Pienoismallit.net

DDG-82 USS Lassen

Arleigh Burke Class Destroyer

USS Lassen on Yhdysvaltain laivaston Arleigh Burke-luokan hävittäjä.Alus on nimetty Kunniamitalin saaneen Komentaja Clyde Everett Lassenin mukaan. Alus on 32:s valmistunut tämän luokan alus. Valmistajana Ingalls Shipbuilding.Aluksen valmistus alkoi syksyllä 1998 ja lähti telakalta lokakuussa 1999. Alus otettin käyttöön huhtikuussa 2001

Aluksen aseistukseen kuuluu 2 VLS solua, eli pystysuoraan asennettua ohjuslaukaisu koneistoa, joissa voi olla yhteensä 96kpl RIM-66 SM-2 ilmatorjuntaohjusta, BGM-109 Tomahawk ohjusta tai RUM-139 VL-ASROC ohjusta. Aluksella on myös 127mm/5" laivatykki, 2 kpl 25mm konetykkiä, 4kpl 50cal raskasta konekivääriä sekä 2 kpl Phalanx CIWS lähitorjunta järjestelmää.
Lisäksi on myös 2 kpl Mk 32 kolmois torpedon heitintä. Alus kuljetaa yleensä mukanaan 2kpl MH-60R Sea Hawk helikopteria.

Malli on Trumpeterin valmistetta ja esittää Flight IIA versiota kyseisestä alusluokasta. Eroina eri versioissa on aseistus, sekä aluksen peräss oleva helikopterihangaari (tai sen puuttuminen).
Malli on rakenneltu suoraan laatikosta. Malli sisältää myös metalliset kaiteet ja on kaikin puolin mukava rakenneltava.
Maalaus Gunzen ja Tamiyan vesiohenteisilla maaleilla, säistämistä tehty AK:n Naval sarjan aineilla.

Kommentit

Komea alus ja siististi tehty.
siisteys onkin paikallaan näissä uudemmissa aluksissa, jotka pääasiassa toimivat rauhanomaisissa olosuhteissa.

Piristävää nähdä välillä malli suhteellisen modernista aluksesta.
Mika Wiik 13.5.2020 20:31 Vastaa lainauksella
Kiitoksia. Kyllähän osa näistä suht uusista aluksistakin on aika elämää nähneen näköisiä, tästä nyt tehtiin vähän siistimpi yksilö. Laivamallit ovat aina mukavaa vaihtelua, tosin nämä metalliset kaiteet näissä ei ole oikein sydäntä lähellä :)