Pienoismallit.net

Tiger II

Königstiger

Dragonin Kuningastiikeri valmistui henkilökohtaisesti melko nopealla aikataululla (n. 1,5 vuotta). Mallin ohjeet olivat Dragonille tyypillisen sekavat, mutta osat loksahtelivat paikoilleen ilman suurempaa väkivaltaa. Ainoana haasteena olivat vaappuvipujen kohdistustappien väärät sijainnit, jotka pakottivat vaunun jousituksen todella matalaan asentoon.

Korvasin mallin telat Friulin telaketjuilla, lokasuojat Aberin tuotteilla ja vaijerit Eureka XXL:n tarvikeosilla. Antenni on RB:n tekele.

Maalasin vaunun AK:n maaleilla. Pintakäsittelyn toteutin öljyväreillä ja chippailut eri valmistajien akryyleillä. Käytetyt pigmentit ovat MIG:n ja Wilderin tuoteperheistä.

Malli kuvaa 101. raskaan panssaripataljoonan 1. komppanian (1./s.Pz.Abt.101) vaunua Ranskassa vuonna 1944.

Kommentit

Olli J. 15.5.2020 22:38 Vastaa lainauksella
Todella hienoa rakentelu- ja maalausjälkeä. Vaunutunnus on ilmeisesti toteutettu sapluunalla? Se ilmentää mielestäni hienosti loppusodan aikaista tilannetta! Omaan silmään vaunu ”istuu” juuri kuin pitääkin. Muutaman Dragonin vaunun rakentaneena osaan kyllä samaistua ohjeongelmiin…
Moi OH,

Tasapainoinen ja hyvin onnistunt malli. Mikään ei hyppää silmille, ei liiallinen mutaleikki, ei zippaus yms. eikä värien liiallinen modulaatio jos sellaista nyt onkaan. Jos ei ole, niin ei haittaa, jos on, niin ei ole liikaa. Päinvastoin, värien harmonia ja naamiomaalaus on mielestäni oikein onnistunut. Ainoa mitä pohdin, oliko zimmerit massaa rungon niissä kohdissa joissa sivulevyt ovat kiinni? Jotenkin muistelen ettei olisi, mutta voin aivan sujuvasti muistaa värin. Tai sitten on molempia vaihtoehtoja.

T. Jake
Onnea Viikon Mallista!
Jarmo Lindgren kirjoitti:
liko zimmerit massaa rungon niissä kohdissa joissa sivulevyt ovat kiinni? Jotenkin muistelen ettei olisi, mutta voin aivan sujuvasti muistaa värin. Tai sitten on molempia vaihtoehtoja.
Massaus oli koko rungon osalta ainakin sPzAbt 503:n Tiger II -vaunuissa, ts se kuvasarja missä tehdasuusia vaunuja maalataan maastoväreihin:

www.pienoismallit.net/profiilit/38/kuvat/kuvapankki/kuva_154805/
JiiTee 29.5.2020 18:50 Vastaa lainauksella
On kyllä hieno Kuningastiikeri tarvikeosilla ja eri tekniikoilla tehtynä.