Pienoismallit.net

Zero Out

Sain vihdoin aikaiseksi lisätä mallista kuvia tännekin, vaikka se onkin jo muutaman vuoden ehtinyt vitriinissä istua.

Kovin realistinen tämä ei historiallisesti toki ole, mutta tarkoituksenani olikin harjoitella meren ja aaltojen tekoa sekä kokeilla mallintaa alasammuttua konetta.

Tämä oli ensimmäinen kokeiluni tuhoutuneiden koneiden saralla, joten valitsinkin siksi halvimman sarjan, mitä markkinoilta löytyi, jos vain sattuisi vahinko: sarjaksi valikoitui siksi Airfixin A6M2b Zero.

Sarja itsessään oli erittäin simppeli, mutta omilla muutoksilla siitä sai melko tyylikkään. Dioraaman figuurit ovat Caesar miniaturesin tuotantoa, lokit itse skulptattuja.

Kommentit

Todella hienon sävyinen malli. Varsinkin yläpuolen kuva näyttää hiekkoineen ja kaikkineen todella realistiselta. Tapaus tuo mieleen useammankin valokuvan mitä on netissä vastaavia tapauksia nähnyt. Toki rantaviiva on monesti noissa olosuhteissa ehkä parhain paikka tehdä pakkolasku, koska saarien keskustat täynnä palmuja, eikä merikään aina ole se mukavin vaihtoehto laskuja tehdä.
Harjoitelmaksi ihan hyvin onnistunut vesiraja. Eläväinen vesi, ei liikaa vaahtopäitä. Hiekka on tummempaa aivan veden tuntumassa, jota aallot ovat kastelleet. Myös siivellä istujan jalanjäljet ovat laineiden takia kadonneet. Mutta kun tutkii rantaa tarkemmin se märkä, tummempi hiekka, on saartanut keskelle jääneen kuivan alueen. Samoin kaikkien ukkojen jalanjäljet on kadonneet. Hyvät puut! Ovatko ne itse tehtyjä?
Jermakki 10.4.2020 17:27 Vastaa lainauksella
Varsin mainio dio. Vesi on toteutettu toimivasti ja lokit ovat hieno lisä. Poviasennossa tähtäilevä marinisti ei jotenkin sovi muun kokonaisuuden rytmiin.