Pienoismallit.net

Col. Robin Olds

USAAF 8th TFW, Ubon RTAFB, Thaimaa 1967

Tässäpä toinen roikkumaan jäänyt aiemmin päivällä lisäämäni lisäksi.

Robin Olds oli yhdysvaltalainen taistelulentäjä, jonka ura kesti toisesta maailmansodasta aina Vietnamin sotaan. Olds taitaa olla ainut molemmissa sodissa ilmavoittoja saanut lentäjä, tai ainakaan heitä ei ole montaa. Wikipedia kertoo englanniksi enemmän. Samalla sivulla on myös kaksi kuvaa, joiden uskon olleen lähteenä rintakuvan tehneelle kuvanveistäjälle (tämä ja tämä).

Vietnam ei ole minulle aiheena mitenkään tuttu ja tovin pähkäilin värien kanssa. Useissa internetistä löytämissäni 60-luvun lopun kuvissa haalari näyttää siniseltä mutta kuvien väritasapaino on selvästi pielessä (tai sitten jenkit maalasivat Phantominsa kahdella eri sinisen sävyllä ja mustalla). Jenkki-ebayssä oli myynnissä autenttisia haalareita, ja niissä kuvissa haalarit olivat järjestäen vihreitä. Samoin haalareiden päällä olevan varusteliivin kanssa: aikakauden kuvissa tumman sininen, ebay:ssä tumman vihreä. Oli oikeat värit mitä hyvänsä, niin ainakin tuo syvänsininen suikan ja vihreän lentovarustuksen välinen kontrasti on minun silmääni aika hyvä.

Rintakuva on Time Machine Minaturesin tuotantoa. Iho maalattu Golden Paintsin akryyleilla, muuten Andrean maaleilla. Joitain korostuksia puuväreillä. Päällä Tamiyan mattalakka.

Kommentit

Kova jätkä. Kirjoittanut hyvän kirjan, Fighter Pilot.

Vihreä on ainakin looginen väri. Laos on vihreä; jos sinne joutuu hyppäämään, haluaa itsekin olla vihreä. Ainakin mieluummin kuin sininen.