Pienoismallit.net

Cadillac Miller-Meteor Landau

vm. 1959

1950-luvun puolivälissä Wayne Works yhdisti konserninsa alaisuuteen kaksi autoalalla toiminutta yhtiötä: Meteor Car company ja A.J. Miller company. Näistä muodostettiin Miller-Meteor division. Samalla Wayne yhdistyi Divco-yhtiöön muodostaen Divco-Wayne corporationin.
V. 1959 Miller-Meteor autokoritehdas toimi Divco-Wayne co:n osana. Koritehtaan tuotantoon kuului ambulanssit, ruumisautot sekä molempia tehtäviä hoitamaan suunnitellut monikäyttöautot. Runkona käytettiin pitkäakselivälisestä limusiinirungosta kehitettyä vahvistettua ja lastauksen helpottamiseksi madallettua Cadillac Commercial-runkoa. Yhdysvalloissa toimi tuohon aikaan muutamia muitakin autokorinvalmistajia, jotka käyttivät samaa runkoa ja Cadillacin koria. Suurimmista mainittakoon Miller-Meteorin lisäksi: Superior, Eureka ja S&S. Toisistaan niiden tuotteet erosivat lähinnä erilaisesta kromikoristelusta ja takaosan lasituksen määrästä ja muodosta.
www.newcadillacdatabase.org/static/CDB/Dbas_txt/prof59.htm

Cadillac Commercial-runko:

www.thetruthaboutcars.com…wp-content/uploads/2014/02/1959CadHearseLimoChassisAd-401x550.jpg

Mallin rakennussarjana olevaan elokuvarekvisiitta-aihioon piti tehdä muutamia muutoksia. Kaikki ektoplasman torjuntaan tarkoitettujen härpäkkeiden kiinnityskohdat piti kitata umpeen ja poistaa korin sisustuksesta. Etusäleikköön lisäsin aukkopaikkoihin ritilikköä. Turkkilevystä tehdyn takapuskurin vaihdoin AMT:n 57 Chrysler 300C-sarjasta olevaan puskurinpätkään. Samasta sarjasta kannibalisoin enemmän Cadillacin pölykapseleita muistuttavat osat. Landau-versio edellytti takimmaisten sivuikkunoiden peittämisen. Kuormatilaan lisäsin amerikkalaistyylisen arkkulavetin. Korin ulkopuolisia kromikoristeita leikkelin styreenistä. Verhot kreppipaperia.

Sarja ei sisältlä moottoria ja alusta on valettu kaikkine komponentteineen yhdeksi osaksi. Näitä en alkanut sen kummemmin detaljoimaan. Ainoastaan pakoputkien päät korjasin pyöreiksi.

Kori on maalattu MRP:n maaleilla ja lakoilla. Sisustassa käytetty myös Vallejoa. Kromaukset Bare Metal Foilia ja Molotohwia siveltimellä levitettynä. Vaati runsaasti opettelua sen käyttäytymisestä, ennenkuin sai edes jotenkuten kelvollista jälkeä. Samoin MRP oli uusi tuttavuus, mutta tykästyin sen ominaisuuksiin.

Kommentit

On tää julman kokoinen kosla henkilöautoksi.
Vainajien muistoa kunnioittaen jne.; kiesi huokuu tyylikkyyttä. Maisemakuva näppärästi otettu.
Kiitos Mikko. Aurinko on paras studiolamppu. :-)

Todella…iso on. Yllätyin itsekin, kun aloin samaan aikaan työstämään paria muutakin farmaria. Ei tuo Lincolnkaan mikään pieni ole, mutta tavallisempi perheauto, Chevelle näyttää Cadillacin rinnalla minikokoiselta.

www.pienoismallit.net/profiilit/3837/kuvat/kuvapankki/kuva_152054/
Hieno on, oikein onnistunut muutostyö. Itseltäkin tämä rakennussarja löytyy kaapista ja tässähän olisi yksi rakennusvaihtoehto, vanhat Cadillacit kun kiinnostaa, kummitusten metsästys ei niinkään.
Kiitos Juha. Mieli tekisi rakentaa joskus tulevaisuudessa ambulanssiversio. Tuon aikakauden autot ovat todella tyylikkäitä hyötyajoneuvoinakin.
Todella onnistunut ja aidon oloinen muutostyö. Aloitin vastaavan projektin aikanaan joten tiedän miten suuri työ jo pelkästään katon muutoksessa ja kittaamisessa on.
Verhojen materiaali on hyvä oivallus.
Onnea hienosta mallista!
Piti todellakin antaa enemmän kuin 2.5 pojoa mutta hiirikäsi lipsahti.
Kokisin että 3,5 olisi lähempänä totuutta.
Jarkko Antikainen kirjoitti:
Piti todellakin antaa enemmän kuin 2.5 pojoa mutta hiirikäsi lipsahti.
Kokisin että 3,5 olisi lähempänä totuutta.
Voit pyytää ylläpitoa nollaamaan virhearviosi ja laittaa sitten uudet tähdet.
Kiitos Jarkko. Hankalin oli etusäleikkö. Siihen porasin korjattaviin kohtiin reiät pyöreille styreenitapeille ja liimasin pienen pieniä muoviliuskoja väliin. Oli tuossa korissa kuitenkin senverran työtä, että jätin liian kunnianhimoisen alustan muuttamisen kokonaan pois. Sehän oli valettu yhdeksi osaksi. Elimenluovuttaja Chrysleristäkään ei ollut apuja esim. pyöränripustusten detaljointiin. Muutenkaan kevyen kuljetuskaluston miljoonalaatikko ei ole tässä koulutuksen vaiheessa ehtinyt karttumaan. Tyydyin vain maalaamalla saamaan mahdollisimman paljon kolmiulotteista vaikutelmaa aikaiseksi. Kromiin valetut ajovalot tietenkin vaihdoin aidomman oloisiin irtoumpioihin.