Pienoismallit.net

Her Majesty's Estafette

Lähettiajoneuvo

Lähettiajoneuvo vaihtoehtoisesta menneisyydestä. Ulkonäön ja teknologian (mm. puinen runko) perusteella tämän voisi olettaa noin 1920-luvulta. Melkeinpä moottoripyörämäisen kapea ulkomuoto miellyttää ainakin minua.

Kyseessä on (odotettuun tapaan) laadukas mallisarja Industria Mechanikalta. Moottorin päällyspellin sovitus oli hieman liian tiukka, joten riisuin siitä sivuritilät. Muilta osin ongelmaton rakennettava. Jätin tällä kertaa käyttämättä mukana tulleet kolme ihmishahmoa (kuljettaja, kääröä kuljettava lähetti ja revolverilla osoittava lähetti).

Kommentit

Ohhoh mikä kyklooppi! Hupaisan oloinen laitos josta tuli heti mieleen H P Lovecraftin kirjat ja tarinat.
Rakennusjäljestä sanon vain että jarrukeppi ja vaihteenvalitsin ovat turhan tuhtia tekoa., vaikka scifissä kaikki sallittua onkin.
Täysin samaa mieltä vaihde- ja jarrukepeistä. Melkein olisi pitänyt koota kuski ja laittaa käsi vaihdekepille, niin olisi nähnyt kuinka "hyvin" on mittakaavan mukainen.
Tuo on yksi vaihtoehto eli mallailla osien suhteita toisiinsa ja reaalimaailmaan. Sitten on mittaaminen ja jako 25:llä. Ja monta muuta tapaa…vakiomenettlyni on aina korvata kepit ja viikset jousiterästangoin. Millimetrin osat vahvuuksissa ovat lähellä mittakaavan vaatimusta. Varmaan syövyteosien maailma tarjoaa ratkaisuja myös tähän asiaan.