Pienoismallit.net

Ihmenainen

Oikeuden aamunkoitto

Moebius Modelsin tuottama resiinisarja esittää Ihmenaista elokuvassa Batman vs. Superman: Dawn of Justice vuodelta 2016, roolissa Gal Gadot. Valmistajan mainostekstin mukaan master on tuotettu suoraan elokuvan efektien teossa käytetystä Ihmenaisen tietokonemallista.

Malli on isohko, jalustoineen noin 24 cm korkea. Koin sen hyvin työlääksi ja jaksaminen loppui useamman kerran. Työstin figua aina silloin tällöin kahden vuoden aikana. Loppuvaiheessa työjälki alkoi olla jo aika suurpiirteistä kunhan sain vain mallin valmiiksi. Pidän kyllä lopputuloksesta mutta taidan pysyä pienemmissä kohteissa tovin.

Mielestäni metallit onnistuivat varsin hyvin. Tein ne Citadelin metalleilla ja Liquitexin musteilla. Vaatteet puolestaan on maalattu kuullottamalla Liquitexin musteita pohjamaalin päälle. Sinisen ja punaisen seassa oli tippa hopeaa antamassa metallista kiiltoa. Pohjalla oli peittävästi maalattu musta ja sen päällä valon suunnasta sumuna maalattu valkoinen. Valot ja varjot sitten kuultavat pintavärin läpi. Olen tätä aiemminkin yrittänyt, mutta nyt onnistuin ensimmäistä kertaa.

Loppulakkauksen kanssa oli hankaluuksia. Metallien ja vaatteiden kiilto oli hyvä, joten en vetänyt koko mallin päälle Tamiyan spray-lakkaa kuten yleensä, vaan lakkasin valikoidut kohdat siveltimellä ja Tamiyan akryylilakalla. Liquitexin musteet eivät tykänneet yhtään, vaan nousivat paikoitellen irti pinnasta. Tämä näkyy erityisesti reisien ihon epätasaisina väriliukuina. Lisäksi jostain syystä hiukset jäivät melko kiiltäviksi vaikka niissäkin on sama mattalakka. Ehkä lakka reagoi tässäkin musteiden kanssa, hiukset on maalattu samalla tavalla kuullottamalla kuin vaatteet.

Kuvaus ei oikein onnistunut. Valot/värit eivät ole tasapainossa ja malli kiiltelee kuvissa enemmän kuin luonnossa.

Kommentit

No jopas on mirkku! Tuima ilme ja teroitettu miekka ojossa. Alkaa pelottaa…
Kiinnitin huomion reisiin ennen stoorin lukemista, ja ajattelin naisen jalkojen olevan hankalassa maastossa etenemisen ryvettämiksi. Siinä tulkinnassa tai ymmärryksessä värien valuminen ei olekaan merkki mallari epäonnistumisesta vaan oikeastaan onnistumisesta.