Pienoismallit.net

Obj.706

1949 (fiktiivinen panssarivaunukonsepti)

Halusin suunnitella ja tehdä "scratch"-mallin vuoden 2019 Unkarin Moson Model Show-tapahtumaan, ja niin syntyi kuvitteellinen Neuvostoliittolainen raskaspanssarivaunu Object.706.

Malli on suurilta osin rakennettu "tyhjästä", eli käytännössä muovilevystä, rautalangasta, kuparilevystä, lentokonevanerista, kitistä, sekä taiteilijamassasta. Yksityiskohtiin käytin paljon erilaisia ylijääneitä, muovi ja syövyteosia. Näihin sarjoihin lukeutuu Trumpeterin T-10A (vääntösauvat ja pyörästö), T-55, T-62, KV-1, Tamiyan T-55A, IS-3, Dragonin ISU-152 + muita miljoonalaatikon osia. Sama homma syövyteosien kanssa (monia eri valmistajien ylijäämiä).

Rakentaminen kesti noin yhdeksän kuukautta ja oli luonnollisesti aikaa vievää, mutta samalla mielenkiintoisen haastavaa. Projektista kuoriutui Neuvostoliittolainen raskas panssarivaunu, jossa taistelutila on vaunun takaosassa, moottori keskellä ja kuljettaja edessä. Neuvostoliittolainen vaunu muodostui tutuilla "maamerkeillä", tukki, järeä IT:konekivääri, keulan viistopanssari, oikean malliset vetokorvakkeet, lamput ja säiliöt. Neuvostoliittolaisilla oli 1945 vuoden jälkeen paljon erilaisia konsepteja, ja mielestäni onnistuin konseptin uskottavuudessa hyvin.

Maalaus Tamiyalla tuttuun Neuvostoliittolaiseen vihreän sävyyn ja isänmaallinen lippujen maalaus kylkiin, jolloin vihreästä ja punaisesta tuli vielä mukava vastavärien kontrasti. Viimeistelyyn käytetty lukuisia eri litkuja, öljyvärejä ja pigmenttejä, AK:lta, MIG:ltä ja Vallejolta. Telat ovat Masterclubin JS-vaunujen malliset ja linssit ja marssivalot ovat SKP:n T-55 malliset.(SKP 183). Alusta on MDF-levyä, joka on maalattu esittämään ruosteista levyä.

Malli valmistui lopulta ajallaan 2019 huhtikuussa ja menestystä Mosonissa tarttui mestariluokan hopealla. Tapahtuma ja siinä menestys olivat mukava tunnustus, niin tätä mallia, kuin harrastusta kohtaan.

Kommentit

Janne V 10.6.2020 20:41 Vastaa lainauksella
Komea! Mukava nähdä pitkästä aikaa kunnolla säistetty vaunu, myös paljon hienoja yksityiskohtia ympäri vaunua. Alustakin toimii hyvin.

Hienoa ja tarkkaa työtä, onnittelut myös palkinnosta.

Minkäs valmistajan nuo puulaatikot on?
Kiitos kommentista.

Tornin takana olevat puulaatikot ovat omavalmisteiset. Käytössä n.3mm muovilevy, jonka päälystin n.1mm lentokonevanerilla. Oikea puu ei tarvinnut kuin öljyvärikäsittelyn ja naulojen/niittien maalauksen.

- Waltter
Moi Waltter,

Mielenkiintoinen malli ja mielestäni myös varsin uskottava! Jotkut näistä Kubinkassa olevista obj.xxx vaunuista ovat aika ufon näköisiä, mutta tämä ei ole. Tykin latauslaitteisto yms. tornin sisällä + torniin kuuluva miehistö taitavat viedä tornin sisällä sen verran tilaa, ettei ammustäyttö taida olla kovinkaan suuri. Mieleen tulee myös saksalaiset testi- ja suunniteluasteelle jääneet vaunut ja ehkäpä venäläiset suunnittelijat ovatkin niitä hyödyntäneet tässä projektissa.

t. Jake
Tämmöselle on helppo paiskata täydet pojot. Hienoa työtä.
Onnea Viikon mallista!