Pienoismallit.net

Renault 1000 1949

Esson Renault 1000 öljypoltinhuoltoauto.

Esso edusti 1940-luvun lopulla Gilbarcon öljypolttimia. Gilbarco oli tehnyt jo varhain bensamittareita ja 1940-luvulla alkoi tehdä lisäksi myös öljypolttimia.

Renault 1000 oli toisen maailmansodan jälkeen yksi ensimmäisiä nykymallisia pakettiautoja. Kantavuus sillä noin 1000kg josta mallinimi tuli.
Renault 1000 oli prototyyppinä ja tuotannossa 1945-62. Alkuun korin tukirakenteet olivat puuta ja kaappariovet. Ranskassa kaappariovet kuitenkin kiellettiin ammattiliikenteessä ja 1951 ovet muutettiin aukeamaan toisin päin. Samalla korin runkorakenteet muutettiin kokonaan teräksiseen.

Tässä Esson 1949 mallisessa kori on vielä puukehikolla ja se erottuu siten että tavaraosan kattopelti on sileä ja vain ohjaamo-osan katolla on pokkauksia. Auto on rekisteröity Helsinkiin ja liikkui siellä aikanaan.

Nobel-Standard ja Esso nimi esiintyy molemmat tässä autossa. Tuolloin elettiin aikaa jolloin ne olivat molemmat vielä päteviä. Vuonna 1939 Standard toi markkinoille nimen "Esso" ja niitä käytettiin limittäin vuoteen 1952, jolloin pelkästään Esso-nimi jäi käyttöön.

Pienoismalli on IXO:n tekemä ja se muutettiin Esson väreihin. Kaikki yksityiskohdat ovat lähes tulkoon korjattuja tai tehty uudestaan.

Renkaat ja vanteet ovat uusiksi tehty kokonaat. Esim. liian leveät renkaat vaihdettiin kapeammiksi. Katolla oli pokkaukset kokonaan myös tavarakaapin yllä ja ne kitattiin sileäksi.

Myös valot ovat tehty eteen ja taakse uudestaan. Ja puskuri oli vääränlainen ja tehtiin myös se uudestaan. Lasit ovat myös uusittu. Siirtokuvat ovat Arctic Decalsin tekemät.

Kommentit

Henkka H 7.4.2020 18:57 Vastaa lainauksella
Tää on vaan niin hieno. Suomi Paku. Hauska idea ja hyvin toteutettu.
Kiitos kommentista! Oli ihan kiva tehdä tämä ja Suomi-idea taustalla toki. Auto oli vielä aikalaisekseen aika huomiotaherättävästi koristeltu.
Hieno maali ja siirtokuvat! Mukava katsella muutakin kuin letukoita. Kovin pyöreät oviaukot. Onko tämä resiinimalli?
JJ Hilska 13.4.2020 19:54 Vastaa lainauksella
Kiitos mielipiteestä! Välillä tosiaan tekee hyvää tehdä myös eurooppalaisia autoja Jenkki-vehkeiden sijaan. Tämä on metallimalli joten kovempaa tehdä kuin se resiini:)
No, sittenpä ymmärrän pehmeät särmät ja "integroidut" ovenkahvat. Aika jyystämistä jos nuo olisivat tehty uusiksi.