Pienoismallit.net

Dornier Do 17 z

Talvimallikseni päätyi airfixin paketoima dornier. Päätarkoituksena oli tehdä kulunutta talvicamoa lumimaisemaan.
Malli oli varsin miellyttävä kasattava. Extraa koneessa on vain siirtokuvat.
Mallinnushetkellä konetta ollaan hiljakseen laittelemassa lähtökuntoon.
"Lentävää lyijykynää" kuvattiin luotettavaksi mutta hitaaksi ja tehottomaksi kun ei kyennyt isompaa aselastia kantamaan. Suomen käyttämät 15 konetta olivatkin hylkytavaraa, Saksa lahjoitti ne pommikasan kera kun veti ne pois omasta käytöstä vuonna 1941.
Varmasti tällä lohkolla tulivat tarpeeseen ja saatiin kuskattua vähän enempi rautaa rajalle ja sen taakse.
Do 17 oli kehitelty ja käytettykin ennen suurta sotaa, eikä sitten enää myöhemmin vastannut ajan vaatimuksia niin hyvin. Kuten ei enää Blenheimitkään.

Kommentit

Hieno talvimaalaus, ja pidän maisemasta. Erityisesti sahapukki ilahduttaa silmää.
Loistava toteutus. Ainoastaan en näe kuvista miten pakoputket on toteutettu. Ovatko ne suoraan OK Airfix mallissa tähän koneyksilöön? En pysty tarkistamaan sitä nyt, kun olen reissussa.
Oma versioni samasta yksilöstä löytyy:
www.pienoismallit.net/galleria/malli_13642/
se on tehty Matchbox mallista,
jussih 12.4.2020 22:30 Vastaa lainauksella
Ai niin unohdin, tein pakoputki-mukaelmat itse. Ei ne paketin mukana tulleet suoraan tähän taipuneet vaikka pyöritteli. Yritän laittaa uuden kuvan tähän.
Hyvännäköinen talvikamo Dornierilla, ja rakennusjälki näyttää muutenkin ihan hyvältä. Tuossa keltaisessa vyötärönauhassa taisi hiukan mittaus lipsua, koska näyttää niin tavattoman leveältä. Toivottavasti tosiaankaan kone ei ole ihan juuri lähdössä, koska siivekkeiden vaijerit näyttävät olevan poikki. Dioraman tallattu lumikenttä näyttää hyvältä, mutta nuo lumen pinnalla kelluvat pommit ovat niin mahdottomat, että olisi ehkä ollut parempi jättää pois.
jussih 17.4.2020 18:32 Vastaa lainauksella
Auts kun harmittaa rungon keltaisen leveys, aina sitä vaan joku jää huomaamatta. Meriselitys on että pistin teipin merkin väärälle puolen. Yleensä tämä sekoilu on käynyt käy kun tekee rajoja camo on.
Kuvien laadun vuoksi ei taida näkyä ett 50kg:n pommien alla on laudoitus mikä nostaa niitä pintaan ja 25-kymppinen on hiekkaa vasten. Tässä oli ajatuksena saada koneessa käytettyä asekuormaa näkyville, tokkopa niitä koskaan näin liki/avoimesti jätettiin lojumaan ilman välittömiä nostoaikeita.
Vaijeri-keriä ei olla tässä etsimässä, täytyy rusauttaa siivekkeet suoraksi. Pitääpä perehtyä leijan lennättämiseen ennen seuraavaa : )
Hyvännäköinen kokonaisuus ja hyvin olet onnistunut kulahtaneen talvicamon teossa. Aiheesta huolimatta diossa on jotenkin talvisen rauhallinen tunnelma.

E-P