Pienoismallit.net

Panzer II

Pick-nick Ranskassa

Taas nähtiin, että pienet vastoinkäymiset voivat muuttaa ideoita mallin toteytuksesta hetkessä ja joskus jopa parempaan suuntaan. En olisi figua tähän malliin tullut lisänneeksi, ellei siirtokuvapehmennin olisi keittänyt lakkoja tornin kyljestä. Sitä virhettä paikkaamaan kehkeytyi idea vaunumiehestä hörppimässä kuormasta syötyä shampanjaa vaunun tornin päällä pöytäliinan kera :) Sarja oli hyvää tamiyaa, tarvikeosina lisäsin friulin telat, aluputken ja kk:n sekä työkalujen kiinnikkeet. Figu löytyi miniartin paketista, kuten myös shampanja lootat. Niistä kiitos Heikkisen Mikolle! :) Pöytäliinan ja pressun muovasin paperista. Figun maalaus on aina yhtä haasteellista meikäläiselle, mutta eipä sitä opi kuin tekemällä ja kuuntelemalla palautetta.

Kommentit

Hieno malli, ja on kllä ollut onnekas tuo pikku onnettomuus joka sai tekemään tämän kekseliään ja ihan realistisen dioraaman. Vaunu on siistin näköisesti rakennettu ja taidolla vanhennettu. Ihan noin ruosteessa en uskoisi Ranskan-retkellä olevan vaunun keulatelojen olevan, mutta voin olla väärässä. Putkien vaihto kannattaa on varman kannattanut tehdä, vaikka Talmiya-laatu onkin hyvää. Ukko on melkoinen pitkäselkinen järkäle, kuten osa Miniartin figuureista on, mutta ihan rennostihan se poseeraa. Myös figuurin maalaus on ihan hyvä minun silmiini, ei syytä liialliseen itsekritiikkiin! Vältetty se useimmiten silmille hyökkäävä virhe, että uniformu kiiltää.
Todella onnistunut Panzer II. Panssarinharmaa on harmaata,eikä nykytrendin mukaista vaaleansinistä. Onnistuneilla pöly ja kurajäljillä on sitten saatu tylsään harmaaseen pintaan todella mukavasti eloa.
Kiitosta vaan kommenteista. Itseänikin on tosiaan häirinnyt siniset panssariharmaat. Hyvin muuten tästäkin mallista huomaa miten tuo ruskea camo hukkuu pintaan pölyjen alle. Ei ihme, että sitä on vaikea mustavalkokuvista huomata.

Varatelojen ruoste on kieltämättä melko härskiä, mutta muutaman värikuvan barbarossan kakkosista nähtyäni nuo ovat vielä lievät niissä esiintyneisiin. Figun osalta naama ainakin kaipaisi lisää kontrasteja, nyt jäi vähän elottomaksi.

Ainiin, vaijerit lisäsin myös vaunuun eurekan valikoimasta, ne puuttuivat mallista kokonaan vaikka ovat paketin kansikuvaan piirretty ja löytyvät esim. Tamiyan pyöreäkeulaisen paketoinnista.
Hienosti on säistäminen onnistunut. Ei liian romuna, ei aivan linjalta. Siisti käyttövaunu ensimmäiseltä omistajalta. Pikku figut tuovat heti eloa malliin, vaikka ei dioraamaa tavoittelisikaan. Kuten tässä on päässyt käymään. Ei kaipaa maastoa kun huomio kiinnittyy istuskelijaan.
Katselin kuvia pitkään ja hartaasti - ihan vain ihastelumielessä, en löytääkseni virheitä tia huomautettavaa. Täytyy kyllä todeta, että säistys on varsin taidokkaasti saatu onnistumaan. Kuran leviämiskuviot ja irtoroskien tarttumiset ovat erittäin aidon näköisiä 1:1-verrokkeihin nähden. Hienoa työtä! (Virheitä ja epätäydellisyyksiä varmasti on, mutta minen sellaisia oikein huomannut.)

Solttupojan kasvoista näkee ettei heebo ole elävien kirjoissa. Siinä riittää vielä harjoittelemista, joskaan tuo pieni puute ei ole kuin rikka rokassa.
Kiitosta vaan Esalle ja Mikolle kommenteista. Kyllähän nuo kasvot selkeästi on se heikoin lenkki omastakin mielestä jos kokonaisuutta katsotaan.