Pienoismallit.net

F-16 Falcon

Päivän kevytvaihtoehto: Kolmen Falconin salaatti

F-16 Trio

Ajatus tähän projektiin läksi salaattikuppien pöytötelineestä. Nurkissa pyöri kupputeline johon ei ollut enää kuppeja. Sovitin huvikseni F-16 mallia yhteen koloista ja yllätyksekseni se sopi sinne. Lopulta päädyin rakentamaa kolme ei-USA versiota eli Pakistaniin, Puolan ja Kreikan tunnuksissa olevat koneen. Tulisi ainakin enemmän harmaan eri sävyjä.

Pakistanin F-16A on Mister Craftin tuotantoa. Valurangasta löytyi kuitenkin Intechin leima. Puolalainen F-16C on Italerin malli ja kreikkalainen versio on tehty Hasegawan F-16 Top Gun versiosta.

F-16A Pakistani

Eipä MisterCraftin malli paljoa maksanut mutta jälki on sen mukaista. Paketoinnin laadukkaimmaksi osaksi osoittautui kasaamisohje! Vaikka siitäkin löytyi pari virhettä. Muovit ja osien sovitteet olivat mitä olivat. Valupurseita oli runsaasti. Valukanavat olivat paksuja, joten hiomosta piisasi. Parit Intechin mallit olen rakentanut ja kokemuksesta viisastuneena päätin jättää loput Intechin mallit rauhaan. Jos olisin tiennyt Mister Craftin olevan Intechin tuotantoa olisin jättänyt hyllyyn halvasta hinnasta huolimatta, Tuskallinen rakennuskohde.Suurinnat ongelmakohdat olivat rungon ja siipien liitos ja kapiinin sopivuus, Pakklaus ja fyllitavaraa kului. Pariin plaikkaan jäi jälkiä näkyville kun olivat hiomisen kannalta epäkiitollisia kohteita. Eipä tästä paketoinnista juurikaan muuta sanottavaa ole. Aseistuksen jätin minimiin eli Sidewinderit siivenkärkiin.

Vertasin vielä kolmen valmistajan valurankoja keskenään. Mister Craft (Intech) on ilmeisesti käyttänyt Italeria esikuvana omalle mallilleen. Sen verran samankaltaisia osat olivat keskenään.

Maalaus on kahdella harmaalla. Puolalainen F-16 kirja antaa väreiksi FS26270 ja FS36118. Väreinä käytin Humbrolin Hu126 ja Hu118.

Merkinnät on pääosiltaan ylijäämä siirtokuvista kasattu. Sarjan makana ei tullut tankkauspuomin kodistusmerkintöjä, joka piti ottaa toisesta F-16 paketista. Onneksi kyseisiä merkintöjä oli sarjassa kaksi kappaletta. Sivuvakaajan tyven sarjanumerokin on oikeata muistuttava. Mallin yleinen taso oli sitä luokkaa että aidon numeron kasaaminen yksittäisistä numeroista ei innostanut. Siirtokuvien alla on Humbrolin Gloss Coat. Viimeistely on Hu49, mattalakka. Sidewinderit on maalattu käsivaralla. Sarjan siirtokuvat ei tarjonnut ohjusten väriraitoja.

Siirtokuvavaihtoehdoiksi sarja tarjosi Venezuelan, Norjan ja Belgian tunnuksia. Kuitenkin kyseinen arkki tuntui vajaalta, koska kaikki pikkutekstit ja vähän muuta sälää puuttui arkilta. Hyvä idea mutta totetutus on jäänyt puolitiehen.

F-16C Puola

Tämä on vanha F-16C/D Night Falcon paketointi. Perustunee ilmeisesti Italerin ensimmäiseen F-16A malliin joka on päivitetty C/D versioksi. Sarjasta saa rakennettua sekä yksi että kaksipaikkaisen vversion. Valupurseita esiintyi jonkin verran. Valujälki oli kuitenkin parempaa kuin MisterCraftin osissa olematta kuitenkaan täysin ylivertaista.

Yllättävää kyllä nokan sivuille tulevat RHW patit loistivat poissaolollaan. Ne piti muokata miljoonalaatikon osista. Samoin kuin siiven johtoreunan ja kapiinin eteen tulevat anturit ja antennit. Rungon ja suihkuputken liitokseen jäi yllättävä pykälä,

Maalaus pääasiassa Hu127 ja Hu126. Uudempaa Super Enamel (127) väriä sai sutia useamman kerroksen kuin vanhaa Humbrol Coloria (126). Sinertävä vivahde tuli esiin vasta toisella tai kolmannella sivelyllä kun vanhempi väri peitti kertsivelyllä, jopa runsaasti ohennettunakin. On värikoostumus ehkä hieman muuttunut. Humbrolin mattalakka (49) oli varmaankin vanhentunutta, kun jouduin sivelemään sitä useampaan kertaan.

Aseistusta on jo täysi lasti, AIM-120, AIM-9, GBU-12 ja lisäpolttoainesäiliöt. AIM-120 ja GBU-12 on Hasegawan pommi- ja ohjusseteistä, loput tuli sarjan mukana. Aseistus on maalattu pensselillä väriraidat mukaanlukien, En ryhtynyt virittelemään maskiteippejä ohjusten ympärille.

Kansallisuustunnukset ja pyrstönumero Kageron puolalaista F-16 aihetta käsittekevästä minikirjasesta. Kageron tunnukset olivat ohuita ja ne oli hyvä saada kerralla kohdalleen.

F-16C Kreikka

Hasegawan tuote on ylivoimaisesti laadukkain kolmesta mallista. Osajakokin on toteutettu hieman eritavalla. Oli muuten kolmikon ainoa jossa oli pilotti mukana.

Vaan eipä saanut Hasen paketistakaan suoraan Kreikkalaisversiota. Sivuvakaajan tyveä piti muokata. Ajattelin jo hankkia uuden mallin, mutta onneksi miljoonalaatikosta löytyi tarvittava osa. Ja sitten vaan sahaamaan, liimaamaan ja hiomaan. Ilta meni rattoisasti sahaillessa ja liimatessa. Pari iltapuhdetta kuluikin jo liitosta hioessa. Antennit koneen nokalle ohjaamon eteen tein muovisoirosta.

US Navyn adversary version ilmanoton kylkiin kuuluisi anturit. Muokkasin osia hieman ja asensi ne siiven johtoreunaan.

Ilman tappioita ei sujunut tämäkään projekti. HUDin kirkas laisosa singahti pinseteistä jonnekin laatikon pohjalle. Aikani etsiskeltyäni tein uuden lasituksen valurangan litteästä kohdasta.

Kreikkalaiskoneiden maalaus näyttää olevan lähes identtinen US NAVYn kolmivärikaavion (FS36307, FS36251 ja FS35189) kanssa jota myös Hase tarjoaa. Maaleina on pääosin Humbrolin värejä. Sinisävyisen harmaan FS35189 sekoitin Revellin ja Hunbrolin väreistä. Pohjana toimi Re57 jota sitten sävyttelin. Muut kaksi väriä on suoraan purkista. Ja tietysti kävi vanhanaikaisesti. Kun olin blandaillut sopivaa 35189 sävyä, niin törmäsin netissä sivustoon jossa oli kreikkalaisen F-16sen kaavio ja värit. Ja siinä annettiin 35189 sijaan 35237, Päätin kuitenkin pysyä omassa sekoituksessa kun olin vaivan jo nähnyt, Aika lähellä toisiaan värit kuitenkin ovat. Jostakin syystä (liian vähän ohennetta, vanha väri, tms) blandingin pinnasta tuli epätasainen ja vaati hieman jälkikäsittelyä.

Valokuvien perusteella Kreikan F-16 kalusto on varsin kirjavaa, Jotkut ovat kuin maalaamosta suoraan tulleita ja toisia on sää ja ilmasto syöneet oikein kunnolla.

Merkinnät ja tunnukset ovat siirtokuvaylijäämä varastosta, joten autenttisuus on arveluttava. Linnun kuva pyrstössä ei ole aivan esikuvansa näköinen mutta muistuttaa sitä mielestäni riittävästi. Pikkumerkinnät on sarjan arkilta. Runkonumeron poimin ylijäämävarastosta. Se on oikean kaltainen mutta ei välttämättä aitoa kuvaava. Aseistus on svalokuvien mukainen. Pohja lakkaus ja viimeistely on Humbrolin tuotteilla. Olin jo maalannut koneen Hasegawan ohjeen mukaisesti kun aloin vertailemaan maalauksia valokuviin. Kuten arvata saattoi, niin pieniä eroja löytyi. En alkanut maalauksia muuttamaan kun erot olivat sen verran pienia. Parissa kohdassa maalipinta oli karkeaa joten hioin sitä sileämmöksi. Kyseisestä kohdasda tukin kiiltavämpi kuin hiomattamasta paikasta.

E-P

Kommentit

Siinähän on jo kokoelman alku, miltei 50 shades of grey. Mister Craftin karu jälki kulminoituu mielestäni tuohon nokkakartion kärjessä olevaan rautakankijäljitelmään. Varmaankin oli mielenkiintoista huomata, millaisia eroja eri valmistajien näkemyksissä samasta aiheesta onkaan? Myös ohjaamon detaljointi nousee esiin näissä koneissa joissa on iso yksiosainen kuomu.
E-P:n idea, että vertaillaan eri valmistajien tuotoksia toisiinsa samaan versioon tai lähes samaan versioon liittyen, on tietysti aivan loistava.

Jätän nyt kuitenkin idean onnistuvuuden arvioinnin muiden vastuulle, jottei minulle tule lisää vihapisteitä ;)
En siis ole pisteyttänyt tätä, ja en tule pisteyttämäänkkään. E-P:lle tiedoksi, ettei se ole mitenkään sinun syy!

Hienoa mallailua kaikille! Kaikki omalla tavallaan!

yt.
MK
Kiitokset kommenteista arvon herrat.

Italerin sarjaa ovat muutkin kopioineet. Tai lainanneet. Minulla on varastossa pari halpaa kiinalaista sarjaa, joiden osajako on hyvin pitkälle Italerin kaltaista. Valujälki on sitten MisterCraftiakin karumpaa. Siirtokuvatkin ovat tarroina. Taitavat jäädä rakentamatta, Ei niitä kehtaa kenellekään edes lahjoittaa. Tai jos tekisi niistä anonyymin pikkujoulupaketin…

Ja aion jatkaa noiden outojen ideoiden karuhkoa toteuttamista niin kauan kun askarteluveitsi pysyy kädessä edes joten kuten. Sitten on syytä harkita lopettamista kun onnistun pikaliimalla liittämään yhden käden sormet epähuomiossa toisiinsa. Tavoitteena on kuitenkin saada varastoa pienemmäksi kohtuullista vauhtia.

Mielessä on niin monta rakennussuunnitelmaa eikä vuorokaudessa ole kuin 24 tuntia…

Hyvää alkavaa kesää
E-P
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Ja aion jatkaa noiden outojen ideoiden karuhkoa toteuttamista niin kauan kun askarteluveitsi pysyy kädessä edes joten kuten. Sitten on syytä harkita lopettamista kun onnistun pikaliimalla liittämään yhden käden sormet epähuomiossa toisiinsa. Tavoitteena on kuitenkin saada varastoa pienemmäksi kohtuullista vauhtia.

Mielessä on niin monta rakennussuunnitelmaa eikä vuorokaudessa ole kuin 24 tuntia…

Hyvää alkavaa kesää
E-P
Vaikuttaa ihan samalta periaatteelta, millä itse aion jatkaa mallailua ;)

Hyvää kesää!

yt.
MK