Pienoismallit.net

Curtiss Hawk 75A

CU-551

Revellin, jo suht iäkäs, Suomipaketointi lähes suoraan laatikosta tehtynä. Esittää Curtiss Hawk 75A CU-551 LeLv 32, syyskuussa 1942. Ilmeisesti lentomestari Eino Koskinen lensi konetta.

Malli oli aika kehno rakennettava. Mittatarkkuus vähän sitä ja tätä + kittiä kului.

Lisätty antennit laatikon ulkopuolelta, siis langat on EZ-linea ja "kepit" miljoonalaatikon valurankoista viilattuja.

Maalattu, kurattu jne. lähinnä Tamiyan, Vallejon ja Revellin tuotteilla.

Kommentit

Lähtökohta ei todellakaan ole paras mahdollinen. Tulos on kyllä ihan Curtissin näköinen. Lähinnä pistää silmään nuo siipi-kk:iden alla olevat säiliöt. En ole löytänyt yhtään kuvaa, joissa Suomi-Curtisseissa niitä olisi.
Jani Salo 13.4.2020 19:51 Vastaa lainauksella
tein saman Hawkin mutta ESCI 1:48 tekeleestä samalla maalauskaaviolla.

Ihmettelen että mikä funktio tuolla siiven toisen puolen mustalla alueella on ollut ?
Jani Salo kirjoitti:
Ihmettelen että mikä funktio tuolla siiven toisen puolen mustalla alueella on ollut ?
Karjalan kannaksen takaisinvaltauksen taktinen tunnus.

Vielä se, että olikohan niitä enää syyskuussa -42 siiven alla?
Tässähän on nyt niin paljon juttuja, että herää vaan kysymys, että haluaako vain opettaja Esko P. ns. "koeponnistaa" yleisön, että huomaavatko he mahdolliset puutteet?

yt.
Toinen opettaja.
Esko P. 14.4.2020 08:22 Vastaa lainauksella
Mika

Ei. Kyse on siitä että tein tämän suoraan laatikosta. Minulla on ollut paljon hankaluuksia elämässä, enkä ole jaksanut keskittyä mallaamiseen, tai oikeastaan mihinkään muuhunkaan, entiseen tapaan. Lisäksi tämä aihepiiri ja mittakaava eivät ole minulle niitä mieluisimpia. Viimeisissä malleissani on ollut lähinnä ideana saada motivaatiota takaisin tätä harrastusta kohtaan. En ole ottanut yhtään paineita siitä miten tarkkoja mallit ovat esikuviinsa nähden, joskus sitä vaan voi tehdä asioita sillä otteella.

Jos haluat avata niitä ”juttuja” niin ole hyvä vaan. Itselleni tämä ja edellinen malli olivat lähinnä terapiaa, ei sen kummempaa.
Esko P. kirjoitti:
Jos haluat avata niitä ”juttuja” niin ole hyvä vaan. Itselleni tämä ja edellinen malli olivat lähinnä terapiaa, ei sen kummempaa.
Ikävä kuulla ja en todellakaan halua avata sinun henkilökohtaisia juttuja.

Pyydän anteeksi, jos viimeöinen kommenttini oli jotenkin loukkaava. Sen tarkoitus oli kuitenkin olla päinvastainen, kannustava.

Mutta joo, kaikkihan tietysti mallailee omaan henkilökohtaiseen tilanteeseen sopivimmalla tavalla. SE on minunkin puolesta ihan OK.
Kuitenkin joskus ne kommentit voivat olla hieman raadollisia, kun taustoja ei voi tietää.

yt.
MK
Olli J. 14.4.2020 21:27 Vastaa lainauksella
Hankalasta lähtökohdasta huolimatta saatu aikaiseksi onnistunut Curtiss! Muistan kun kamppailin oman mallailumotivaationi kanssa tossa pari vuotta sitten ja taisin itsekin palata silloin lähtöruutuun ja tehdä jonkun Revellin 1/72 markettimallin suoraan laatikosta. Toivottavasti saat motivaatiota takaisin vaikka vain pikkuhiljaa. Parhaimmillaan tämä harrastus on hyvä pakokeino myös niistä ei-niin-mukavista elämäntilanteista.
Esko P. 15.4.2020 00:09 Vastaa lainauksella
En Mika ottanut itseeni, älä stressaa. Ajattelin että mallissa on muitakin virheitä, en omiin ongelmiini ”jutuilla” viitannut. Toki ihan perusteltua noita mallien ongelmia avata, minulla tosiaan ei ollut tämän ja edellisen mallin kanssa tarkoitus lähteä yksityiskohtia viilaamaan ensinkään. Sitäkin olen aiemmin harrastanut ja parhaimmillaan se on varsin palkitsevaa, tällä kertaa vaan halusin keskittyä muihin juttuihin, eli mahd stressittömän mallailuun.

Ja juu Olli, tiedän mistä puhut ja motivaatio kun löytyisi ni ois kiva.
Esko P. kirjoitti:
+a, tällä kertaa vaan halusin keskittyä muihin juttuihin, eli mahd stressittömän mallailuun.
Kiva kuulla. Ja tosiaankin: tuo on se mallaillun perusidea: pystyä keskittymään stresittömään mallailluun.
Siinä on minulla vielä paljon opittavaa ;) vaikka stressittömästi olenkin yrittänyt toteuttaa näitä nykyisiä projekteja.