Pienoismallit.net

Korpi moukari

Talvisota "tankki"

Suomen talvisodan jatkuessa jo kohta 10 vuotta, piti Suomen armeijan keksiä jotain erikoista kalustoa joilla pääsee liikkumaan helpommin vaikeakulkuisessa maastossa.
Vastauksen toi vääpeli "Körmy" Kupponen jolla oli hieman erikoinen ratkaisu tilanteeseen.
Körmy rakensi ensimmäisen mallin vain pelkästään käveleväksi rungoksi jolla mekaniikkaa testattiin, lopulta runko tehtiin yleismalliseksi joihin voi istuttaa tykkitorneja melkein mistä tahansa saatavilla olevista tankeista, kuten tässä tapauksessa T-34:sta.
Tällä pääsi myös tankkiesteiden yli tarvittaessa jolloin vihollisen selustaan oli helppo kiertää ja motitaa viholliset heidän omalla maalla.
Myöhemmin lopulta sodan päättyessä Kupponen keskittyi kehittämänsä tekniikan jatkojalostukseen, ja päätyi lopulta Rosenlewille kehittelemään metsäkoneita puun hakkuuseen.

Malli siis tehty sivutoimena kaikkien muiden mallien ohella, ainoa osa joka on ostettu on siis tuo torni joka on Miniarm:in T-34.
Runko jaloille on thingiverse sivustolta ladattu Mechan osa.
Jalat on omaa suunnittelua jossa siis käytetty Dremelin 3d printteriä isompiin osiin, ja yksityiskohtiin kuten nivelen kuoret ja männät käytin Micromake L2 DLP printteriä.
Sekä joitain miljoonalaatikon löytöjä, kuten telan jämiä toisista malleista.
Maalaus tehty Vallejon maaleilla, pigmenteillä ja washeilla.

Kommentit

Hyvä hyvä! Sivuilla on valitettavan vähän näitä mielikuvituksen tuotteita. Hienosti oivallettu tuo jalkojen rakenne, joka voisi vaikka toimia. Väritys on mielestäni onnistunut. Ensin ihmettelin että mikä sirkusvaunu tämä on, mutta kun paneutui detaljeihin, alkoi maalaus käydä järkeen. Mainio tarina! Tee vaan dio tästä, mutta sen on oltava talviaiheinen koska jalkaterät on lumessa jo.
Hyvin tehty ja oivallettu pienoismalli. Hauskakin - jos nyt mikään sotaa liittyvä voi hauskaa olla. Toveri Määttää kompaten: we want more!
Komppaan yllä olevia kommentteja, mukavan erilainen malli. Peukkua.
Eino Salo 11.4.2020 17:28 Vastaa lainauksella
Huikea idea ja toteutus! Nämä tämän tyypin mallit on kyllä parasta antia. Jatkakaa!
Onnea Viikon Mallista!
Ohhoh, Kiitos viikon malli tittelistä.