Pienoismallit.net

Focke-Wulf Fw 190 A-3

Yliluutnantti Detlev Rohwer 6./JG 1

Tässä on allekirjoittaneella parin viikon loma, joten näitä keskeneräisiä valmistuu liukuhihnalta (on syytäkin, taas "muutama" työn alla). Ostin kyseisen Tamiyan sarjan jo vuosia sitten Turussa toimineesta, mutta valitettavasti sittemmin lopettaneesta Banzai Modelsista. Tämä Tamiyan sarja julkaistiin jo vuonna 1994, joten en viitsi sitä lähteä ruoskimaan nyt sen enempää. Sanotaanko näin, että rakennettavaa olisi voinut olla hieman enemmän… Esimerkiksi siipiaseistus ja pitot-putki olivat jo valmiiksi valetut kiinni siipiin ja oli suoranainen ihme, että en niitä katkonut missään vaiheessa. Sen sijaan oman jälkensä halusi jättää myös toinen kissoistamme, joka pureskeli paikoilleen asettamista odottaneen potkurin lapoja aivan loppuvaiheessa. Seurauksena porttikielto mallailutilaan. Onneksi Mr. Surfacer 500 ja hiominen auttoivat eikä tarvinnut lähteä tilaamaan erillistä osaa. Sarjan siirtokuvat olivat käyttökelvottomat; aivan julmettoman paksut ja iän myötä myös haperot. Tilasin mallia varten puolalaisen Exito Decalsin "Wulf-Pack" vol.1 siirtokuva-arkin, jossa on siirtokuvat kolmelle koneelle (A-3, A-4 ja A-5 -mallit) sekä jokaiselle koneelle hienot A4-väriprofiilit. Siirtokuvat itsessään olivat Cartografin, joten kokonaisuudessaan laadukas paketti. Suosittelen. Olin lisäksi aikanaan ostanut sarjaa varten Eduardin etsiarkin, josta käytin tässä yhteydessä vain välttämättömimmät osat. Antennilanka on Uschi Van Der Rostenin elastaanilankaa.

Malli on maalattu Mr. Hobbyn aqueous-maaleilla ja viimeistelty Tamiyan lakoilla. Tällä kertaa maltilliseen säistämiseen käytin jälleen Abteilungin öljyvärejä sekä Humbrolin emalimaaleja.

Malli esittää 6./ JG 1:n yliluutnantti Detlev Rohwerin konetta keväällä 1942, jolloin yksikkö toimi Alankomaiden Woensdrechtissä. Ritariristillä palkittu Rohwer saavutti kaikkiaan 38 ilmavoittoa, joista 26 idässä ja 12 lännessä. 29.3.1944 hänen lentämänsä Me-109 G6 vaurioitui yhdysvaltalaispommittajien torjuntatulessa ja Rohwer teki pakkolaskun. Kun hän oli saanut koneensa maahan, rynnäköi yhdysvaltalainen P-38 juuri pakkolaskun tehnyttä konetta vastaan ja Rohweder haavoittui kuolettavasti.

Kommentit

Minun silmissä näyttää oikein siististi tehdyltä. Koska skaala on minulle hieman vieras, en lähde kommentoimaan työn jälkeä enempää. Ainoa mikä pistää silmään on tuo antennilanka. Onko elastaanilanka tässä nyt oikea rakaisu? Eikös sen langan pitäisi olla löysällä, kun kuomu on taka-asennossa?
Olli J. 20.5.2020 19:18 Vastaa lainauksella
Kiitti Mika! Mä olen antanut itseni ymmärtää, että ainakin näissä alkupään 190-koneissa oli kiekko/rullasysteemi noissa antenneissa, jolloin kuomun avaaminen ei vaikuttanut antennin kireyteen.Täytyypä vielä varmistaa. Ei olisi eka kerta, kun muistelen omiani.
Olli J. 20.5.2020 21:05 Vastaa lainauksella
Mika Kauranen kirjoitti:
Ainoa mikä pistää silmään on tuo antennilanka. Onko elastaanilanka tässä nyt oikea rakaisu? Eikös sen langan pitäisi olla löysällä, kun kuomu on taka-asennossa?
Ei onneksi tarvi lähteä uusimaan lankaa. :) Tietäjien mukaan näissä varhaisissa yläosasta tasaisissa kuomuissa oli mekanismi, joka piti antennin kireänä, vaikka kuomu oli auki. Myöhemmissä kuplakuomuissa (varmaan sodan loppuvaiheen säästöistä johtuen) ei enää vastaavaa mekanismia ollut.
Todella siististi rakennettu ja maltillisesti vanhennettu alkupään FW-190. On ilo silmille. Hyvin olet kissahyökkäyksen jäljet saanut peitettyä. A-3 alatyyppejä ei ole montaakaan tätä ennen näkynyt.

E-P

Kuinkahan paljon mallivalmistajat saavat varaosapyyntöjä syystä että "Lemmikki tuhosi alkuperäisen".
Miellyttävä kokonaisuus jälleen kerran! Mukavaa, että olit jättänyt kuomun auki, koska siten on ainakin mielikuva nähdä paremmin ohjaamoon; osoittanee rautaista itseluottamusta, että sielläkin kaikki priimaa kuten ulkopuolellakin. Maalauksen jälkeen tehty säistäminen ja muu varovainen vanhentaminen sopinee sekä ajankohtaan että rintamalinjaan hyvin. Kissasi meinasi tehdä pahan tempun, mutta senkin sait kovalla rutiinillasi korjattua. Jäiköhän nuo laskutelineiden suojalevyt hiukan liian alas? Valokuvissa ei näyttäisi jääneen maavaraa juuri mitään.
Olli J. 21.5.2020 12:21 Vastaa lainauksella
Kiitos E-P ja Juha!
Juha Savola kirjoitti:
Jäiköhän nuo laskutelineiden suojalevyt hiukan liian alas? Valokuvissa ei näyttäisi jääneen maavaraa juuri mitään.
Nyt kun itsekin kunnolla katsoin, niin kyllähän ne aika matalalla ovat (kuvissa näyttää kyllä rajummalta). Osat ovat siis ihan paikallaan (niille on telinevarsissa omat urat), mutta olisi pitänyt näköjään napsaista ylhäältä pieni siivu pois ja poistaa myös ne uriin tulevat kohoumat.
Olli J. kirjoitti:
Ei onneksi tarvi lähteä uusimaan lankaa. :) Tietäjien mukaan näissä varhaisissa yläosasta tasaisissa kuomuissa oli mekanismi, joka piti antennin kireänä, vaikka kuomu oli auki. Myöhemmissä kuplakuomuissa (varmaan sodan loppuvaiheen säästöistä johtuen) ei enää vastaavaa mekanismia ollut.
OK, aina oppii uutta ;)
Vitsi miten herkällä oli nyt tuo kommentoinnin tähdet. Piti antamani 4 mutta epävarma hiiren kliksautus vei arvion liian alas. 4/5 tähteä piti antamani!
Olli J. 5.6.2020 13:33 Vastaa lainauksella
Mika Hyppönen kirjoitti:
Vitsi miten herkällä oli nyt tuo kommentoinnin tähdet. Piti antamani 4 mutta epävarma hiiren kliksautus vei arvion liian alas. 4/5 tähteä piti antamani!
Ei haittaa Mika! :)