Pienoismallit.net

Cessna O-2A Skymaster

Zembala Air Force

Rodenin mallisarja joka oli kyllä tuskien taival - osien yhteensopiminen oli luokkaa "mikään ei sovi mihinkään" mutta tulipahan tämäkin valmiiksi asti tehtyä. Malli on "mitä jossia" mitä suuremmassa määrin - ideani oli rakentaa Zembalan ilmavoimien kuviteellinen lentokone elokuvasta Villihanhet vuodelta 1978 - Zembala oli tuossa leffassa kuvitteellinen valtio jossain Afrikan keskivaiheilla.
Maalaukset tein siveltimillä ja käytin Humbrolin emalimaaleja ja Vallejon akryylimaaleja & lakkoja.
Ekassa valokuvassa mukana oleva pilotti on miljoonalaatikon pohjilta.

Kommentit

Taas kerran saa ihailla Raimon hienoa sivellinmaalausta. Liian pitkä aika siitä edellisestä taitaa olla kulununutkin.

Jänniä What-if malleja kumpuaa Raimolta.

Kaipaisi todellakin sitä kirjaa sivellinmaalauksen saloista;)

yt.
MK
Jo on taas persoonallinen ja omaperäinen näkemys O-2. Hieno. Voisi hyvinkin mennä todesta.

Villihanhet, eikö siinä ollut palkkasoturijoukko junailemassa vallankaappausta, joka sitten meni pieleen. Vai sotkenko johonkin muuhun elokuvaan? En muista esiintyikö O-2 elokuvassa. Vai onko siksi kuvitteellinen, että se olisi voinut esiintyä.

E-P
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Villihanhet, eikö siinä ollut palkkasoturijoukko junailemassa vallankaappausta, joka sitten meni pieleen. Vai sotkenko johonkin muuhun elokuvaan? En muista esiintyikö O-2 elokuvassa. Vai onko siksi kuvitteellinen, että se olisi voinut esiintyä.
Villihanhissa palkkasoturit yrittivät vapauttaa vallasta syöstyn ja vangitun Zembalan presidentin - leffan tähtinä olivat Richard Burton, Roger Moore, Richard Harris ja Hardy Kruger.
O-2 Skymaster ei leffassa esiintynyt - vaan se oli jokin toinen Cessnan tyyppi joka tulitti palkkasotureita kuuluisassa sillanylityskohtauksessa. Itselläni on ollut tapana katsella kyseinen elokuva vähintään kerran vuodessa.
Mika Kauranen kirjoitti:
Taas kerran saa ihailla Raimon hienoa sivellinmaalausta. Liian pitkä aika siitä edellisestä taitaa olla kulununutkin.
On jäänyt viime aikoina vierailut tällä sivustolla vähiin, kun aikaa kuluu niin paljon Facebookissa sähläämiseen - siellä oman pienoismalliaiheisen "klubin" hoitaminen on välillä hyvinkin työlästä kun jäseniä on yli 9000 eri puolilta maapalloa. Moni valmistunut mallini on jäänyt esittelemättä täällä Pienoismallit.netissä mutta koitan esitellä niitä täällä kesän ja syksyn aikana. Jäin eläkkeelle n. vuosi sitten ja luulin että sitten ehtii tehdä kaikenlaista kun työt eivät sotke harrastustoimintaa … väärässäpä olin, ei vaan meinaan 24 tuntia vuorokaudessa riittää kaikkeen tohinaan.
Tally-ho 17.5.2020 19:36 Vastaa lainauksella
Vanhaa ja hienoa Raimo Leino-tuotantoa! Sivellintaitosi on todella ihailtavaa. Mikä on muuten Facebook pienoismallisaittisi osoite?
Tally-ho kirjoitti:
Mikä on muuten Facebook pienoismallisaittisi osoite?
Facebookissa sivustoni nimi on Oldie & Goldie Scale Models.
Tää on kyllä tyylikäs. Tätä on varmaan joskus kysytty jo aiemmin mutta miten maalaat noi keltaiset alueet? Itse joudun aina vetämään miljoona kerrosta eikä peitä sittenkään muuta kun detaljit.
Kimmo K. 17.5.2020 22:01 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoinen ja tyylikäs malli! Raskaasta aseistuksesta ja naamioväristä huolimatta Cessna ei ole kovinkaan sotaisan näköinen - ennemminkin sympaattisen ;-)
Samu Sahlsten kirjoitti:
Tätä on varmaan joskus kysytty jo aiemmin mutta miten maalaat noi keltaiset alueet? Itse joudun aina vetämään miljoona kerrosta eikä peitä sittenkään muuta kun detaljit.
Tässä mallissa nuo naamiomaalaukset tein Humbrolin emalimaalilla - ei tarvinnut mitään pohjamaalia koska emali ottaa muoviin kiinni tehokkaasti kuin koronavirus keuhkoon - kaksi maalikerrosta vedin (annoin siis maalin kuivua kunnolla kerrosten välillä) - maalausjärjestys on se, että aina ensin vaaleimmat sävyt.
Maalausta on jo kehuttukin ja todella syystäkin! Mutta niinpä on koko kokonaisuus erinomaisesti rakennettu, maalattu ja maalipintaan tehty silmää miellyttävästi kulumat ja vanhennukset. Silkkaa uteliaisuuttani, toimisiko tuollainen Cessna O2 todellakin rakettien lähtöalustana?
Juha Savola kirjoitti:
Silkkaa uteliaisuuttani, toimisiko tuollainen Cessna O2 todellakin rakettien lähtöalustana?
No amerikkalaiset nimenomaan käyttivät tätä konetyyppiä kuvissa näkyvällä aseistuksella 1970-luvulla Vietnamin sodassa - niin että tuo aseistus tässä pienoismallissa ei ole "mitäjossia".