Pienoismallit.net

Blacklist Buick GN

Hot Rod Drag Week 2020

Jenkeissä järjestetään vuosittain viikon kestävä tapahtuma, jossa katuautoiksi rekisteröidyt enemmän ja vähemmän rakennetut laitteet ajavat viisi kiihdytyskisaa, ratkoen nopeimman katuauton tittelin saajan, eri luokissa tietty. Radat sijaitsevat eri paikkakunnilla ja välimatkat ajetaan noilla kilpureilla, trailerilla ei autoja kuskata. Tarvikkeet ja polttoaineet ym. kulkevat mukana kuka mitenkin parhaaksi näkee, vaikka katolla, peräkärryssä tms. Vain kuski ja kartturi saavat koskea autoon kisaviikon aikana, neuvoja ja vinkkejä saa ottaa vastaan muilta tiimin jäseniltä ja kisaajilta.

Vuonna 2017 ensimmäinen Suomalainen retkikunta osallistui kisaan '67 Plymouth Vipillä tuplaturbokoneineen. Siitähän mä jo tein mallin ja esittelin sen tälläkin foorumilla.

Nyt on siis vuorossa Buick GN, jossa myös on alkuperäisen V6 tekniikan tilalle valmistumassa iso V8 tuplaturboilla. Janne Uskalin omistama oikea Blacklist Buick on vielä rakenteilla, ja mun ko. autoa jäljentävä mallikin on vielä hieman puutteellinen mm. pakoputkien ja jarruvarjon osalta. Ei ole vielä tiedossa, millaiset putket oikeaan Buickiin tulee. Mutta muuten malli on "valmis viivalle".

Kaikki osat konehuoneessa on itsetehtyjä, vain V8 koneen lohko on napattu Nascar Chevystä. Turbot, imusarja, taka-akselisto, turvakaaret, penkit, vanteet, takarenkaat, konepellin scooppi, mainostekstit ja vetokoukku ym. on omatekemiä. Puskureista veistelin pois turhat kumit ja pystysuuntaiset bumperit. Mallin kori tuli Canadasta sikäläisen mallarin sponssaamana. Pohjalevy on jonkun katukiihdyttimen isolokarinen versio, jonka löysin Tampere-näyttelystä myyjän rompelaatikosta.

Korin maalaus on Tamiyan kiiltävä musta, päällä pari kerrosta kirkasta lakkaa.

Kommentit

Aikas häijyn näköinen Buick. Ja osa kotimaisen kilpa-autoilun historian dokumentointia. Kerrankin pienoismalli jonka esikuvan olen nähnyt ja kuullut.
Julmankokoiset putkistot konehuoneessa. Dekaalien tekoon paneuduttu sopivalla pieteetillä.
On kiva kun Ismon pajalta tulee hauskoja ylläreitä. Tuleekohan seuraavaksi malli Bo Wareliuksen Camarosta, joka ainakin 80-luvulla oli kiihdytystapahtumien ärjyvä luuta?
Tuo musta Fennia Camaro olisi loistava mallauskohde, samoin Skinnars Verkstad Cuda. Ehkä teen molemmat! Myös keltainen '70 Dodge Challenger, Eero Pirttisen laite, muistuu hyvin mieleen 80-luvun kisoista. Noissa kaikissa on se rakentamista helpottava juttu, että sponsoritarrat on lähes kaikki simppeliä tekstiä. Semmoisia pystyy tekemään kompuutterilla vajaammillakin atk-taidoilla…