Pienoismallit.net

Dewoitine D.510

ERC 573, Rabat, Maroc, Afrique du Nord 1940

Ranskalainen hävittäjä 1930-luvulta. Dewoitine D.500-510-sarja edustaa siirtymävaihetta hävittäjäkoneiden suunnittelussa. Ajalle modernia on kokometallirakenne vapaasti kantavalla alatasoisella siivellä. Vanhaa siinä on avoin ohjaamo ja kiinteät laskutelineet. Sarjan viimeinen D.510 oli edistyksellinen myös aseistukseltaan, ensimmäisten joukossa, ellei ihan ensimmäisenä, se oli varustettu potkurinnavan läpi ampuvalla 20 mm tykillä. Muu aseistus koostui kahdesta siipien alla olevasta 7,5 mm konekivääristä. Koneen huippunopeus oli 402 km/h.

Dewoitine D.510 oli käytössä vielä toisen maailmansodan alkaessa pääosin Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä. En tiedä kohtasiko konetyyppi koskaan esim. Bf109-koneita ilmataisteluissa.

Hellerin malli on vanha mutta silti ihan mukava rakentaa. Osat ovat mitta- ja muototarkkoja ja menivät paikoilleen ilman väkivaltaa. Aikansa parasta laatua. Siirtokuvat ovat tsekkiläiseltä LF-Modelsilta.

Kommentit

Kieltämättä Hellerin aihio on edelleenkin ihan hyvä ja siitä saa tehtyä hienon mallin. Tässä olet onnistunut ihan hyvin. Kiva nähdä näitä Wanhemmista mallisarjoista tehtyjä mallaja tälläkin sivustolla.

Näitä oli sodan syttyessä ihan Ranskassakin käytössä, mutta ehkä takarintamatehtävissä.

Linkissä on minun versio samasta mallisarjasta:
www.pienoismallit.net/profiilit/4728/kuvat/kuvapankki/kuva_136019/

yt.
MK
Aivan ihana lentolaite! Menneitten aikojen lumoa. Ranskalaista eleganssia.

Kohtuullisesti olet onnistunut. Kyllähän tämä… yleisesti olisi voinut fiilistellä enemmänkin.

LF-Modelsin laatua sopinee vähän epäillä. Kovin läpinäkyviä ovat siirtokuvat. Kokardien alle olisi pitänyt maalata valkoiset ympyrät, jos olisi halunnut värit oikeiksi. Nyt rungossa näkyy camo läpi. Nelonen on hankalampi… taktinen nelonen on muutenkin jännä. En löytänyt aitojen koneiden kuvia, mutta Hyperscale on tehnyt siirtokuvat samasta yksilöstä; nelonen on eri paikassa ja eri kokoinen.
Les Ailes de Gloire 13 - Les Dewoitine D.500-D.510 lienee ollut lähteenä LF-Modelsilla. Läpyskästä löytyy valokuva ja väriprofiili kyseisestä yksilöstä. Eli nelonen on aivan oikein. Sen sijaan runkokokardi näyttää liian pieneltä.