Pienoismallit.net

Junkers JU87B2

Sturzkampfgeschwader 77, Itävälta, 1941

Tällainen ensimmäinen yritelmä isomman mittakaavan lentskarimallista.

Tähän nyt viimeviikkoina käytetty aika oli alunperin tarkoitus häkkäröidä Fujimin Nagaton parissa, mutta mallailutiloja raivatessani käyttökelpoiseen kuntoon tuli sitten vastaan tämä joskus kymmenen vuotta sitten aloiteltu tekele. Muistin jo silloin teininä olleeni melkoisen turhautunut sarjan kanssa, ja meinasinkin aluksi heittää tämän uuninpesään tilaa viemästä, mutta enpä sitten kuitenkaan hennonut. Tilasin asiaankuuluvan Vallejon Luftwaffen maalisetin, ja homma alkoi lähinnä omien vanhojen virheiden korjailulla. Olin aikoinaan ennättänyt kasata ohjaamon aikalailla valmiiksi käyttäen varsin eksoottisia sävyjä, joten käytännössä kaikki meni uusiksi.

Rakentelusta ei ole sen kummempaa raportoitavaa. Pikaliimaa ja kittiä kului. Maalaukset hoituivat jo edellä mainituilla Vallejon akryyleillä, sekä muutamissa kohdin Tamiyoilla ja spraymaaleilla. Säistämiset tein Tamiyan litkuilla sekä öljyväreillä. Lakat Tamiyan akryylejä.

Sarjan valmistaja on 21st Century Toys, jota ei listalta löytynyt. Valmistajan nimenkin mukaan melkoisen lelumainen malli. Suuremmat osat, esim. rungon puolikkaat, oli tarkoitettu liitettäväksi ruuveilla, jotka sitten piillotettiin kannan päälle tulevalla muovitulpalla. Omituinen ratkaisu, joka lisäsi muutenkin ihan riittäviä kittitalkoita melkoisesti. Muovilaatu oli käsiteltäessä ihan normaalin oloista harmaata muovia, mutta ainakaan Tamiyan tai Revellin nesteliimat eivät pystyneet siihen alkuunkaan, vaan liimaukset pettivät heti kun osia yhtään käsitteli. En keksinyt muutakaan kun kasata koko mallin pikaliimalla. Kuomu oli kehnosti valettu, ja parissa osassa oli massiiviset kiinnikkeet joilla se kiinnittyi runkoon, ja nämä näkyvät valmiissa mallissa ihan riittämiin. Ohjeet olivat myös varsinkin maalien osalta melko olemattomat.

Jos tästä sarjasta pitää keksiä jotain hyvää sanottavaa, niin näyttää se valmiina kaukaa katsoen Stukalta. Dekalit olivat myös OK. Ja ei tämä muistaakseni maksanut juuri kymmentä euroa enempää joskus aikanaan, joten sitä saa mitä tilaa. En voi suositella, detaljiköyhä ja työläs esitys. Kuin jotain snap-kitin ja oikean rakennussarjan välimaastosta. Tuolta löytyy enemmän tietoa, jos jotakuta kiinnostaa:

www.cybermodeler.com/hobby/kits/21c/kit_21c_22105.shtml

Rakentelukokemus ei ollut mitään herkkua, mutta hyvä että tuli tämäkin kokeiltua. Jotenkin tämä isompi mittakaava oli itselle hankala, mallin käsittely oli haastavaa ja vitriiniinkään tuo ei meinaa mahtua. Taidan pitäytyä pienemmissä koneissa tästä eteenpäin. Mutta onpahan nyt taas yksi "pakollinen" luftwaffen lentskari vitriinissä. Stuka on siisti kone, ja sellainen on kokoelmista tähän asti uupunut. Diggaan myös tätä värikästä maalauskaaviota.

Imgurin puolella pari kuvaa lisää:

imgur.com/gallery/zmw4m0h

Kommentit

Pitää ajatella positiivisesti.
Hyvää maalausharjoitusta, ja lopputulos on siinä suhteessa erittäin onnistunut.

Ja kyllähän tuo Stukalta näyttää. Lähtökohta huomioiden ihan kelpo tulos.
Jep, rakenteluvaiheessa tuli pariin kertaan kyseenalaistettua tämän projektin mielekkyys, mutta eipä se enää mallin köllöttäessä tuolla vitriinissä haittaa, hyvä että tuli kuitenkin tehtyä, ja taas opittiin (?) jotain.