmän Prowlerin pyöreän muodokkaasta olemuksesta, alan pikku hiljaa lämmetä ajatukselle, että näitäkin saataisiin kotimaan kamaralle muutama yksilö.
Kiitos Antti kommenteista! Olihan tosiaan Prowler hieman persoonallisemman näköinen kone ja varmaankin aivan hyvä tarkoitukseensa, aika vain ajoi ohi. Osittainhan Prowlerissa oli myös samaa tekniikkaa kuin nykyisessä Growlerissakin, osa häirintäpodeista esimerkiksi olivat aivan samoja. Aika tosiaan näyttää mihin Suomi päätyy, toivottavasti kuitenkin päätyy eikä laiteta rukseja koko hankinnan suhteen.