Pienoismallit.net

MU-4

Maalaus 3

Metallivärit on nyt maalattu. Kokemukseni AK Xtreme Metaleista oli positiivinen, muutamia odottamattomia juttuja tuli kuitenkin vastaan.

Ensimmäinen yllätys oli se, että maskiteippi tarttui todella tiukasti metalliväreihin kiinni, vaikka olin heikentänyt liimapintaa mielestäni riittävästi. Onneksi teipit kuitenkin irtosivat yhtenä kappaleena, eivätkä repineet maalipintaa mukaansa. Tässä kohdin siis AK:n lupaus piti ja Xtreme Metal kesti hyvin teippaukset.

Toinen ongelma ilmeni, kun pyyhin maskiteipeistä jääneitä liimatahroja maalipinnasta AK:n Odourless Thinnerillä. Xreme Metalin pitäisi kestää se hyvin, mutta huomasin, että maalia lähtee hieman Thinnerillä kostutetun talouspaperin mukana. Teinkin muutamia paikkauksia tästä syystä.

Kolmas kohtaamani haaste oli vähäisin, eikä vika ollut maaleissa, vaan mallarin silmissä: Kun vedin vapaalla kädellä Aluminiumin päälle Dark Aluminium -sävyä, maalausjälkeä oli maalatessa hyvin vaikea erottaa - sävyero oli märkänä todella pieni. Tämän vuoksi piti olla tarkkana, ettei maalia kertyisi paikoitellen liikaa.

Eli ei mitään ylitsepääsemätöntä, pikkujuttuja nämä olivat. Ajattelinpa kokemukseni kuitenkin jakaa. Kuvateksteissä on taas lisäinfoa.

Kommentit

Onpahan tyylikästä metallipintaa!