Pienoismallit.net

Focke Wulf Fw 189 A-1

3/1 Sq, Charkov, kesä 1943

Focke-Wulf Fw 189 Eule tai Uhu (suom. Pöllö) on Saksassa suunniteltu ja valmistettu kolmipaikkainen tiedustelu- ja yhteyslentokone. Konetyyppin suunnittelija oli Kurt Tank. Konetta valmistettiin myös raskaammin aseistettuna ja panssaroituna lähitukikoneena. Osaa Fw 189 -koneista käytettiin myös yöhävittäjätehtävissa, ja joihinkin asennettiin Schräge Musik -asejärjestelmä. Konetyyppiä käytettiin enimmäkseen itärintamalla toisessa maailmansodassa.
Kone oli varsin erikoisen näköinen, sillä siinä oli pitkä perään päin suippeneva lasitettu ohjaamokehto kahden runkopuomin välissä. Sen 465 hevosvoiman Argus As 410 -rivimoottorit eivät olleet erityisen tehokkaat, eikä konetyyppi ollut myöskään erityisen nopea. Venäläiset kutsuivat tyypin koneita nimellä Rama, joka tarkoittaa ikkunankarmia.
Koneen aseistuksena oli kaksi 7,92 mm konekivääriä siiventyvissä ja kaksi 7,92 mm konekivääriä peräkartiossa ja yläampumossa. Pommeja Fw 189 saattoi kuljettaa 200 kg ulkoisissa ripustimissa. Yöhävittäjämuunnoksissa, joita oletettavasti valmistettiin ainakin 30 kappaletta, oli aseistuksena yläampumon paikalla 15 mm tai 20 mm etuyläviistoon ampuva Schräge Musik -tykki, sekä tutka ohjaamokehdon etuosassa.
Tämä oli suoraan Wikipediasta pienin korjauksin.

Näitähän oli sitten myöskin Unkarin ilmavoimilla. Valitettavasti en löytänyt tarkkoja lukuja. Käytettiin itärintamalla Neuvostoliittoa vastaan erityisesti vuosina 1943-44.

Bilekin sarja on suora kopio Wanhasta Airfixista (c 1969). Tästä johtuen tämän mallin tekeminen vaati erityisiä aftermarmarket tarvikkeita: Kuten: Falconin kuomut, Airwavesin fotoetsit, CMK:n ”Quick&easy” resiiniset laskutelinekuilut ja moottoriosaston etusivun Argus-moottoreine syliterineen. Ainakin olisi vielä tarvinnut päivitystä laskutelinesektorille, mutta ne menivät rujoilla alkuperäisosilla pienellä skrätsipäivityksellä, että tukivarret sai liitettyä CMK-kuiluosiin.
Lisäksi tässä tietysti tuli hioa vanhat niitit ja kohoviivat pois ja kaivertaa uudet paneeliurat.
Tämän tekemisessä tein myös pahan mokan. Vacukuomujen liimaamisen jälkeen tuli eteen kovaa kittaamista ja hiomista. Ennen hiomista unohdin tukkia taka-ampumon aukot pumpulilla tms., jotta pölyä ei pääsisi siinä toimenpiteessä sisätiloihin.
Pääsihän sitä sitten ja jäi erityisesti ohjaamon etuosaston lasituksen sisäpuolelle. Vaikka kuinka yritin sitä puhaldella pois, niin sinne ne pölyhiukkaset vain jäivät. Toivottavasti ette huomaa kuvista (ehkei voi jäädä huomaamatta) 😉.
Kova homma tämä oli kokonaisuutena, mutta kuitenkin mielestäni palkitseva projekti erityisesti mallailutekniikoiden opettelun suhteen. Tässähän piti tehdä skrätsäystä myöskin.
Helppo on tehdä Hasetamigawa malli. Kannattaisi kuitenkin kaikkien ottaa joskus tällainen rakenteluhaaste vastaan ja oppia siinä sivussa rakentelutekniikoita. Jos ne ovat jo täysin hallussa, niin tällainen mallisarjahan ei sitten voi olla mikään haaste 😉

Jäihän tähän tietysti tiedostettuja virheitä, kuten esim. liian pitkät potkurin lavat. Vähän kun ampuu runko- siipi liitoksen kk:lla, niin lyhenee sopivan mittaiseksi. Ja pakokaasuvanat jäi pois, muttei niitä näytä kuvissa näissä juuri olevankaan.

Kaikki maalaustyöt tietysti siveltimillä.

PS. Vaihdoin oletuskuvaksi hieman paremmin valottuneen version ja lisäsin työvaihekuvan.

Wery short English summary:

The model is actually an old Airfix model from 1969. As this, it needed many extras: Falcon canopy, Airwaves photoetch, CMK landing gear gap and the Argus engine front with the front cylinders with many scratchbuilding too. Not to forget the usual sanding and describing. Decals from HAD and all paint jobs with brushes.

Kommentit

Olli J. 8.6.2020 09:25 Vastaa lainauksella
Onnistuit jälleen saamaan aikaiseksi hienon lopputuloksen vaikeasta mallista. Päätyminen unkarilaiseen yksilöön oli myös onnistunut valinta. Pienet pölyhiukkaset ovat harmittavia ja niitä on hankala välttää, mutta eivät vaikuta kokonaisilmeeseen. Lienee johtunut kuvausolosuhteista, mutta laskutelineiden varsien sekä luukkujen sisäpuolen RLM 02 (?) näyttää ainakin omalta tietokoneen näytöltä sävyltään aika kellertävältä.

Kyllähän se kai itse kullekin tekisi joskus hyvää tehdä tällainen haastavampi kokonaisuus. Tiedän kuitenkin mallareita, joille mallin rakennusvaihe on vain pakollinen "paha" kokonaisuudessa ja mielekkäät hommat alkavat vasta maalaus- ja säistämisvaiheessa. Sitten on myös näitä, joilla mielenkiinto loppuu rakennusvaiheen jälkeen. Meitä on moneen lähtöön.:)
Kiitos Olli. Nämä wanhat Airfixit jäävät nyt minulta joksikin aikaa rauhaan.
Onhan tämä upea, etenkin kun ottaa lähtökohdan huomioon. Pitäisiköhän ottaa oma 1/48 MPM:n malli työn alle?
Kiitos Tapio! MPM:ssäkin saattaa olla säätämistä.
Tämä meinasi mennä kokonaan ohi. Todella hieno lopputulos. Kai sinulla oli valmis maskisetti vai teippasitko "kasvihuoneen" ruudut pitkän kaavan mukaan.

Onko Billekin sarja kopio Airfixsta ? Olen tähän saakka kuvitellut että muotit on olleet lainassa, No, aina voi oppia jotakin uutta.

E-P
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Tämä meinasi mennä kokonaan ohi. Todella hieno lopputulos. Kai sinulla oli valmis maskisetti vai teippasitko "kasvihuoneen" ruudut pitkän kaavan mukaan.

Onko Billekin sarja kopio Airfixsta ? Olen tähän saakka kuvitellut että muotit on olleet lainassa, No, aina voi oppia jotakin uutta.

E-P
Kiitos E-P!
Ihan pitkän kaavan mukaan Tamiya-teipillä ja kirurgiveitsellä maskattu. Sarja on uudelleenpaketointi Wanhasta Airfixista. Muotit ovat olleet siis lainassa. Ehkä ilmaisin asian harhaanjohtavasti? Eräässä osassa oli: Airfix 1969.
Mika Kauranen kirjoitti:
Ihan pitkän kaavan mukaan Tamiya-teipillä ja kirurgiveitsellä maskattu.
Vacukuomut ja kirurgin veitsi maskien teossa, Rispektiä.

Ja kiitos selvennyksestä. Tulkitsi tämän ".. suora kopio Wanhasta Airfixista…" ehkä liian sanatarkasti.

E-P