Pienoismallit.net

Orkses' Blitza Bomma

Ruisku- ja säistämisharjoitus

Malli valmistui jo alkuvuodesta 2019 mutta sain kuvat toimeksi vasta nyt.

Ostin joku aika sitten kynäruiskun. Tämä on ensimmäinen sillä maalattu malli. Toki harjoittelin maalaamista ensin kertakäyttölusikoihin ja ihan paperillekin. Pohjamaalina käytin hopeaa ikivanhasta Mastonin spraypurkista (virhe, maali krakeloitui paikoitellen). Varsinainen maalaus sitten ruiskulla Tamiayan akryyleilla (toimivat hienosti) ja Liquitexin musteilla (ei oikein kestänyt päällemaalausta).

Samalla harjoittelin säistämistä raaputtamalla ja peiteväreillä. Öljypohjaisilla väreillä taitaisi saada aikaan hienovaraisempaa jälkeä kuin peiteväreillä, mutta ainakin virheiden korjaaminen on helppoa. Senkun pesee pois ja aloittaa alusta.

Games Workshopin rakennussarjat ovat omiaan tällaiseen harjoitteluun. Menevät kasaan melko helposti eikä tarvitse juuri välittää esikuvanmukaisuudesta. Jos pelaisin Warhammer 40k:ta, niin tilanne olisi toki toinen. Silloin pitäisi pitää huoli, että mallilla on järkevät armeijapisteet ja muut peliin vaikuttavat ominaisuudet. Mutta kun en pelaa, niin rakensin ja maalasin mallin miten mielin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!