Pienoismallit.net

De Havilland Comet 4B

Suihkumatkustuksen uranuurtaja

De Havilland Comet oli maailman ensimmäinen kaupallinen suihkukone. Se oli varustettu neljällä de Havilland Ghost-suihkumoottorilla ja paineistetulla matkustamolla. Koneen ensilento tapahtui heinäkuussa 1949, ja liikennöinti sillä aloitettiin tammikuussa 1952.

Tälle uudentyyppiselle koneelle sattui kuitenkin useita selittämättömiä onnettomuuksia, joiden syyksi paljastui lopulta metallin väsyminen. Se aiheutui toistuvista paineistuksen muutoksista nousuissa ja laskuissa. Ohut metalli suurten ja nelikulmaisten ikkunoiden ympärillä alkoi murtua, ja lopulta aiheutti paineistuksen menetyksen ja rungon hajoamisen. Koneiden valmistus päätettiin keskeyttää useamman vuoden ajaksi.

Vuonna 1958 esiteltiin Comet 4, jossa oli huomattavia parannuksia epäonniseen Comet 1:seen nähden. Siinä oli pidempi runko ja soikeat ikkunat murtumien ehkäisemiseksi. Matkustajakapasiteetti oli melkein kaksinkertainen. Myös toimintamatka oli pitempi ja nopeus sekä maksimilentoonlähtöpaino olivat suuremmat. Uusissa Rolls-Royce Avon-moottoreissa oli yli kaksinkertainen teho aiempiin verrattuna.

Comet 4:stä kehitettiin edelleen versio 4B, jossa oli edelleen pidennetty runko ja lyhyemmät siivet. Malli oli tarkoitettu lyhyen matkojen reiteille. Tämä konetyyppi tuli liikenteeseen huhtikuussa 1960. Olen itse lentänyt Dan-Airin Comet 4B:llä Lontooseen vuonna 1971.

Comet 4:stä kehitettiin myös meritiedustelukone, Hawker Siddeley Nimrod, joka tuli Royal Air Forcen käyttöön v. 1967. Eri Comet-versioita valmistettiin yhteensä 114 kappaletta, ja ne olivat liikenteessä vuodesta 1952 aina vuoteen 1997 asti.

Rakensin Comet 4B:n Amodelin rakennussarjasta, jossa siirtokuvat ovat kreikkalaisen Olympic Airlinesin koneyksilölle. Yhtiö liisasi näitä koneita BEA:lta. Mallin rakentaminen oli kovin tuskallista ja hommassa oli niin paljon hiomista ja säätämistä, että meikäläiseltä loppuivat voimat kesken ja panin puolivalmiin mallin hyllylle yli vuodeksi. Rakentamisen lisäksi siirtokuvien kanssa taisteleminen oli myös ankaraa. Varsinkin ohjaamon kohdalla cheatlinen saaminen siistiksi ja oikean muotoiseksi vaati paljon säätämistä. Skrätsäsin malliin paljon lisäosia ja käytin yksityiskohtiin myös NH Detailsin fotoetsiosia. Oma vääntönsä oli koneen peräosassa sijaitsevien antennivaijerien mallaus. Käytin niihin 0,08 mm ez-lankaa. Hommaan kului taas nitroa jonniin verran :). Maalasin koneen Tamiyan Valkoisella fine surface primerilla ja Alcladin white aluminiumilla ja lopuksi käsittelin sen Humbrolin kiiltävällä akryylilakalla.

Kommentit

Onnea työvoitosta! Joskus 60-luvulla minulla oli nippu joitakin lentokoneaiheisia keräilykortteja (tai pelikortteja?), ja niissä tämä Comet oli sellaisen eksoottisen kiinnostavan näköinen. Nuo kaksoissuihkumoottoriputket sen kaiketi tekivät. Siisti työn jälki kaikesta haasteesta huolimatta, ja maalipinta on virheettömän tyylikäs. Et vielä ole malttanut vanhentaa maalipintaa, vaikka antamasi referenssikuva näyttää tämän koneen maha-alusen olevan likainen erityisesti pyrstön alueella?
Tally-ho 9.6.2020 09:28 Vastaa lainauksella
Juha Savola kirjoitti:
Et vielä ole malttanut vanhentaa maalipintaa, vaikka antamasi referenssikuva näyttää tämän koneen maha-alusen olevan likainen erityisesti pyrstön alueella?
Kiitos positiivisista kommenteista. Mitä tulee koneen likaantumiseen sen peräosassa katsoin useita kuvia Cometeista. Missään niissä ei ollut tummentumisen jälkiä. Todennäköisesti referenssikuvassa oli vain tummaa heijastusta kiiltävällä alumiinipinnalla.
Lopputulos on pajaltasi odotetun tyylikäs vaikkakin lähtökohta on tällä kertaa ollut haastava. Mukavaa nähdä Comet kreikkalaisväreissäkin. Amodel ei taida päästä kehumaan tasalaatuisuudella, itselläni tosin on kokemusta vain kyseisen valmistajan venäläisistä ohjuksista, joissa taas ei ole moitteen sijaa: osien sopivuus on huippuluokkaa.
Tally-ho 9.6.2020 16:19 Vastaa lainauksella
A Lappalainen kirjoitti:
Lopputulos on pajaltasi odotetun tyylikäs vaikkakin lähtökohta on tällä kertaa ollut haastava. Mukavaa nähdä Comet kreikkalaisväreissäkin.
Terve, kiitos kehuista ja pojoista. Minusta Olympic Airwaysin livery on todella tyylikäs. Olisin myös vonut tehdä mallin Dan Air Londonin väreihin. Vuonna 1971 lensin heidän Cometillaan kielikurssille Englantiin.
Amodelista kun tekee mallin, ne lienevät yleensä työvoittoja? ;)
Tyylikäs toteutus, kuten sinulta voi odottaakkin.
Tally-ho 9.6.2020 17:40 Vastaa lainauksella
Kiitos Mika!